От х:

Днес в x:

16 °C

Кмет, съветник и дейци облагородиха Минковото кладенче

Изображение 1 от 3

  Минковото кладенче край Симеоновград, ползван за питеен извор от жители и гости на града, вече има нов облик. Чешмата се намира на около 7-8 км от Града край Марица и на около 2 км от село Свирково. В двете населени места питейната вода в чешмите е забранена за пиене и готвене, заради което местните ползват други източници за запас от живителната течност. Един от тях е именно Минковото кладенче.

  Днес пространството наоколо бе облагородено със съвместни усилия на кмета на Свирково Иванка Делчева, общинския съветник от Симеоновград Росен Бонев, трима горски и около 30 жители на селото. Дейците почистиха района от отпадъци и от растителност. Изграден бе и подход към извора с плочки и дървен парапет.

  "Досега районът беше в окаяно състояние, но с общи усилия теренът беше облагороден”, заяви кметът Иванка Делчева.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Кв
   Кво ревете бе Гяури ?
   12 -15
   03:39, 16 фев 2020
   Пийте вода от "чучурите" на Ветеринарката - Областна и тъпите и началници :)))
   • Бг
    БГ
    12 -2
    15:30, 16 фев 2020
    Престани с това обидно обръщение - ,,ГЯУРИ'', бе ***** скапан!.......
    На някои хора, като теб, не трябва да се издава акт за раждане.... Просто трябва да имат писмено извинение от производителя на презервативи.....
    СЪЙБШВГЗ... НЕЩАСТНИК!
   • Бг
    БГ
    11 0
    15:36, 16 фев 2020
    Забранено е п.. У. М. А. К...
    А позволено е гяур....
    Така е при вас.... Хасково нет..
    Ясно е какви сте...
   • Кв
    Кво ревете бе Гяури ?
    2 -1
    00:32, 17 фев 2020
    Как можеш да наречеш човек с робско самосъзнание
    като обитателите на Кауньдере ???
    .....
    Спорно е дали думата е гяур или рая ?
    .....
    Мутристана е устроен като Османската Империя :)))
    Рая̀ е социална група в Османската империя, обхващаща хората с нисък социален статус, които не се ползват с данъчни привилегии, за разлика от съсловията на военните (аскер) и робите . Трябва да се отбележи, че и обикновените турци спадат към раята.
    Подобно на другите средновековни държави, османската обществена организация имала формата на пирамида. На върха били висшето духовенство и чиновниците. Следвала ги по-многобройната група на военните, които се сражавали за разширяване на „царството на исляма“ и за увеличаване богатствата на държавата. Най-безправна и многобройна част от османското обществото била раята, т.е. хората които произвеждали благата и плащали данъци.
    Раята притежава религиозна автономност. Още от завладяването на Константинопол в града се намират седалищата на гръцката и арменската патриаршия
  • 2
   Г-
   г-н
   4 0
   18:42, 16 фев 2020
   Правилно,*****.
  • 3
   Ни
   Николай
   1 -1
   07:36, 19 фев 2020
   Гяура си е гяур преведено българин
   • Ха
    Хасковлията
    1 0
    08:48, 19 фев 2020
    Пачата си е пача - преведено - турчин
    ******.а си е манга.л - преведено - циган,ин
    А пумата- пак си е пума.

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини