От х:

Днес в x:

Възстановяват градски чешмички, общината плаща водата

Позабравеният силует на градска чешма се появи отново пред ТК 21 век

Чешмичка за обществено ползване, пред ТК 21 век, поставят работници на общинското предприятие Екопрогрес. Чешмичката ще е на паркинга пред комплекса, на метри от мястото където преди години имаше друга обществена чешма. Тя обаче си замина с преместването на тогавашния промишлен пазар. 

През последните няколко години повсеместно се отрязаха всички обществени чешми. Причината бе, че няма кой да плаща водата, както обясниха от Водоснабдяване и канализация гр. Хасково. В града има само две чучурчета за разхлаждане на гражданите-и двете на зеленчуковия пазар. 

Поводът за възстановяването на чешмата пред ТК 21 век е, че там ще има организирано международни изложение за дните на Хасково. То ще бъде под надслов „Всичко, което правим“ и в него ще участват фирми от България, Гърция и Турция. Те ще излагат продукцията си в 16 огромни шатри, чийто монтаж ще започне от 27-ми август. Самото изложение ще е от 3-ти до 11 септември. През целия период от 15 дни, паркингът пред 21-ви век ще бъде затворен за клиенти. Фирмата която го стопанисва ще бъде компенсирана с приспадане на сумата за месечния наем, която дължи на общината. 

Засега се знае, че ще се възстановява само тази градска чешма. Информацията е оскъдна, защото всички отговорни фактори в администрацията са в отпуска. От пресслужбата обаче потвърдиха, че общината ще плаща водата, и че специално чешмата до 21-ви век ще остане за постоянно, а не само за празниците на града, както мислеха поставящите я работници от „Екопрогрес“

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини