От х:

Днес в x:

Учениците от Градина почетоха патрона си Христо Ботев

Изображение 1 от 3

    В първия ден след ваканцията учениците от село Градина почетоха своя патрон Христо Ботев и отбелязаха 172 години от рождението му.

    В специално отделеното време прозвучаха тържествени стихове, посетени на революционера-поет. Вдъхновено рецитираха момичетата от 5 клас, подготвени от уителката си Станка Пенчева.

    С помощта на мултимедийна прзентация, изработена от Магдалена Иванова, водещите разказаха за живота и делото на Ботев. Накрая, под звуците на „Жив е той, жив е! Учители ученици сведоха чела в памет на героя.

    След тържествената част към всички се обърна директорката на ОУ „Христо Ботев“, села Градина – Пенка Петкова:

    „ В този ден, когато честваме 172 години от рождението на нашия патрон, Христо Ботев, когато близо до родната му къща се играе леденото хоро във водите на Тунджа и всички ние отбелязваме Богоявление и когато сме за първи ден от Новата година на училище, бих искала да пожелая на всички една здрава, мирна, щастлива и успешна година! Бъдете живи и здрави!“

    Учениците от другото училище в общината, което носи името на Христо Ботев - Началното училище, се готвят за тържествено честване в петък - 10 януари.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини