От х:

Днес в x:

Гълъб Бочуков с обръщение към театрали и публика по случай Международния ден на театъра

Скъпи колеги,

Уважаема публика,

Днес 27 март, Международния ден на театъра, световната общественост се обединява, за да аплодира таланта и да чества величието на това изкуство.

Театърът е вселена. Той е огромен свят на мистерии – стремеж, радост, любов... Показва всичко, което ни се случва в реалостта. Всяко представление е урок и за творците, и за публиката.

Театърът обогатява живота с цвят, носи чудото на съпричастността, на емоцията, насърчава красотата, възпитава идеали за добро и справедливост.

И най-сетне – театърът е свят на магия, на безкрайни възможности. Театърът е „извор на жива вода“. Всеки, който поне веднъж е престъпил прага в храма на Мелпомена, знае това.

За нас, които създаваме това изкуство – актьори, режисьори, драматурзи, сценографи и всички, работещи зад кулисите, театърът е житейска мисия. Той е десетки часове работа, напрежение, безсънни нощи, вложена енергия, чувства. Понякога страдание, възторг, щастливо опиянение, поглъщащо удовлетворение от зрителските аплодисменти.

27 март е специалният ден в календара не само на творците на сцената, но и празник на всички, които просто обичат театъра – нашата публика. Защото ние сме едно цяло. И най-великият талант на сцената умира, ако няма зрители в залата, които да го оценят.

Скъпи колеги,

Пожелавам Ви от сърце здраве, сили, воля и енергия, за да продължим да бъдем посланиците на мъдростта на времето и живота.

Нека имаме нови ярки премиери, успешни продукции, интересни пътешествия – и в изкуството, и в реалността, още по-добри роли, взискателни критици, верни почитатели, искрени и нестихващи аплодисменти от пълни зали.

Вярвам, че идното за нашия театър ще е по-добро.

Желая Ви вдъхновение и любов както на театралната, така и на сцената на живота!

Честит празник!

Гълъб Бочуков

Директор на Театрално-музикален център – Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини