От х:

Днес в x:

25 °C

Строги мерки в детските градини срещу коронавируса

Изображение 1 от 6

  Превантивни мерки срещу разпространението на коронавирус в детските градини в община Хасково обсъдиха на среща днес общинските съветници от Постоянната комисия по здравеопазване, екология и социални дейности и директорите на детски градини

  в община Хасково, съобщиха от местната администрация.

  На срещата присъстваха д-р Марио Янакиев, д-р Николай Николов, Атанас Асенов, Георги Пеев, Маргарита Маркова, заместник-кметът Мария Вълчева, началникът на отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Йорданка Иванова. Това е втората среща, която се свиква по инициатива на д-р Янакиев с цел опазване на детското и общественото здраве.

  Във всички детски градини в община Хасково се извършва пълна дезинфекция на занималните, спалните помещения, играчките и спалното бельо, както и на всички помещенията, където децата играят и се хранят, и където работи педагогическият, медицинският и немедицинскит персонал. По наредба дезинфекцията се извършва два пъти на ден. В сегашната ситуация тези дейности се правят 3 или 4 пъти дневно, увериха директорите на детските градини. Осигурени са достатъчно количества дезинфектанти. Всички заведения имат дигитални термометри, с които се мери температурата на децата при приемането им в градината сутрин. Селекцията на децата е много важна, за да се избегне разпространение на зараза, затова призоваваме и родителите да бъдат много отговорни. Да се съобразят със сложната обстановка и да не водят неизлекувани или болни деца в градините, призоваха лекарите-членове на комисията по здравеопазване.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ив
   ива
   11 -4
   16:59, 11 мар 2020
   ха дано да си вършат работата директорките на градини и ясли , че от пестене на персонал за да вземат по големи заплати , те ще трябва да дезинфекцират помещенията !
  • 2
   Си
   Системата ни убива
   10 -8
   17:02, 11 мар 2020
   Няма друга държава в света, която толкова напоително да информира гражданите си за своето тотално бездействие и неподготвеност по отношение на основните си функции.За огромно съжаление, в моменти като този с коронавируса много силно ще си проличи институционалния срив на държавата при ГЕРБ и огромната разлика между телевизионната политическа реалност и истинския живот на българите. Системата на ГЕРБ руши държавата.
   • До
    до кога
    4 -2
    20:12, 11 мар 2020
    друго не можеш ли да измислиш че това го лепваш под всяка статия. нито е много умно нито е оригинално. вярно системата те е убила тотално
  • 3
   Де
   ДЕТЕНЦЕ
   5 -1
   17:50, 11 мар 2020
   Добре че са лелките , в къщи със днешните кифли имаш 100% по-голям шанс да се заразиш
  • 4
   Ив
   Ивчо
   6 -3
   17:57, 11 мар 2020
   Сутрин приема в 20 градина е много флегматичен както и мед сестра
   • Де
    Дени
    6 -1
    18:01, 11 мар 2020
    Протеже е затова
   • Ко
    Коцето
    3 0
    13:49, 12 мар 2020
    Ами другарката Костова да стегне редиците!Тя ги може тия работи...Стяга масата,но приятелския кръг прави изключение.А как крещи само...
   • 16
    169
    2 0
    13:59, 12 мар 2020
    Флегматичните служителки й са приближени на другарката Костова нищо не работят ама са на власт
   • Пи
    Пипи
    2 0
    15:42, 12 мар 2020
    Демирева приближената й служителка сее зарази в детската заведение 20
  • 5
   Уч
   УЧИТЕЛ
   12 -2
   18:49, 11 мар 2020
   Уважаеми Доктори нещо не сте наясно ,че лелките-помощнички възпитателки са със прекалено голямо ЕГО и те налагат начина на работа в Детските Градини .А що се отнася до ДЕЗИНФЕКЦИЯТА Директорките ЛЕЛКИ да ги накара някой 3-4 пъти да бършат, това остава като добре написана препоръка ,както и за чаршафите .Само проверки и глоби не са достатъчни .Крайно време е КМЕТА да обяви конкурси за нови ДИРЕКТОРИ на ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ в гр.Хасково.
   • Пс
    ПСИХОДИСПАНСЕРА
    2 -3
    18:54, 11 мар 2020
    Ти да идеш да се прегледаш!
  • 6
   Ма
   Марина Тодева
   6 -2
   18:55, 11 мар 2020
   Много съм доволна от филтъра при приема. Температурата на всяко пристигащо дете за секунди е измерена и става много бързо. Градината лъщи от чистота. Има марли с дезинфекционен разтвор по вратите и мокра дезинфекция на пода. Какво повече да направят хората?Важно е ние като родители да бъдем отговорни и да спазваме разпорежданията
  • 7
   Ро
   Родител
   5 0
   19:19, 11 мар 2020
   Учителите май са след лелките -големи примадони.Само гледат къде да се скрият и седнат. Докато вършат разни услуги на директорките така ще е.
   • Пс
    ПСИХОДИСПАНСЕР
    1 -2
    19:27, 11 мар 2020
    Казах ти да се прегледаш!!!
   • Ро
    родител
    3 -1
    20:49, 11 мар 2020
    Психодиспансер ,авно си лелка -помощник възпитателка на безгласните директорки.
    Директорките, ако ви щадят ,коронавируса ще затвори деските градини в хасково!!!!!!!!
   • Уч
    Учител
    2 0
    16:15, 12 мар 2020
    Пуснете персоналните на градините в неплатен и да видите какви икономии ще направите на държавата

  Хороскоп за 10.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
  10 юли 2020
  Последни новини