От х:

Днес в x:

9 °C

Ситуацията с коронавируса, икономическите последици от пандемията. Преглед на печата

Разпространението на коронавируса закономерно е водеща тема за вестниците във вторник.

"Правителството може да изкара напълно законно армията по улиците, властта може да глобява всеки, който не спазва противоепидимичните мерките с 5000 лв. глоба, а здравните служби може да искат от МВР принудително довеждане на хора за лечение и изолация.

Това става възможно след като Законът за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. бе обнародван в извънреден брой на "Държавен вестник" - брой: 28, от дата 24.3.2020 г.

Повечето от неговите норми влизат с обратна сила - още от 13 март, а всички останали от днес, 24 март. Сред тези, за които изрично е посочено, че влизат от днес са промените в НК, които предвиждат поправки в текста за наказване на продажбата на стоки на цена над определената по време на извънредно положение, както и увеличаването на глобата на 50 000 лв при предаване по "радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога". Пак от днес влизат в сила промени в правилата, свързани с платформата по закона за обществените поръчки, промените в данъчните закони, използването на трафичните данни за установяване на нарушения на карантината.

Останалите норми влизат с обратна сила, от деня на обявяване на извънредното положение. Така с тях се узаконяват вече приетите и предприети мерки на здравния министър, променят се правила при обществените поръчки, узаконява се и дистанционното образование за учениците в дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма на обучение. То е определено като "обучение и подкрепа за личностно развитие от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии". С обратна сила влиза и спирането или удължаването на някои срокове, свързани с дела, данъци, осигуровки, счетоводство.

С този закон е допуснато "военнослужещите от въоръжените сили при условия и по ред, определени с акт на Министерския съвет, съвместно и/или координирано с други органи" да могат да участват в прилагането на противоепидемични мерки и ограничения на територията на страната, на отделен регион или на контролно-пропускателен пункт". Участието на армията при осъществяването на извънредното положение е една от най-третираните и спорни теми. В обнародваният закон е предвидено, че военнослужещите от въоръжените сили ще имат право да:

 1. извършват проверки за установяване самоличност на лице;
 2. ограничават придвижването на лице до пристигане на органите на МВР, за което има данни, че е отказало или не изпълнява мерките от Закона за здравето, като се съставя двустранен писмен протокол;
 3. спират превозни средства до пристигане на органите на МВР;
 4. ограничават придвижването на лица и превозни средства на контролно-пропускателен пункт;
 5. използват физическа сила и помощни средства само когато това е абсолютно необходимо.

За да се стигне до практически ползване на армията, то все пак ще трябва да бъде приет специален акт на Министерски съвет, в който да се определят условията и реда, по които ще става това.

Извънредният закон прави промени в Кодекса на труда, Кодекса за социално осигуряване, в закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, в закона за държавния служител и други. Променят се и правила, свързани с усвояването на еврофондовете.

Нормативният акт разпорежда и, че при необходимост Министерският съвет може да възлага на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" да извърши проверка на държавния резерв на зърно, месо, млечни продукти и други трайни хранителни продукти, медицинска апаратура, лекарства, медицински консумативи и спирт и да изготви доклад и предложение до правителството с оглед преценка за осигуряване на допълнителни резерви.

Със закона се спират всички обявени публични продани и въводи във владение от държавните и частните съдебни изпълнители. За срока на извънредното положение се забранява налагането на запори на банкови сметки на физически лица и на лечебни заведения, запори върху трудови възнаграждения и пенсии, обезпечителни мерки върху медицинска апаратура и оборудване, както и извършването на описи на движими вещи и недвижими имоти, собственост на физически лица, освен за задължения за издръжка, за вреди от непозволено увреждане и за вземания за трудови възнаграждения. С 6 месеца се удължават сроковете на валидност на българските документи за самоличност, но само за употреба на територията на България. Тук влизат личните карти шофьорските книжки..." - в. "Сега".

"Пандемията от коронавируса се ускорява и заразените вече са над 300 хил., а починалите наближават 15 500, предупреди Световната здравна организация, според която заразата вече е достигнала почти всички държави на планетата. За регистрирането на първите 100 хил. случая изминаха 67 дни, следващите 100 хил. заразени се появиха само за 11 дни, а за последните 100 хил. бяха нужни едва 4 дни, посочи на онлайн пресконференция генералният директор на СЗО Тедос Аданом Гебрейесус. "Но ние не сме пленници на статистиката. Не сме безпомощни зрители. Можем да променим кривата на тази траектория", каза още той. Гебрейесус призова правителствата по цял свят да предприемат едновременно защитни и изпреварващи действия. "Да искате от хората да останат вкъщи и да следват други мерки за т.нар. социално дистанциране е важно за забавяне разпространението на вируса и за спечелване на малко време. Но това са отбранителни действия. За да победим, се нуждаем от атакуване на вируса с агресивни и прецизни тактики - тестване на всеки подозрителен случай, изолиране и грижа за всеки от потвърдените случаи и проследяване и карантина за всеки в близък контакт с болни." Запитан какво мисли за провеждането на лятната олимпиада в Токио, ръководителят на програмата на СЗО за извънредни ситуации заяви, че организацията участва със своя информация и идеи в обсъжданията на Международния олимпийски комитет, японското правителство и организационния комитет. "Мисля, че скоро ще има решение", допълни Майк Райън. "Убеден съм, че МОК и Япония няма да продължат с игрите, ако те са опасни за атлетите или зрителите." - в. "Дневник".

"Българският патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит, отправя обръщение и молитва за изцеление на заболелите от коронавируса.

ОБИЧНИ В ГОСПОДА ЧЕДА НА СВЕТАТА НИ ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА, БРАТЯ И СЕСТРИ, СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ,

Във време на изпитания, народът ни е застрашен от разширяващата се пандемия, когато болестта е близо до нас и виждаме страданието на човеците, всички сме призвани да бъдем отговорни към ближния, народа и Родината ни. Ясно осъзнаваме, че сме в най-мистичното време на Църквата - светата Четиридесетница, дни наситени с покаяние и непрестанна молитва. Време за подготовка и очакване на Празника на празниците - Възкресението Христово! С отческа загриженост се обръщаме към вас, скъпи братя и сестри, да съобразим ежедневието си с всички изисквания на извънредното положение. Призоваваме да се спазват препоръките на Светия Синод и епархийските митрополити. Неизменно да носим надеждата за благополучния край на това тежко за народа ни изпитание. Вярата ни и Христовата любов, които горят в нас са щит, който ще ни предпази от предизвикателствата на деня. Да не униваме и въпреки трудностите да бъдем бодри и непрестанно да се молим! Да се въздържаме от всяко зло! Да не забравяме Христовата повеля: "В света скърби ще имате; но дерзайте: Аз победих света" (Йн 16:33). Останали в домовете си, пред домашната икона, притихнали с покайни сърца да отправим взор към Спасителя Христа с молитва за изцерение на болните, и подкрепа на нашите медици, правителството и войнството, и всички, които не пестят сили и средства в това усилно време, като се помолим:

"Господи Иисусе Христе, Боже наш, истински Лекарю на душите и телата, Който прояви толкова добротворство и направи здрави страдащи телесно и душевно люде, приеми благосклонно нашето моление. Боже, Чудотворче, със Своята мощна сила прогони убийствения вирус, който предизвиква страх, страдание и смърт. В тези дни на изпитание на вярата ни успокой тревогите и изцели заболелите. Господи, прекрати силата на болестта, младежите запази и вразуми. Заболелите и старите хора подкрепи и ги дари със здраве, спокойствие и бодрост по застъпничеството на нашата Владичица Пресвета Богородица, на преподобния наш отец Йоан Рилски Чудотворец, на светите Безсребреници и Лечители Христови, и на всички светии". Амин.

Божията благодатна помощ да бъде с всички нас! Бог да пази България!" - в. "24 часа".

"Председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски остана изненадан от плановете на Българския футболен съюз (БФС) за подновяване на първенството. На среща в понеделник от БФС обявиха, че работят по два варианта, които включват доиграване на сезона с начало 1 или 23-24 май. Мутафчийски определи плановете като "пълна щуротия" и заяви пред БНР, че те не са обсъдени с щаба или министъра на младежта и спорта Красен Кралев. "Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем кога ще бъде вихъра на епидемията. Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам откъде ги измислят тези работи", каза Мутафчийски..." - в. "Дневник".

"Заради пандемията от коронавирус хиляди българи се прибраха в България само през последните седмици. 23 000 сънародници са се завърнали у нас само през изминалото денонощие. Това съобщи шефът на Оперативния щаб професор Венцислав Мутафчийски, цитиран от Нова тв. От тях 8 000 са кацнали на родна земя със самолет, а още 15 000 са предпочели сухопътен транспорт. Така общият брой на завърналите се в България само от началото на март досега достига 200 000. Все още обаче има сънародници, които не успяват да се приберат, въпреки желанието им. Пред NOVA българи сигнализираха, че стоят като заложници в зимен курорт в Австрия. Други останаха под карантина в Панама. Карибски плаж, слънце, музика и пълно безвремие - така минават последните две седмици за Дянко Комитов, който работи в Панама и помага за изграждането на един от най-известните фестивали в страната. "Фестивалът е на един от най-дивите плажове в Централна Америка и почти нямаше интернет, затова не знаехме за коронавируса", разказва той. Комитов, както и повече от 1 500 души разбират за пандемията когато плажът е обграден от армията. Реакцията на местните власти е светкавична, тъй като Панама се оказва най-сериозно засегната държава от Централна Америка с над 100 потвърдени случая на вируса. По това време на плажа има представители на над 70 държави. "Идеята на фестивала е, че събира племена от цял свят - имаше от Азия, от Африка, от Италия, от Нова Зеландия", казва още Дянко Комитов. На всеки е направен тест и се вижда, че болни сред тях няма. Дидо обаче все още не може да напусне страната - има самолетен билет за края на април, а най-евтиният, който може да купи сега, започвали от 2 000 евро. Това го принуждава да предприеме друга стъпка - с приятели е наел къща в съседен град, където сам се е поставил под карантина. Той обаче не е единственият сънародник, който не успява да се прибере у нас. Заради пандемията още десетки българи стоят като заложници в зимен курорт в Австрия - останали без работа, без пари и без възможност да си тръгнат: "Аз им казах, ние тук няма да умрем от коронавирус, а от инсулт сигурно вече", коментира Пламка Петрова. От външно министерство съобщиха, че по изключение, българите ще бъдат пропуснати от австрийските власти през изградените контролни пунктове, но само при условие, че докажат намерението си директно да напуснат територията на Австрия. А след като се завърнат у нас, за тях, както и всички завърнали се от чужбина, ще важи общата карантина. "За тези, които са установени като заразени, за тях не важи срокът от 14 дни. Той е 21 дни и след това две отрицателни проби", заяви проф. Венцислав Мутафчийски. От външно министерство напомнят на гражданите да не предприемат пътувания извън страната." - в. "Стандарт".

"Македонското правителство тази вечер въведе нови ограничения за младите до 18 г. и за възрастните хора от над 67 г. с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Младежите до 18-годишна възраст ще могат да се движат от 12:00 до 21:00 часа, а тези над 67 г. само от 5:00 до 11:00 часа. Новата мярка има за цел да ограничи до максимум засичането на двете групи на публични места, защото младите са основният преносител на заразата, каза служебният премиер Оливер Спасовски пред местната "ТВ24". През утрешния ден е възможно да бъде взето решение и за спирането на градския транспорт. Спасовски не изключи възможността да има и други рестриктивни мерки." - в. "Труд".

Вестниците отделят място и на икономическите последици от пандемията.

"Шефката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви в понеделник, че МВФ очаква, че глобалната икономическа рецесията през 2020 г. ще бъде "поне толкова лоша, колкото по време на световната финансова криза през 2008 - 2009 г. или дори по-лоша". От друга страна, МВФ очаква да последва икономическо възстановяване през 2021 г., заяви тя. Георгиева отбеляза, че фондът приветства извънредните фискални действия, предприети от много страни за укрепване на здравните системи и защита на засегнатите компании и работници, както и стъпките на централните банки за облекчаване на паричната политика, като добави: "Ще са необходими още повече, особено на фискалния фронт", посочи тя, "Инвеститорите вече са изтеглили 83 милиарда долара от развиващите се пазари", предупреди г-жа Георгиева, като отново посочи, че за икономически удар от коронавирусната пандемия върху "държавите с ниски доходи". Разгръщането на "целият ни капацитет за заеми от 1 трилион долара" е една от мерките, които МВФ има на разположение за борба с трудности за глобалната икономика, причинени от Covid-19, посочи Кристалина Георгиева. Тя обеща, че МВФ ще засили масирано спешното финансиране, като отбеляза, че 80 държави вече са поискали помощта му." - в. "Стандарт".

"В периода 16-20 март в бюрата по труда са се регистрирали 6894 безработни, като в това число влизат и хората, които са се завърнали от чужбина. През същия период работа на първичния пазар са започнали 3 221 безработни. Това показват предварителните данни на Агенцията по заетостта, съобщават от социалното министерство. От началото на март в бюрата по труда са обявени общо 11 871 свободни работни места. В периода 16-20 март 2019 г. в бюрата по труда са се регистрирали 5190 безработни, а работа на първичен пазар са започнали 6085 души. От регистрираните безработни в периода 16-20 март тази година най-голям дял са били заети в икономическа дейност Преработваща промишленост - 16,6 на сто от случаите, следват секторите Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети - 14,3 на сто, Хотелиерство и ресторантьорство - 8,0 на сто и Държавно управление - 7,3 на сто. Общият брой на регистрираните в бюрата по труда безработни към 20 март е бил 203 615. Броят им е с 635 или с 0,3 на сто повече в сравнение 20 февруари, когато той е бил 202 980." - в. "24 часа".

"Държавата тръгва да спасява седем сектора Търговията на дребно, хотелиерството, ресторантьорството, транспортът, туризмът, спортът и културата са дейностите, които ще могат да получат подкрепа от държавата за изплащане на 60 процента от заплатите на служителите си с цел запазване на заетостта. Това предвижда проектът на постановление на правителството за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели, спрели работа поради извънредното положение, предаде БНР. В проекта на правителственото постановление се предвижда, само работодатели, които поради обявено извънредно положение със своя заповед, издадена въз основа на акт на държавен орган,са преустановили работата на предприятието, на част от него или на отделни работници и служители, да могат да получат средствата от държавата за покриване на 60% от заплатите на служителите си. Очаква се тази седмица правителството да определи механизма, по който ще се гарантира в пропорция 60% на 40% участието на държавата и на работодателите в спасяването на заетостта на работниците и служителите, каза в неделя, 22 март, по БНР министърът на финансите Владислав Горанов. "Ние настояваме, средствата, които ще бъдат отпускани, да бъдат насочени директно към работниците" (а не към работодателите, които да ги разпределят, както се предвижда към момента - б.р.), коментира президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов." - в. "Стандарт".

Водоснабдяването на Перник отново е сред актуалните теми.

"Валежите от последните дни са понапълнили язовир "Студена", което прави кмета на града Станислав Владимиров оптимист за края на режима. Това се разбра от клип на премиера Бойко Борисов в социалните мрежи. На видеото се вижда как той и Владимиров инспектират строежа на водопровода от язовир "Бели Искър". Сцената е позната - премиерът шофира джип, едновременно с това разговаря с качения до него събеседник. "8.7 млн. кубика е нивото, с много добро темпо се пълни. Милостива е природата", казва Владимиров по време на разговора. И уточнява, че ако продължават така нещата, до края на пролетта режимът може да се отмени напълно. От клипа става ясно, че Борисов е доволен от работата по водопровода, макар че съоръжението аварира тия дни при тестовете, пък и бяха просрочени първоначално обявените срокове. "Бързо го направиха", констатира той. Авариите Борисов обясни цветно - не било "боички, че да се нарисуват". В свой стил Борисов препоръча Владимиров и екоминистъра Емил Димитров да "пият по една ракия за дезинфекция" - с цел да изгладят отношенията си. Най-вероятно режимът в Перник още от утре ще бъде облекчен. Вода ще има 6 часа до 22 часа. В момента водата идва по обяд. Междувременно днес на извънредно заседание Министерски съвет даде съгласие "Софийска вода" АД да предоставя количества на "Водоснабдяване и канализация" ООД - Перник за осигуряване водоснабдяването на Перник и близките до него населени места. Правителствената пресслужба уточни, че решението дава възможност за срок от 6 месеца ВиК - Перник да получава вода от новоизградения авариен водопровод, който свързва водопреносната мрежа на град Перник и водопровода от с. Мало Бучино. Решението за изграждане на новия водопровод беше взето през януари заради настъпилата водна криза на територията на Перник, намаления дебит в язовир "Студена" и въвеждането на режим на водоползване в града от ноември м. г..." - в. "Сега".

"На заседанието си днес Министерският съвет разреши "Софийска вода" АД да предоставя вода на "Водоснабдяване и канализация" ООД - Перник. В следващите шест месеца ВиК - Перник, ще получава вода от новоизградения авариен водопровод, който свързва водопреносната мрежа на града и водопровода от село Мало Бучино. По този начин се осигури довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир "Белмекен" - СД "Манастирска" и СД "Грънчар", до Перник, се отбелязва в съобщението на правителствената пресслужба. Малко след заседанието, което се проведе онлайн, министър-председателят Бойко Борисов отиде на място, където заедно с кмета на Перник Станислав Владимиров провери дали всичко с водопровода е наред. Той качи кмета в джипа си, за да разгледат подмяната на водопроводната мрежа в града. Перник е на воден режим от 18 ноември миналата година, а от декември е в бедствено положение заради водната криза. В ареста вече трети месец заради кризата е бившият министър на екологията Нено Димов. Решението за изграждането на водопровода беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София. През уикенда кметът на Перник обяви, че след пускането градът ще мине само на нощен воден режим. През миналата седмица водата в града се пускаше от 12 до 22 часа. "Язовир "Студена" вече е пълен с 8.7 милиона кубика. Пълни се с много добро темпо. Природата е много милостива. Ако продължава така, края на пролетта може да отменим напълно водния режим", каза Владимиров. В средата на миналата седмица екоминистърът разкритикува кмета на Перник, че от медийни изяви не е свършил част от работата си по издаването на необходимата документация за пускането на вода към града, която идва от София. Изказването му дойде няколко дни преди 15 март, за когато беше обявено, че ще се тества цялото ново трасе от Мало Бучино до главната разпределителна шахта между кварталите "Изток" и "Тева" на Перник. Димитров обясни, че към тогавашния момент местната власт в Перник се бави с издаването на разрешително за пускане на водата от София. Подобно разрешително вече си били изкарали столичният кмет и шефът на "Софийска вода", но не и Владимиров. Екоминистърът каза още, че вече имало събрана вода, която да се подаде към Перник, но уточни, че няма да я пусне към града, защото все още не са подменени компрометираните тръби по водопреносната мрежа. "Собственик на ВиК е кметът на града. Като си оправят дупките, като си закърпят инсталациите, като си усвоят 30-те млн., които сме им дали по Нова година, като им тръгне водопроводът от София, тогава и водата трябва да им стигне", каза екоминистърът. В събота кметът на Перник обяви, че обмисля да даде под съд Емил Димитров. В интервю за Би Ти Ви Станислав Владимиров каза, че Ревизоро, както е известен министърът, демонстрира притеснително непознаване на отговорностите на институциите. "Между другото министърът на околната среда беше много експедитивен. Знаеш, винаги съм бил за мир и разбирателство. Най-добре да седнете на по една ракия за дезинфекция... днес той извади решение, подписа, той внесе извънредната точка за гласуване... вместо у тоя коронавирус да ходите по съдилища... най-добре е по едно "извинявай", по една ракия и... защото ще продължите да работите заедно", посъветва днес Борисов кмета. "Излишни са емоциите в тази ситуация. Аз също се зачудих защо така емоционално подхожда той. Няма смисъл, дори някой да е пропуснал нещо, може и по телефона да се оправи грешка. Надявам се той да е разбрал, че ВиК е държавно, не е общинско", отговори Владимиров..." - в. "Дневник".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ге
  Георги
  1 0
  13:35, 24 мар 2020
  Че трябва да се затяга положението да, но като го глобиш , какво ще вземеш, на босия цървулите ли, той изнемогва и се чуди как да изкара прехраната на семейството си а и глоба на това отгоре, да може и затвор, но храната и издръжката кой ще я плаща пак.
  Положението е изключително тревожно , защото когато на човек му причернее и му падне пердето никой не може да го спре. Лесно е отгоре да даваш директиви и указания и да си получаваш държавната заплата и придобивки и да казваш така трябва да стане, ЗАЩОТО С НИКАКВО ВАШЕ ДЕЙСТВИЕ НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ , ЧЕ ЖАЛЕЕТЕ ЗА НАРОДА СИ, ОСВЕН ЗА СОБСТВЕНИТЕ ВИ ИНТЕРЕСИ !
  Господ да пази България и българския народ !
  На него разчитаме повече отколкото на такива като вас

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини