От х:

Днес в x:

Ученици от три гимназии в Хасково и Димитровград спечелиха пътуване до Страсбург

Изображение 1 от 4

    Ученици от три гимназии в Хасково и Димитровград са сред победителите в регионалното състезание „Евроскола”, провело се днес в Хасково.

    Сред победителите са възпитаници на хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”, както и димитровградските ПЕГ „Иван Богоров” и ПМГ „Иван Вазов”. Другите шампионски отбори са от ППМГ „Никола Обрешников” – Казанлък и ППМГ „Гео Милев” - Стара Загора.

    В надпреварата участваха ученици от 16 до 18 г. от училища в областите Хасково и Стара Загора. Включиха се общо 50 гимназисти, разпределени в 10 отбора от по 5 ученици, ръководени от по един учител.

    Едно от условията за участие в състезанието бе доброто владеене на поне един от трите работни европейски езика – английски, френски или немски. Учениците представиха по една от 15-те теми, свързани с дейността на Европейския парламент, включително и на чужд език. Отговаряха и на въпроси.

    Петте отбора, класирани на първо място печелят пътуване до Страсбург (Франция). Там един отбор ще представя България в Европейския парламент през първата половина на 2020 г., обясни Жени Колева от Бюрото на Европейския парламент в България.

    Пътуването до Страсбург дава възможност на участниците да научат повече за европейската интеграция, като сами ще се превърнат в част от нея. Ученици и учители от 28-те държави членки ще се превръщат в членове на ЕП (евродепутати) за един ден в сградите на Европейския парламен в Страсбург. Участниците ще вземат думата в пленарни сесии и заседания на парламентарни комисии, за да проведат дебати и да гласуват резолюции по наболели въпроси, като през цялото това време упражняват своите езикови умения и завързват нови приятелства с други ученици от цяла Европа.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      5 -4
      08:07, 12 яну 2020
      А боравят ли добре с български?
      • Ам
        Американски ХуйГолям
        5 -4
        12:54, 12 яну 2020
        Ами то Българския уж е официален език в ЕС ,
        ама Господарите говорят с робите на Немски Френски и Английски :))
    • 2
      Че
      Червените
      2 -2
      18:05, 12 яну 2020
      вратовръзки са сигурно отД-град.
      • Re
        Red Necks United
        0 -2
        00:27, 13 яну 2020
        Левски и Ботев не са делили Изиедниците
        Мутри и Бейове на Българи и Турци:))
    Последни новини