От х:

Днес в x:

7 °C

„Болярово” на протест заради разбити улици и липса на канализация

  Жителите на хасковския квартал „Болярово” излязоха на протест днес по обяд. Недоволството на болшинството от тях бе провокирано от разбити улици и липсата на канализация за отпадни води в южната част на жилищния район.

  Боляровци заявиха, че най-проблемни са улиците „Хан Пресиян” и „Хан Кардам”. По двете дълги отсечки има множество дупки и автомобилите едва се придвижват, трудно минават и велосипеди, единодушни бяха хората. Освен това има и опасен мост.

  „От години в тази част на квартала не са ремонтирани улици, а всички плащаме данъци, но се налага да караме по дупките и си чупим колите”, ядосваше се Николай Радев. 

  Найме Нешет, живееща на улица „Хан Кардам” пък се ядосваше, че отсечката не само е разбита, но и се налага да търпи миризмата от отпадните води на съседите й, които изкарвали маркуч на улицата. Тя обясни, че смърдящата вода се изливала чак до жилището й след като бил монтиран „легнал полицай”, който играел ролята на бент и отнклонявал вонята към дома й. Стана ясно, че въпросните комишии са били глобени вече от общинска служба „КОРЗ”, но продължавали да пускат мръсната вода на пътя.

  Да чуе исканията на протестиращите дойде кметският наместник на „Болярово” Митко Митев. Той заяви, че в община Хасково има изготвен проект за доизграждане на канализацията в квартала и се очаква реализацията му.

  Други от исканията на протестиращите бе да се изкърпят големите язви с бетон като временна мярка, докато започне ремонтът за канализацията. Митев обаче заяви, че това не може да се изпълни на този етап, защото дъждовете отмиват насипания слой и беше категоричен, че първо трябва да се изгради канализацията и едва тогава да се мисли за асфалтиране.

  Сред протестиращите бе Петра Карамихайлова. Тя настояваше кметският наместник да освободи поста. Сред мотивите й за това бе, че Митев не си стои на работното място и не съдействал на жители от квартала за решаване на проблемите им. Твърди, че по този повод през 2018 г. е събрала подписка, в която парафи са положили 240 души от квартала. Петицията била внесена в община Хасково и в Министерския съвет. Искането й бе подкрепено единствено от възрастен мъж, останалите двайсетина души бяха против. 

  В тази връзка Митко Митев категорично отхвърли обвиненията срещу себе си, твърдейки че изпълнява съветсно служебните си задължения. „Винаги съм съдействал на живеещите в квартала, когато ме потърсят за даден проблем. Работното ми място обаче не е само в кметската стая, а и навън”, категоричен беше той. Освен това заяви, че е бил проверяван три пъти от общината, но нарушения не са открити. Той заяви още, че въпросната подписка е нелегитимна. Обясни, че инициаторката на подписката е обикаляла по къщите за да агитира хората да се подпишат за ремонт на улиците, а впоследствие заглавната страница на петицията била подменена срещу него. Митев обмисля да сезира прокуратурата по случая, защото се чувства засегнат.

  От общината заявиха, че до месец се очаква да започнат същинските дейности по изграждане на канализацията, закоято са отпуснати пари от ПУДООС. Допълниха, че през изминалите месеци на мандата, кметският наместник си е вършел съветсно административната работа.

  Haskovo.net      

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Ам
   АмериканскиХойКосмат
   15 -3
   15:54, 7 мар 2020
   Оня ден ходихме с един приятел да си купим еФтини Цигари ( 1.30 лв / кутията)
   от Индианския резерват и пропуснахме от приказки главния път .
   ....
   Обаче как се ориентирахме ?
   Щом се показа черен разкалян път - смес глина , лед , чакъл
   и щом се появиха Къщи с купчини боклук около тях викам на авера
   "Бро, значи сме на правия път !"
   .....
   Та и Хасковските села (+ кв.Болярово) са по-зле и от Индиански резервати - поне в резервата хвърлят чакъл на корем
   • Бо
    боци кенански
    6 -1
    21:50, 7 мар 2020
    що дириш в индиански резерват ще ти окапе вълната на хоя от евтини цигари-ментаци. Гледай само да не хванеш радияция от някой водопровод щото ще светиш като боляровски фенер и ще ангажираш някой парцел в гробищния парк!
    Другия път не забравяй да споменеш и за биейовете!!!!
   • До
    до Боци Кенанския Маймун
    0 -2
    05:07, 8 мар 2020
    По кво познавам че си слуга на Мутрите и Бейовете ?
    ....
    Хитрите мутри и бейове се ориентират към имиграция - понеже след корона вируса , Народа ще издивее и ще хване сатъра ..... А слугата им праска коментари в Нет-а
  • 2
   Жи
   Жител
   16 -5
   16:26, 7 мар 2020
   Какво може да направи кметския наместник в случая.? Проект има... Скоро ще започне и осъществяването му да се надявсме.. Ако Болврово беше село парите от данъците щяха да си отиват за селото а не кактосега отиват в общината.. И до тук нищо не достига. Плащаме по сумати псри данъци за да сме в калта все едно живеем в центъра на града.
   • 11
    11111
    13 -1
    16:46, 7 мар 2020
    господа ...социализмът беше даденост но при демокрацията трябва да се бориш всеки ден за нея за да я има за всички а не само за управляващите я...
  • 3
   От
   Отгонорен
   7 -15
   17:42, 7 мар 2020
   Това ,че някой преди не е работил не означава,че с... Виж коментара
   • Ха
    Ханко
    7 -2
    20:38, 7 мар 2020
    Сегашният кмет не е магьосник, прав си, и сам няма как да се справи. Но с компетентната и своевременна помощ на неговия екип от експерти ще може в много кратки срокове да реализира предизборните си обещания за работа, работа и пак работа.
   • До
    До Ханко
    3 0
    05:10, 8 мар 2020
    Сега се оказа че "Кмета не е магьосник " , а като сереше върху Бай Добри , беше "Гулем Пич"
    .....
    А за експертите - след клането по Общинските служби , само Най-алчните останаха на власт :))
    А алчен и кадърен са две съвсем различни неща :))
  • 4
   Ня
   Някой
   8 -3
   18:41, 7 мар 2020
   Не съм чул някой от другите квартали да говори за кемтски наместник не зависимо за добфо или лошо.. Дали изобшо в другите квартали познават кметските си наместници... Неблаглдарен народ сме.. Около нас няма стълб с изгоряла лампа.. Винаги помага и ако има проблем го решава.
  • 5
   Ло
   Локум
   7 -2
   20:33, 7 мар 2020
   Абе не разваляйте рахата на общинския кмет. Той се снима само по тържествата.
  • 6
   Да
   Дайба ваща мама
   9 0
   23:33, 7 мар 2020
   По улиците има дупки дет са по стари от мене, да не говоря че нищо не се прави в тоз квартал. Дейба боклуците ви Дейба.
  • 7
   Со
   Сократ
   1 -2
   09:24, 8 мар 2020
   Кой е ..... ...... турците го е.аха българите го предадоха
  • 8
   Аз
   Аз съм си аз
   0 0
   16:12, 8 мар 2020
   А на гарата в гр ХАСКОВО единственната УЛИЦА гара движение кадето е на целия квартал защо никой не идва да видйат за какво става въпрос хора ли са животни ли са неможете да ни разпознаете в тази махала е по добре да си животно и да не плашташ данък поне дицата ни ходят целите в кал на училиште като ЖИВОТНИ живеем с една дима

  Хороскоп за 04.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
  04 апр 2020
  Последни новини