От х:

Днес в x:

0 °C

Ученици от три гимназии в Хасково и Димитровград спечелиха пътуване до Страсбург

Изображение 1 от 4

  Ученици от три гимназии в Хасково и Димитровград са сред победителите в регионалното състезание „Евроскола”, провело се днес в Хасково.

  Сред победителите са възпитаници на хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”, както и димитровградските ПЕГ „Иван Богоров” и ПМГ „Иван Вазов”. Другите шампионски отбори са от ППМГ „Никола Обрешников” – Казанлък и ППМГ „Гео Милев” - Стара Загора.

  В надпреварата участваха ученици от 16 до 18 г. от училища в областите Хасково и Стара Загора. Включиха се общо 50 гимназисти, разпределени в 10 отбора от по 5 ученици, ръководени от по един учител.

  Едно от условията за участие в състезанието бе доброто владеене на поне един от трите работни европейски езика – английски, френски или немски. Учениците представиха по една от 15-те теми, свързани с дейността на Европейския парламент, включително и на чужд език. Отговаряха и на въпроси.

  Петте отбора, класирани на първо място печелят пътуване до Страсбург (Франция). Там един отбор ще представя България в Европейския парламент през първата половина на 2020 г., обясни Жени Колева от Бюрото на Европейския парламент в България.

  Пътуването до Страсбург дава възможност на участниците да научат повече за европейската интеграция, като сами ще се превърнат в част от нея. Ученици и учители от 28-те държави членки ще се превръщат в членове на ЕП (евродепутати) за един ден в сградите на Европейския парламен в Страсбург. Участниците ще вземат думата в пленарни сесии и заседания на парламентарни комисии, за да проведат дебати и да гласуват резолюции по наболели въпроси, като през цялото това време упражняват своите езикови умения и завързват нови приятелства с други ученици от цяла Европа.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ма
   мастикаджия
   5 -4
   08:07, 12 яну 2020
   А боравят ли добре с български?
   • Ам
    Американски ХуйГолям
    5 -4
    12:54, 12 яну 2020
    Ами то Българския уж е официален език в ЕС ,
    ама Господарите говорят с робите на Немски Френски и Английски :))
  • 2
   Че
   Червените
   2 -2
   18:05, 12 яну 2020
   вратовръзки са сигурно отД-град.
   • Re
    Red Necks United
    0 -2
    00:27, 13 яну 2020
    Левски и Ботев не са делили Изиедниците
    Мутри и Бейове на Българи и Турци:))

  Хороскоп за 27.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
  27 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
  27 ное 2020
  Последни новини