От х:

Днес в x:

4 °C

Кмет, съветник и дейци облагородиха Минковото кладенче

Изображение 1 от 3

  Минковото кладенче край Симеоновград, ползван за питеен извор от жители и гости на града, вече има нов облик. Чешмата се намира на около 7-8 км от Града край Марица и на около 2 км от село Свирково. В двете населени места питейната вода в чешмите е забранена за пиене и готвене, заради което местните ползват други източници за запас от живителната течност. Един от тях е именно Минковото кладенче.

  Днес пространството наоколо бе облагородено със съвместни усилия на кмета на Свирково Иванка Делчева, общинския съветник от Симеоновград Росен Бонев, трима горски и около 30 жители на селото. Дейците почистиха района от отпадъци и от растителност. Изграден бе и подход към извора с плочки и дървен парапет.

  "Досега районът беше в окаяно състояние, но с общи усилия теренът беше облагороден”, заяви кметът Иванка Делчева.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Кв
   Кво ревете бе Гяури ?
   12 -15
   03:39, 16 фев 2020
   Пийте вода от "чучурите" на Ветеринарката - Областна и тъпите и началници :)))
   • Бг
    БГ
    12 -2
    15:30, 16 фев 2020
    Престани с това обидно обръщение - ,,ГЯУРИ'', бе ***** скапан!.......
    На някои хора, като теб, не трябва да се издава акт за раждане.... Просто трябва да имат писмено извинение от производителя на презервативи.....
    СЪЙБШВГЗ... НЕЩАСТНИК!
   • Бг
    БГ
    11 0
    15:36, 16 фев 2020
    Забранено е п.. У. М. А. К...
    А позволено е гяур....
    Така е при вас.... Хасково нет..
    Ясно е какви сте...
   • Кв
    Кво ревете бе Гяури ?
    2 -1
    00:32, 17 фев 2020
    Как можеш да наречеш човек с робско самосъзнание
    като обитателите на Кауньдере ???
    .....
    Спорно е дали думата е гяур или рая ?
    .....
    Мутристана е устроен като Османската Империя :)))
    Рая̀ е социална група в Османската империя, обхващаща хората с нисък социален статус, които не се ползват с данъчни привилегии, за разлика от съсловията на военните (аскер) и робите . Трябва да се отбележи, че и обикновените турци спадат към раята.
    Подобно на другите средновековни държави, османската обществена организация имала формата на пирамида. На върха били висшето духовенство и чиновниците. Следвала ги по-многобройната група на военните, които се сражавали за разширяване на „царството на исляма“ и за увеличаване богатствата на държавата. Най-безправна и многобройна част от османското обществото била раята, т.е. хората които произвеждали благата и плащали данъци.
    Раята притежава религиозна автономност. Още от завладяването на Константинопол в града се намират седалищата на гръцката и арменската патриаршия
  • 2
   Г-
   г-н
   4 0
   18:42, 16 фев 2020
   Правилно,*****.
  • 3
   Ни
   Николай
   1 -1
   07:36, 19 фев 2020
   Гяура си е гяур преведено българин
   • Ха
    Хасковлията
    1 0
    08:48, 19 фев 2020
    Пачата си е пача - преведено - турчин
    ******.а си е манга.л - преведено - циган,ин
    А пумата- пак си е пума.

  Хороскоп за 01.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаква ви един динамичен ден, изпълнен с много предизвикателства и немалко успехи. Имате шанса да стигнете до задоволително ниво на делата си, особено на най-важните за вас. Направете всичко възможно да спазите обещанията, дадени на близки хора.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дайте най-доброто от себе си и станете по-отзивчиви към хората край вас, това ще ви спечели симпатиите им. Предстои ви важен и добре платен ангажимент, чието успешно осъществяване ще повиши и финансите ви. Не смесвайте разума с чувствата, за да не стигнете до нежелани ситуации.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Търсите поле за изява, но това което ви се предлага не ви удовлетворява. По този начин само затваряте пътищата си за развитие и едва ли ще останете доволни от резултата. Разширете контактите си, потърсете нови начини за реализация, но в никакъв случай не спирайте на едно място. Скоро ще усетите положителната промяна.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Любовта ще озари живота ви и ще се увеличат възможностите ви за успешно приложение на вашия професионализъм.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не бъдете безучастни и ще намерите своето място, ако сте без работа. В бизнеса нещата стоят по-различно, не всичко ще зависи от личното ви желание и усилия. Въпреки трудностите ще имате своите успехи днес. Тревожещ ви здравословен проблем ще отшуми. Активността ви в тази посока е дало добри резултати.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Получено възнаграждение за работата ви през последните дни ще направи деня ви по-спокоен, ще подобри настроението и семейния ви бюджет. Други ще стартират нов проект, с което отговорности им ще нараснат, но добре сте преценили всичко. Пропорционално на усилията ви ще бъде и заплащането.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Влагайте въображение във всичко, което правите през деня. Скъсайте с традиционното, ако имате по-добро предложение. Никъде не е казано, че една работа не може да се свърши и по-добре. Ако резултата е същия или по-добър, значи сте се справили чудесно. Никога не е късно да експериментирате. Подходете непретенциозно, за да не съжалявате, ако не сполучите. Не забравяйте да се усмихвате и със сдържано поведение вървете напред.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съобразявайте се с обстоятелствата днес повече от обикновено и няма да сгрешите. Ще повишите интереса си към конкретна сделка или сфера, която ви привлича с перспективите си. Готовността ви за действие ще привлече на ваша страна хора, имащи позиции там и това ще ви носи предимства.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпитвате известни колебания относно личен въпрос днес. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек на когото бихте могли да се доверите, затова не се притеснявайте да го сторите. За предпочитане е да си останете у дома вечерта и да си починете добре.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Жадувате за повече спокойствие и скоро ще го имате. Владеете положението и ще приключите с ангажиментите си в рамките на деня. Атмосферата на дома ще ви помогне да се отпуснете. Доволни ще бъдете и от жеста на някого, ще ви изненада приятно. Почивните дни обещават да са без сътресения.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се справите отлично със задълженията си и ще постигнете споразумения, от които тепърва ще черпите дивиденти. Запазете спокойствие, ако ви се налага да общувате с административните органи. Самотните ще срещнат интересен партньор и ще изпитат вълнуващи емоции. Пожелайте си нещо хубаво.
  01 апр 2020
  Последни новини