От х:

Днес в x:

22 °C

Строги мерки в детските градини срещу коронавируса

Изображение 1 от 6

  Превантивни мерки срещу разпространението на коронавирус в детските градини в община Хасково обсъдиха на среща днес общинските съветници от Постоянната комисия по здравеопазване, екология и социални дейности и директорите на детски градини

  в община Хасково, съобщиха от местната администрация.

  На срещата присъстваха д-р Марио Янакиев, д-р Николай Николов, Атанас Асенов, Георги Пеев, Маргарита Маркова, заместник-кметът Мария Вълчева, началникът на отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Йорданка Иванова. Това е втората среща, която се свиква по инициатива на д-р Янакиев с цел опазване на детското и общественото здраве.

  Във всички детски градини в община Хасково се извършва пълна дезинфекция на занималните, спалните помещения, играчките и спалното бельо, както и на всички помещенията, където децата играят и се хранят, и където работи педагогическият, медицинският и немедицинскит персонал. По наредба дезинфекцията се извършва два пъти на ден. В сегашната ситуация тези дейности се правят 3 или 4 пъти дневно, увериха директорите на детските градини. Осигурени са достатъчно количества дезинфектанти. Всички заведения имат дигитални термометри, с които се мери температурата на децата при приемането им в градината сутрин. Селекцията на децата е много важна, за да се избегне разпространение на зараза, затова призоваваме и родителите да бъдат много отговорни. Да се съобразят със сложната обстановка и да не водят неизлекувани или болни деца в градините, призоваха лекарите-членове на комисията по здравеопазване.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ив
   ива
   11 -4
   16:59, 11 мар 2020
   ха дано да си вършат работата директорките на градини и ясли , че от пестене на персонал за да вземат по големи заплати , те ще трябва да дезинфекцират помещенията !
  • 2
   Си
   Системата ни убива
   10 -8
   17:02, 11 мар 2020
   Няма друга държава в света, която толкова напоително да информира гражданите си за своето тотално бездействие и неподготвеност по отношение на основните си функции.За огромно съжаление, в моменти като този с коронавируса много силно ще си проличи институционалния срив на държавата при ГЕРБ и огромната разлика между телевизионната политическа реалност и истинския живот на българите. Системата на ГЕРБ руши държавата.
   • До
    до кога
    4 -2
    20:12, 11 мар 2020
    друго не можеш ли да измислиш че това го лепваш под всяка статия. нито е много умно нито е оригинално. вярно системата те е убила тотално
  • 3
   Де
   ДЕТЕНЦЕ
   5 -1
   17:50, 11 мар 2020
   Добре че са лелките , в къщи със днешните кифли имаш 100% по-голям шанс да се заразиш
  • 4
   Ив
   Ивчо
   6 -3
   17:57, 11 мар 2020
   Сутрин приема в 20 градина е много флегматичен както и мед сестра
   • Де
    Дени
    6 -1
    18:01, 11 мар 2020
    Протеже е затова
   • Ко
    Коцето
    3 0
    13:49, 12 мар 2020
    Ами другарката Костова да стегне редиците!Тя ги може тия работи...Стяга масата,но приятелския кръг прави изключение.А как крещи само...
   • 16
    169
    2 0
    13:59, 12 мар 2020
    Флегматичните служителки й са приближени на другарката Костова нищо не работят ама са на власт
   • Пи
    Пипи
    2 0
    15:42, 12 мар 2020
    Демирева приближената й служителка сее зарази в детската заведение 20
  • 5
   Уч
   УЧИТЕЛ
   12 -2
   18:49, 11 мар 2020
   Уважаеми Доктори нещо не сте наясно ,че лелките-помощнички възпитателки са със прекалено голямо ЕГО и те налагат начина на работа в Детските Градини .А що се отнася до ДЕЗИНФЕКЦИЯТА Директорките ЛЕЛКИ да ги накара някой 3-4 пъти да бършат, това остава като добре написана препоръка ,както и за чаршафите .Само проверки и глоби не са достатъчни .Крайно време е КМЕТА да обяви конкурси за нови ДИРЕКТОРИ на ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ в гр.Хасково.
   • Пс
    ПСИХОДИСПАНСЕРА
    2 -3
    18:54, 11 мар 2020
    Ти да идеш да се прегледаш!
  • 6
   Ма
   Марина Тодева
   6 -2
   18:55, 11 мар 2020
   Много съм доволна от филтъра при приема. Температурата на всяко пристигащо дете за секунди е измерена и става много бързо. Градината лъщи от чистота. Има марли с дезинфекционен разтвор по вратите и мокра дезинфекция на пода. Какво повече да направят хората?Важно е ние като родители да бъдем отговорни и да спазваме разпорежданията
  • 7
   Ро
   Родител
   5 0
   19:19, 11 мар 2020
   Учителите май са след лелките -големи примадони.Само гледат къде да се скрият и седнат. Докато вършат разни услуги на директорките така ще е.
   • Пс
    ПСИХОДИСПАНСЕР
    1 -2
    19:27, 11 мар 2020
    Казах ти да се прегледаш!!!
   • Ро
    родител
    3 -1
    20:49, 11 мар 2020
    Психодиспансер ,авно си лелка -помощник възпитателка на безгласните директорки.
    Директорките, ако ви щадят ,коронавируса ще затвори деските градини в хасково!!!!!!!!
   • Уч
    Учител
    2 0
    16:15, 12 мар 2020
    Пуснете персоналните на градините в неплатен и да видите какви икономии ще направите на държавата

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини