От х:

Днес в x:

19 °C

„Болярово” на протест заради разбити улици и липса на канализация

  Жителите на хасковския квартал „Болярово” излязоха на протест днес по обяд. Недоволството на болшинството от тях бе провокирано от разбити улици и липсата на канализация за отпадни води в южната част на жилищния район.

  Боляровци заявиха, че най-проблемни са улиците „Хан Пресиян” и „Хан Кардам”. По двете дълги отсечки има множество дупки и автомобилите едва се придвижват, трудно минават и велосипеди, единодушни бяха хората. Освен това има и опасен мост.

  „От години в тази част на квартала не са ремонтирани улици, а всички плащаме данъци, но се налага да караме по дупките и си чупим колите”, ядосваше се Николай Радев. 

  Найме Нешет, живееща на улица „Хан Кардам” пък се ядосваше, че отсечката не само е разбита, но и се налага да търпи миризмата от отпадните води на съседите й, които изкарвали маркуч на улицата. Тя обясни, че смърдящата вода се изливала чак до жилището й след като бил монтиран „легнал полицай”, който играел ролята на бент и отнклонявал вонята към дома й. Стана ясно, че въпросните комишии са били глобени вече от общинска служба „КОРЗ”, но продължавали да пускат мръсната вода на пътя.

  Да чуе исканията на протестиращите дойде кметският наместник на „Болярово” Митко Митев. Той заяви, че в община Хасково има изготвен проект за доизграждане на канализацията в квартала и се очаква реализацията му.

  Други от исканията на протестиращите бе да се изкърпят големите язви с бетон като временна мярка, докато започне ремонтът за канализацията. Митев обаче заяви, че това не може да се изпълни на този етап, защото дъждовете отмиват насипания слой и беше категоричен, че първо трябва да се изгради канализацията и едва тогава да се мисли за асфалтиране.

  Сред протестиращите бе Петра Карамихайлова. Тя настояваше кметският наместник да освободи поста. Сред мотивите й за това бе, че Митев не си стои на работното място и не съдействал на жители от квартала за решаване на проблемите им. Твърди, че по този повод през 2018 г. е събрала подписка, в която парафи са положили 240 души от квартала. Петицията била внесена в община Хасково и в Министерския съвет. Искането й бе подкрепено единствено от възрастен мъж, останалите двайсетина души бяха против. 

  В тази връзка Митко Митев категорично отхвърли обвиненията срещу себе си, твърдейки че изпълнява съветсно служебните си задължения. „Винаги съм съдействал на живеещите в квартала, когато ме потърсят за даден проблем. Работното ми място обаче не е само в кметската стая, а и навън”, категоричен беше той. Освен това заяви, че е бил проверяван три пъти от общината, но нарушения не са открити. Той заяви още, че въпросната подписка е нелегитимна. Обясни, че инициаторката на подписката е обикаляла по къщите за да агитира хората да се подпишат за ремонт на улиците, а впоследствие заглавната страница на петицията била подменена срещу него. Митев обмисля да сезира прокуратурата по случая, защото се чувства засегнат.

  От общината заявиха, че до месец се очаква да започнат същинските дейности по изграждане на канализацията, закоято са отпуснати пари от ПУДООС. Допълниха, че през изминалите месеци на мандата, кметският наместник си е вършел съветсно административната работа.

  Haskovo.net      

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Ам
   АмериканскиХойКосмат
   15 -3
   15:54, 7 мар 2020
   Оня ден ходихме с един приятел да си купим еФтини Цигари ( 1.30 лв / кутията)
   от Индианския резерват и пропуснахме от приказки главния път .
   ....
   Обаче как се ориентирахме ?
   Щом се показа черен разкалян път - смес глина , лед , чакъл
   и щом се появиха Къщи с купчини боклук около тях викам на авера
   "Бро, значи сме на правия път !"
   .....
   Та и Хасковските села (+ кв.Болярово) са по-зле и от Индиански резервати - поне в резервата хвърлят чакъл на корем
   • Бо
    боци кенански
    6 -1
    21:50, 7 мар 2020
    що дириш в индиански резерват ще ти окапе вълната на хоя от евтини цигари-ментаци. Гледай само да не хванеш радияция от някой водопровод щото ще светиш като боляровски фенер и ще ангажираш някой парцел в гробищния парк!
    Другия път не забравяй да споменеш и за биейовете!!!!
   • До
    до Боци Кенанския Маймун
    0 -2
    05:07, 8 мар 2020
    По кво познавам че си слуга на Мутрите и Бейовете ?
    ....
    Хитрите мутри и бейове се ориентират към имиграция - понеже след корона вируса , Народа ще издивее и ще хване сатъра ..... А слугата им праска коментари в Нет-а
  • 2
   Жи
   Жител
   16 -5
   16:26, 7 мар 2020
   Какво може да направи кметския наместник в случая.? Проект има... Скоро ще започне и осъществяването му да се надявсме.. Ако Болврово беше село парите от данъците щяха да си отиват за селото а не кактосега отиват в общината.. И до тук нищо не достига. Плащаме по сумати псри данъци за да сме в калта все едно живеем в центъра на града.
   • 11
    11111
    13 -1
    16:46, 7 мар 2020
    господа ...социализмът беше даденост но при демокрацията трябва да се бориш всеки ден за нея за да я има за всички а не само за управляващите я...
  • 3
   От
   Отгонорен
   7 -15
   17:42, 7 мар 2020
   Това ,че някой преди не е работил не означава,че с... Виж коментара
   • Ха
    Ханко
    7 -2
    20:38, 7 мар 2020
    Сегашният кмет не е магьосник, прав си, и сам няма как да се справи. Но с компетентната и своевременна помощ на неговия екип от експерти ще може в много кратки срокове да реализира предизборните си обещания за работа, работа и пак работа.
   • До
    До Ханко
    3 0
    05:10, 8 мар 2020
    Сега се оказа че "Кмета не е магьосник " , а като сереше върху Бай Добри , беше "Гулем Пич"
    .....
    А за експертите - след клането по Общинските служби , само Най-алчните останаха на власт :))
    А алчен и кадърен са две съвсем различни неща :))
  • 4
   Ня
   Някой
   8 -3
   18:41, 7 мар 2020
   Не съм чул някой от другите квартали да говори за кемтски наместник не зависимо за добфо или лошо.. Дали изобшо в другите квартали познават кметските си наместници... Неблаглдарен народ сме.. Около нас няма стълб с изгоряла лампа.. Винаги помага и ако има проблем го решава.
  • 5
   Ло
   Локум
   7 -2
   20:33, 7 мар 2020
   Абе не разваляйте рахата на общинския кмет. Той се снима само по тържествата.
  • 6
   Да
   Дайба ваща мама
   9 0
   23:33, 7 мар 2020
   По улиците има дупки дет са по стари от мене, да не говоря че нищо не се прави в тоз квартал. Дейба боклуците ви Дейба.
  • 7
   Со
   Сократ
   1 -2
   09:24, 8 мар 2020
   Кой е ..... ...... турците го е.аха българите го предадоха
  • 8
   Аз
   Аз съм си аз
   0 0
   16:12, 8 мар 2020
   А на гарата в гр ХАСКОВО единственната УЛИЦА гара движение кадето е на целия квартал защо никой не идва да видйат за какво става въпрос хора ли са животни ли са неможете да ни разпознаете в тази махала е по добре да си животно и да не плашташ данък поне дицата ни ходят целите в кал на училиште като ЖИВОТНИ живеем с една дима

  Видеа по темата

  Хороскоп за 11.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
  11 юли 2020

  Случаен виц

  Последни новини