От х:

Днес в x:

Рестарт на делото за катастрофата с БМВ-та в Кенана заради съдебен заседател

    Хасковският окръжен съд даде рестарт на делото за катастрофата с БМВ-та в Кенана, след която загина 15-годишна девойка, а още петима бяха пострадали. Това се наложи заради отсъствието на съдебния заседател Кристина Димитрова Христова от Свиленград. Председател на 3-членния съдебен състав е Миглена Тянкова. Тя заяви, че Христова е изпратила две уведомления до съда, че не може да се яви днес и отказва да участва в делото, но не е представила официален документ за отсъствието си. Съдия Тянкова допълни, че ще поиска от съдебния заседател обяснения за неявяването и евентуално ще бъде глобена, ако не документира отсъствието си, например с представяне на болничен, като може да последва и отстраняване. "Това е прецедент в дългогодишната ми практика", заяви съдия Тянкова, която вече втори мандат е председател на Окръжния съд в Хасково, а преди това бе два мандата председател на Районния.

    Пътният инцидент стана на 21 май 2018 г. между две БМВ-та на улица „Полковник Веселин Въков" в парк „Кенана“. Едното БМВ е било шофирано от 21-годишния Мариян Сивов, а другото - от 34-годишната хасковлийка Марияна Дюлева. "Поради движение с несъобразена скорост, преди ляв завой, младежът е навлязъл частично с колата си в насрещната лента за движение и се е ударил челно в другата кола, която се включва в движението с ляв завой от крайпътна отбивка в посока центъра", гласеше информация от МВР след инцидента.

    Пред съда са изправени и двамата водачи на колите за независимо съпричиняване на катастрофата, дни след която загина 15-годишната Божидара Тодорова, а на друг от пътниците е нанесена средна телесна повреда, каза прокурорът по делото Николай Гугушев.

    Днес трябваше да се проведе първото заседание по процеса по същество, тъй като през декември 2019 г. е минало разпоредителното заседание. Тогава е решено делото да се гледа по общия ред и за днес бяха призовани свидетелите и вещите лица. Те обаче бяха освободени от съдебната зала, тъй като от вчера е определен нов съдебен състав, което според закона изисква делото да тръгне отначало и така днес бе проведено ново разпоредително заседание. Подсъдимият Сивов заяви, че признава всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и поиска съкратено производство. Подсъдимата Дюлева, обаче не признава вина и това налага делото да се гледа по общия ред. Така делото ще се гледа по същество на 27 февруари, когато ще бъдат призовани за разпит само 10 от всички свидетели.

    Като частни обвинители в процеса бяха конституирани майката и бащата на починалото момиче, които ще бъдат представлявани от адвокат.

    Определението от днешното заседание подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив в 7-дневен срок.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ха
      Хасково
      39 -3
      13:54, 31 яну 2020
      Ааа, няма страшно Сивов!
      Тя Тянкова за две жертви дава условна присъда.
      При една жертва, може и да те награди!
      • +-
        +-
        4 -1
        17:12, 31 яну 2020
        А ВКС какво дава знаеш ли?
      • Ху
        Хулиган
        1 0
        12:26, 2 фев 2020
        Къде е тази улица, че чичко Гугъл не е чувал за нея? Станахте кръстници, ще дарявате ризи! 😎
    • 2
      Бъ
      бъзз
      16 -3
      17:15, 31 яну 2020
      Хасково Нет, тия свидетели, чиито снимки сте изтипосали, питахте ли ги дали са съгласни да ги фотографират.
      Не сте.
      Само им казахте, че съдът бил разрешил.
      Преди следващото заседание прочетете Конституцията, за да не се излагате!
    • 3
      Тя
      Тя
      15 0
      18:39, 31 яну 2020
      Спешно да се премахне съкратеното производство!!! Каквото си надробил - това ще сърбаш!!!!!!
    • 4
      ..
      ..
      14 0
      02:58, 1 фев 2020
      Беше ми приятелка, лайнар. Поне имай доблестта да си поемеш вината...
    • 5
      Ня
      Някой
      2 -3
      09:15, 1 фев 2020
      А, Койнов какво правиш там бе приятел? Объркал си сградата бе, отивай на булевард "Съединение" долу в офиса при "Джибрата" да играете карти и сварка!
      • Ni
        Niki udara
        1 -3
        09:20, 6 фев 2020
        Да ви *** в педалите не е виновен да не е искал да я убие
    Последни новини