От х:

Днес в x:

Обвинена в измами поиска свобода заради влошено здраве, съдът не даде

Обвинена жена за извършване на измами за над половин милион лева поиска свобода, но съдът не я освободи от ареста.

Днес Окръжен съд – Хасково потвърди определението на Районен съд – Свиленград, с което е оставена без уважение молбата на Л. П. Б. за изменение на мярката й за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека, съобщиха от Темида.

Въззивният съд прие, че от събраните по досъдебното производство доказателства е установена съпричастността на обвиняемата към извършеното деяние, като взе предвид и многобройните предходни осъждания. Също така се отчита, че е налице реална опасност от извършване на друго престъпление, има опасност да се укрие от разследващите органи и е налице висока степен на обществена опасност на извършеното деяние.

Изложените съображения от страна на защитника на обвиняемата за влошаване на здравословното й състояние, налагащо изменение на мярката за неотклонение в по-лека, не се подкрепят от събраните в производството доказателства, като при нужда е възможно да й бъде назначено лечение в ареста. В този смисъл съдът приема, че не е налице промяна в обстоятелствата, налагаща изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно.

Обвиняемата Л.П.Б. е привлечена към наказателна отговорност за измами, извършени в периода от 07.11.2015 г. до 04.12.2017 г. в Свиленград. 48-годишната жена обещавала на потърпевшите, че може да посредничи при закупуването на атрактивни земеделски земи в района на община Свиленград. Първоначално твърдяла, че ще ги вписва на нейно име, а след това ще им ги прехвърля. Така измамницата получила по банковите си сметки 506 914 лева, но не е закупувала с тях земеделски площи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    11 0
    17:19, 24 мар 2020
    Като си помисля, че тази жена беше социален работник в Хасковските социални грижи, тръпки ме побиват.
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    11 -1
    19:21, 24 мар 2020
    Пълно е със служители извършващи големи престъпления. То на са полицаи измамници, банкови служителки също измамници крадат от смектите на клиенти.Адвокатки участващи в банди, прокурори вършещи измами и още и още. После искат да няма бандити и измамници и крадци и други престъпления извършени от населението..... еми имст ди добър пример от хора с отговорни професии.
Последни новини