От х:

Днес в x:

13 °C

Строги мерки в детските градини срещу коронавируса

Изображение 1 от 6

  Превантивни мерки срещу разпространението на коронавирус в детските градини в община Хасково обсъдиха на среща днес общинските съветници от Постоянната комисия по здравеопазване, екология и социални дейности и директорите на детски градини

  в община Хасково, съобщиха от местната администрация.

  На срещата присъстваха д-р Марио Янакиев, д-р Николай Николов, Атанас Асенов, Георги Пеев, Маргарита Маркова, заместник-кметът Мария Вълчева, началникът на отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Йорданка Иванова. Това е втората среща, която се свиква по инициатива на д-р Янакиев с цел опазване на детското и общественото здраве.

  Във всички детски градини в община Хасково се извършва пълна дезинфекция на занималните, спалните помещения, играчките и спалното бельо, както и на всички помещенията, където децата играят и се хранят, и където работи педагогическият, медицинският и немедицинскит персонал. По наредба дезинфекцията се извършва два пъти на ден. В сегашната ситуация тези дейности се правят 3 или 4 пъти дневно, увериха директорите на детските градини. Осигурени са достатъчно количества дезинфектанти. Всички заведения имат дигитални термометри, с които се мери температурата на децата при приемането им в градината сутрин. Селекцията на децата е много важна, за да се избегне разпространение на зараза, затова призоваваме и родителите да бъдат много отговорни. Да се съобразят със сложната обстановка и да не водят неизлекувани или болни деца в градините, призоваха лекарите-членове на комисията по здравеопазване.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ив
   ива
   11 -4
   16:59, 11 мар 2020
   ха дано да си вършат работата директорките на градини и ясли , че от пестене на персонал за да вземат по големи заплати , те ще трябва да дезинфекцират помещенията !
  • 2
   Си
   Системата ни убива
   10 -7
   17:02, 11 мар 2020
   Няма друга държава в света, която толкова напоително да информира гражданите си за своето тотално бездействие и неподготвеност по отношение на основните си функции.За огромно съжаление, в моменти като този с коронавируса много силно ще си проличи институционалния срив на държавата при ГЕРБ и огромната разлика между телевизионната политическа реалност и истинския живот на българите. Системата на ГЕРБ руши държавата.
   • До
    до кога
    4 -2
    20:12, 11 мар 2020
    друго не можеш ли да измислиш че това го лепваш под всяка статия. нито е много умно нито е оригинално. вярно системата те е убила тотално
  • 3
   Де
   ДЕТЕНЦЕ
   5 -1
   17:50, 11 мар 2020
   Добре че са лелките , в къщи със днешните кифли имаш 100% по-голям шанс да се заразиш
  • 4
   Ив
   Ивчо
   6 -3
   17:57, 11 мар 2020
   Сутрин приема в 20 градина е много флегматичен както и мед сестра
   • Де
    Дени
    6 -1
    18:01, 11 мар 2020
    Протеже е затова
   • Ко
    Коцето
    3 0
    13:49, 12 мар 2020
    Ами другарката Костова да стегне редиците!Тя ги може тия работи...Стяга масата,но приятелския кръг прави изключение.А как крещи само...
   • 16
    169
    2 0
    13:59, 12 мар 2020
    Флегматичните служителки й са приближени на другарката Костова нищо не работят ама са на власт
   • Пи
    Пипи
    2 0
    15:42, 12 мар 2020
    Демирева приближената й служителка сее зарази в детската заведение 20
  • 5
   Уч
   УЧИТЕЛ
   12 -2
   18:49, 11 мар 2020
   Уважаеми Доктори нещо не сте наясно ,че лелките-помощнички възпитателки са със прекалено голямо ЕГО и те налагат начина на работа в Детските Градини .А що се отнася до ДЕЗИНФЕКЦИЯТА Директорките ЛЕЛКИ да ги накара някой 3-4 пъти да бършат, това остава като добре написана препоръка ,както и за чаршафите .Само проверки и глоби не са достатъчни .Крайно време е КМЕТА да обяви конкурси за нови ДИРЕКТОРИ на ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ в гр.Хасково.
   • Пс
    ПСИХОДИСПАНСЕРА
    2 -3
    18:54, 11 мар 2020
    Ти да идеш да се прегледаш!
  • 6
   Ма
   Марина Тодева
   6 -2
   18:55, 11 мар 2020
   Много съм доволна от филтъра при приема. Температурата на всяко пристигащо дете за секунди е измерена и става много бързо. Градината лъщи от чистота. Има марли с дезинфекционен разтвор по вратите и мокра дезинфекция на пода. Какво повече да направят хората?Важно е ние като родители да бъдем отговорни и да спазваме разпорежданията
  • 7
   Ро
   Родител
   5 0
   19:19, 11 мар 2020
   Учителите май са след лелките -големи примадони.Само гледат къде да се скрият и седнат. Докато вършат разни услуги на директорките така ще е.
   • Пс
    ПСИХОДИСПАНСЕР
    1 -2
    19:27, 11 мар 2020
    Казах ти да се прегледаш!!!
   • Ро
    родител
    3 -1
    20:49, 11 мар 2020
    Психодиспансер ,авно си лелка -помощник възпитателка на безгласните директорки.
    Директорките, ако ви щадят ,коронавируса ще затвори деските градини в хасково!!!!!!!!
   • Уч
    Учител
    2 0
    16:15, 12 мар 2020
    Пуснете персоналните на градините в неплатен и да видите какви икономии ще направите на държавата

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини