От х:

Днес в x:

Даровити млади музиканти от Хасково със свои инструменти след концерта на "Хангар 42"

    Емоционален, с акорди на изненада и с много вълнение и щастие. Така мина последният за годината концерт на рок групата от Хасково „Хангар 42”. Освен че рокаджиите подариха на своята публика най-красивите си авторски парчета, много емоционално приключи и за тях, и за хората в залата на Младежкия център, но най-вече за четири от младите музикални таланти на Хасково 27-ми декември. Преди настъпването на Новата година, младежите  получиха подаръци, които надали ще забравят някога в живота си-лични музикални инструменти. Всички те учат музика в школи в Хасково и вече са били не веднъж и два пъти на сцена. Вечерта в петък обаче беше истински тяхна.

    Музикантите от „Хангар 42” изпратиха с този заключителен концерт най-успешната си творческа година. В техния празник обаче най-специалното място беше отредено за сърцатите нови музикални таланти.

    Концертът на "Хангар 42" като гост откри певицата Дария Боева. След няколко авторски парчета на групата на сцената музикантите поканиха обещаващата млада цигуларка от Хасково- 12 -годишната Скай Томлинсън, която беше втората им изненада към публиката. Тя изсвири заедно с цигуларят на “Хангар 42” Росен Джамбазов  една от най- популярните коледни мелодии. 

    По-късно на сцената се качи и китаристът Иван Делчев. Той изсвири с групата любимата си песен, която се оказа, че е един от техните хитове- “Погледнах в теб” . „Знам, че това момче ще си остарее с китара в ръцете. Затова толкова вярвам в него”, каза вокалистът на „Хангар 42” Боян Гегов след изпълнението на Иван.

    Публика развълнува и незрящият Янко Панчев от Дома за хора със сетивни нарушения в Хасково, който свири на клавир.

    И четиримата гост-музиканти дори не подозираха за изненадата, която ги очакваше в края на концерта. И естествено не успяха да скрият вълнението си. Вълнението си дори и не опитаха да скрият и титулярите на сцената от „Хангар 42”. Те благодариха и на всички свои фенове,  с чиято подкрепа са осигурени инструментите за развитието на младите хасковски таланти. Те са купени със събраните средства от каузата „Рок срещу дрогата” на „Хангар 42”, с която групата се включи за втора поредна година в кампанията на Превантивно-информационния център по наркотични вещества „Хасково срещу дрогата”.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    Последни новини