От х:

Днес в x:

4 °C

Обвинена в измами поиска свобода заради влошено здраве, съдът не даде

Обвинена жена за извършване на измами за над половин милион лева поиска свобода, но съдът не я освободи от ареста.

Днес Окръжен съд – Хасково потвърди определението на Районен съд – Свиленград, с което е оставена без уважение молбата на Л. П. Б. за изменение на мярката й за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека, съобщиха от Темида.

Въззивният съд прие, че от събраните по досъдебното производство доказателства е установена съпричастността на обвиняемата към извършеното деяние, като взе предвид и многобройните предходни осъждания. Също така се отчита, че е налице реална опасност от извършване на друго престъпление, има опасност да се укрие от разследващите органи и е налице висока степен на обществена опасност на извършеното деяние.

Изложените съображения от страна на защитника на обвиняемата за влошаване на здравословното й състояние, налагащо изменение на мярката за неотклонение в по-лека, не се подкрепят от събраните в производството доказателства, като при нужда е възможно да й бъде назначено лечение в ареста. В този смисъл съдът приема, че не е налице промяна в обстоятелствата, налагаща изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно.

Обвиняемата Л.П.Б. е привлечена към наказателна отговорност за измами, извършени в периода от 07.11.2015 г. до 04.12.2017 г. в Свиленград. 48-годишната жена обещавала на потърпевшите, че може да посредничи при закупуването на атрактивни земеделски земи в района на община Свиленград. Първоначално твърдяла, че ще ги вписва на нейно име, а след това ще им ги прехвърля. Така измамницата получила по банковите си сметки 506 914 лева, но не е закупувала с тях земеделски площи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ха
  Хасковлия
  11 0
  17:19, 24 мар 2020
  Като си помисля, че тази жена беше социален работник в Хасковските социални грижи, тръпки ме побиват.
 • 2
  Ха
  Хасковлия
  11 -1
  19:21, 24 мар 2020
  Пълно е със служители извършващи големи престъпления. То на са полицаи измамници, банкови служителки също измамници крадат от смектите на клиенти.Адвокатки участващи в банди, прокурори вършещи измами и още и още. После искат да няма бандити и измамници и крадци и други престъпления извършени от населението..... еми имст ди добър пример от хора с отговорни професии.

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
25 фев 2021
Последни новини