От х:

Днес в x:

0 °C

Кмет, съветник и дейци облагородиха Минковото кладенче

Изображение 1 от 3

  Минковото кладенче край Симеоновград, ползван за питеен извор от жители и гости на града, вече има нов облик. Чешмата се намира на около 7-8 км от Града край Марица и на около 2 км от село Свирково. В двете населени места питейната вода в чешмите е забранена за пиене и готвене, заради което местните ползват други източници за запас от живителната течност. Един от тях е именно Минковото кладенче.

  Днес пространството наоколо бе облагородено със съвместни усилия на кмета на Свирково Иванка Делчева, общинския съветник от Симеоновград Росен Бонев, трима горски и около 30 жители на селото. Дейците почистиха района от отпадъци и от растителност. Изграден бе и подход към извора с плочки и дървен парапет.

  "Досега районът беше в окаяно състояние, но с общи усилия теренът беше облагороден”, заяви кметът Иванка Делчева.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Кв
   Кво ревете бе Гяури ?
   12 -15
   03:39, 16 фев 2020
   Пийте вода от "чучурите" на Ветеринарката - Областна и тъпите и началници :)))
   • Бг
    БГ
    12 -2
    15:30, 16 фев 2020
    Престани с това обидно обръщение - ,,ГЯУРИ'', бе ***** скапан!.......
    На някои хора, като теб, не трябва да се издава акт за раждане.... Просто трябва да имат писмено извинение от производителя на презервативи.....
    СЪЙБШВГЗ... НЕЩАСТНИК!
   • Бг
    БГ
    11 0
    15:36, 16 фев 2020
    Забранено е п.. У. М. А. К...
    А позволено е гяур....
    Така е при вас.... Хасково нет..
    Ясно е какви сте...
   • Кв
    Кво ревете бе Гяури ?
    2 -1
    00:32, 17 фев 2020
    Как можеш да наречеш човек с робско самосъзнание
    като обитателите на Кауньдере ???
    .....
    Спорно е дали думата е гяур или рая ?
    .....
    Мутристана е устроен като Османската Империя :)))
    Рая̀ е социална група в Османската империя, обхващаща хората с нисък социален статус, които не се ползват с данъчни привилегии, за разлика от съсловията на военните (аскер) и робите . Трябва да се отбележи, че и обикновените турци спадат към раята.
    Подобно на другите средновековни държави, османската обществена организация имала формата на пирамида. На върха били висшето духовенство и чиновниците. Следвала ги по-многобройната група на военните, които се сражавали за разширяване на „царството на исляма“ и за увеличаване богатствата на държавата. Най-безправна и многобройна част от османското обществото била раята, т.е. хората които произвеждали благата и плащали данъци.
    Раята притежава религиозна автономност. Още от завладяването на Константинопол в града се намират седалищата на гръцката и арменската патриаршия
  • 2
   Г-
   г-н
   4 0
   18:42, 16 фев 2020
   Правилно,*****.
  • 3
   Ни
   Николай
   1 -1
   07:36, 19 фев 2020
   Гяура си е гяур преведено българин
   • Ха
    Хасковлията
    1 0
    08:48, 19 фев 2020
    Пачата си е пача - преведено - турчин
    ******.а си е манга.л - преведено - циган,ин
    А пумата- пак си е пума.

  Хороскоп за 16.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
  16 яну 2021
  Последни новини