От х:

Днес в x:

27 °C

„Болярово” на протест заради разбити улици и липса на канализация

  Жителите на хасковския квартал „Болярово” излязоха на протест днес по обяд. Недоволството на болшинството от тях бе провокирано от разбити улици и липсата на канализация за отпадни води в южната част на жилищния район.

  Боляровци заявиха, че най-проблемни са улиците „Хан Пресиян” и „Хан Кардам”. По двете дълги отсечки има множество дупки и автомобилите едва се придвижват, трудно минават и велосипеди, единодушни бяха хората. Освен това има и опасен мост.

  „От години в тази част на квартала не са ремонтирани улици, а всички плащаме данъци, но се налага да караме по дупките и си чупим колите”, ядосваше се Николай Радев. 

  Найме Нешет, живееща на улица „Хан Кардам” пък се ядосваше, че отсечката не само е разбита, но и се налага да търпи миризмата от отпадните води на съседите й, които изкарвали маркуч на улицата. Тя обясни, че смърдящата вода се изливала чак до жилището й след като бил монтиран „легнал полицай”, който играел ролята на бент и отнклонявал вонята към дома й. Стана ясно, че въпросните комишии са били глобени вече от общинска служба „КОРЗ”, но продължавали да пускат мръсната вода на пътя.

  Да чуе исканията на протестиращите дойде кметският наместник на „Болярово” Митко Митев. Той заяви, че в община Хасково има изготвен проект за доизграждане на канализацията в квартала и се очаква реализацията му.

  Други от исканията на протестиращите бе да се изкърпят големите язви с бетон като временна мярка, докато започне ремонтът за канализацията. Митев обаче заяви, че това не може да се изпълни на този етап, защото дъждовете отмиват насипания слой и беше категоричен, че първо трябва да се изгради канализацията и едва тогава да се мисли за асфалтиране.

  Сред протестиращите бе Петра Карамихайлова. Тя настояваше кметският наместник да освободи поста. Сред мотивите й за това бе, че Митев не си стои на работното място и не съдействал на жители от квартала за решаване на проблемите им. Твърди, че по този повод през 2018 г. е събрала подписка, в която парафи са положили 240 души от квартала. Петицията била внесена в община Хасково и в Министерския съвет. Искането й бе подкрепено единствено от възрастен мъж, останалите двайсетина души бяха против. 

  В тази връзка Митко Митев категорично отхвърли обвиненията срещу себе си, твърдейки че изпълнява съветсно служебните си задължения. „Винаги съм съдействал на живеещите в квартала, когато ме потърсят за даден проблем. Работното ми място обаче не е само в кметската стая, а и навън”, категоричен беше той. Освен това заяви, че е бил проверяван три пъти от общината, но нарушения не са открити. Той заяви още, че въпросната подписка е нелегитимна. Обясни, че инициаторката на подписката е обикаляла по къщите за да агитира хората да се подпишат за ремонт на улиците, а впоследствие заглавната страница на петицията била подменена срещу него. Митев обмисля да сезира прокуратурата по случая, защото се чувства засегнат.

  От общината заявиха, че до месец се очаква да започнат същинските дейности по изграждане на канализацията, закоято са отпуснати пари от ПУДООС. Допълниха, че през изминалите месеци на мандата, кметският наместник си е вършел съветсно административната работа.

  Haskovo.net      

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Ам
   АмериканскиХойКосмат
   15 -3
   15:54, 7 мар 2020
   Оня ден ходихме с един приятел да си купим еФтини Цигари ( 1.30 лв / кутията)
   от Индианския резерват и пропуснахме от приказки главния път .
   ....
   Обаче как се ориентирахме ?
   Щом се показа черен разкалян път - смес глина , лед , чакъл
   и щом се появиха Къщи с купчини боклук около тях викам на авера
   "Бро, значи сме на правия път !"
   .....
   Та и Хасковските села (+ кв.Болярово) са по-зле и от Индиански резервати - поне в резервата хвърлят чакъл на корем
   • Бо
    боци кенански
    6 -1
    21:50, 7 мар 2020
    що дириш в индиански резерват ще ти окапе вълната на хоя от евтини цигари-ментаци. Гледай само да не хванеш радияция от някой водопровод щото ще светиш като боляровски фенер и ще ангажираш някой парцел в гробищния парк!
    Другия път не забравяй да споменеш и за биейовете!!!!
   • До
    до Боци Кенанския Маймун
    0 -2
    05:07, 8 мар 2020
    По кво познавам че си слуга на Мутрите и Бейовете ?
    ....
    Хитрите мутри и бейове се ориентират към имиграция - понеже след корона вируса , Народа ще издивее и ще хване сатъра ..... А слугата им праска коментари в Нет-а
  • 2
   Жи
   Жител
   16 -5
   16:26, 7 мар 2020
   Какво може да направи кметския наместник в случая.? Проект има... Скоро ще започне и осъществяването му да се надявсме.. Ако Болврово беше село парите от данъците щяха да си отиват за селото а не кактосега отиват в общината.. И до тук нищо не достига. Плащаме по сумати псри данъци за да сме в калта все едно живеем в центъра на града.
   • 11
    11111
    13 -1
    16:46, 7 мар 2020
    господа ...социализмът беше даденост но при демокрацията трябва да се бориш всеки ден за нея за да я има за всички а не само за управляващите я...
  • 3
   От
   Отгонорен
   7 -15
   17:42, 7 мар 2020
   Това ,че някой преди не е работил не означава,че с... Виж коментара
   • Ха
    Ханко
    7 -2
    20:38, 7 мар 2020
    Сегашният кмет не е магьосник, прав си, и сам няма как да се справи. Но с компетентната и своевременна помощ на неговия екип от експерти ще може в много кратки срокове да реализира предизборните си обещания за работа, работа и пак работа.
   • До
    До Ханко
    3 0
    05:10, 8 мар 2020
    Сега се оказа че "Кмета не е магьосник " , а като сереше върху Бай Добри , беше "Гулем Пич"
    .....
    А за експертите - след клането по Общинските служби , само Най-алчните останаха на власт :))
    А алчен и кадърен са две съвсем различни неща :))
  • 4
   Ня
   Някой
   8 -3
   18:41, 7 мар 2020
   Не съм чул някой от другите квартали да говори за кемтски наместник не зависимо за добфо или лошо.. Дали изобшо в другите квартали познават кметските си наместници... Неблаглдарен народ сме.. Около нас няма стълб с изгоряла лампа.. Винаги помага и ако има проблем го решава.
  • 5
   Ло
   Локум
   7 -2
   20:33, 7 мар 2020
   Абе не разваляйте рахата на общинския кмет. Той се снима само по тържествата.
  • 6
   Да
   Дайба ваща мама
   9 0
   23:33, 7 мар 2020
   По улиците има дупки дет са по стари от мене, да не говоря че нищо не се прави в тоз квартал. Дейба боклуците ви Дейба.
  • 7
   Со
   Сократ
   1 -2
   09:24, 8 мар 2020
   Кой е ..... ...... турците го е.аха българите го предадоха
  • 8
   Аз
   Аз съм си аз
   0 0
   16:12, 8 мар 2020
   А на гарата в гр ХАСКОВО единственната УЛИЦА гара движение кадето е на целия квартал защо никой не идва да видйат за какво става въпрос хора ли са животни ли са неможете да ни разпознаете в тази махала е по добре да си животно и да не плашташ данък поне дицата ни ходят целите в кал на училиште като ЖИВОТНИ живеем с една дима

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини