От х:

Днес в x:

Спад на заявките за лични документи в Хасково

Спад в заявленията за вадене на лични документи отчитат от Хасковската полиция.

Преди затягането на мерките заради Ковид-19 у нас- от 9 до 13 март са приети заявления за издаване на 942 лични карти, 797 паспорта и 594 свидетелства за управление на моторни превозни средства
А от  16  до 20 март новоиздадените лични карти са три пъти по-малко, едва  310. Само  170 паспорта са издадени на заявителите, а 199 са новите свидетелства за шофьорите.
За периода от 23  до 26 март ставката още повече намалява- 165 лични карти, 64 паспорта и 85 свидетелства за управление на МПС.

Част от причините са заради забраната за струпване на хора в затворени помещения покрай мерките за короновируса, както и преустановяването на работата на изнесените приемни за личните документи, които през последния месец пожънаха успехи в големите фирми. Освен това през Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, бяха удължени и сроковете за валидност на изтичащите документи.

Личните карти и свидетелствата за управление на моторно превозно средство, които изтичат в периода от 13 март  до 31 октомври, се удължава със 6 месеца. В тази удълженост от половин година на действие обаче документите ще са валидни само на територията на страната. По искане на лицето нова лична карта и шофьорска книжка може да му се издаде и преди изтичането на удължения 6-месечен срок, уточняват от полицията.

Паспортна служба  продължава работата си с утвърденото работно време и на гише, но при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ст
  Ставрев
  11 -10
  12:06, 29 мар 2020
  Лакейте на боко усетиха че 13 април наближава и „убавинята“ им ще трябва да приключи и затова започнаха да плашат и прогресивно да увеличават всеки ден бройката на „починалите и заразените“
  • Ам
   АмериканскиХохКосмат
   9 -12
   12:14, 29 мар 2020
   Молете се да не ни стигнете - на всеки 5 минути умира един бял робовладелец от Щата Ню Йорк.Вчера беше на всеки 17 минути.
   ....
   Но не виждам как няма да ни стигнете - Турция гори яко , А Ганьо не може да е намбър 2 в тоя свят и ЕС .
   ...
   ПС. Заптието що пипа вратата без ръкавици ... всички я пипат и след това си ближат пръстите :))
  • До
   До неразбралия хамериканец
   9 -9
   13:32, 29 мар 2020
   Ако много те интересува полицая, отиди на бул. "България" 83 и той лично ще ти обясни защо.
  • Ам
   АмериканскиХойКосмат
   3 -5
   15:18, 29 мар 2020
   Когато заптиетата заразите майките и бащите си ,
   си спомнете че има и Господ
  • Pr
   Proizvoditel
   2 -1
   19:35, 29 мар 2020
   Аз търся да закупя или да наема 2 лафки по-така централни за мене и за жената. Отпред дали може да се продава плод и зеленчук?
 • 2
  Аз
  Аз
  7 -5
  13:55, 29 мар 2020
  Ми да дойде полицая в Република 69 ,пък аз, ще му обясня
  • Пл
   Плицай
   2 -3
   14:16, 29 мар 2020
   Ена и на теб и на жена ти ще обясня
  • Аз
   Аз
   6 -3
   15:01, 29 мар 2020
   Не стига ,че си тъп ,ами и неграмотен.
   Колко престъпления разкри бе ,заптие умряло.
 • 3
  Пл
  Плицай
  2 -3
  15:23, 29 мар 2020
  и теб и женати и на к.. А ми
 • 4
  Пл
  Плицай
  2 -2
  15:25, 29 мар 2020
  На женати сам и обяснил и е много доволна
 • 5
  Da
  das
  4 -2
  18:03, 29 мар 2020
  Затваряйте всичко само хранителни магазини и аптеки няма да стане иначе не го ли разбрахте бе

Хороскоп за 02.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
02 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
02 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
02 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
02 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
02 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
02 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
02 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
02 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
02 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
02 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
02 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
02 юни 2020
Последни новини