От х:

Днес в x:

9 °C

Започнаха празниците от зимния цикъл

Изображение 1 от 3

  В наистина тържествени се превръщат църковните службите в храма „св.Георги“ в Първомай в дните когато има големи празници - литургията се изпълнява заедно от отец Станимир, поповете от Градина и Брезово и дякон Тодор Чобанов. Трите празнични дни на Варвара, Сава и Никулден поставят началото на зимня цикъл празници. Свещенослужителите са се обединили, за да дарят на миряните не само вяра, но и  красота за душата.

  От вчера в храма са изложени за благотворителна разпродажба предмети, изработени от децата на Татарево. Коледните украшения, свещниците, камбанките и саксиите от глина са на цена от 3 до 30 лв, но в кутията всеки може да дари колкото желае. Каузата е благородна – в подкрепа на читалището в Татарево.

  В чест на утрешния храмов празник свещениците заедно с отец Александър ще изпълнят тържествена вечерня в храма „Св. Никола“ в кв. Дебър днес от 17.30 часа.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Хр
   Християнин
   5 0
   15:20, 5 дек 2019
   "От младини с добродетел принесъл си се като жертва непорочна на Бога, Саво блажени, станал си насладител на благочестие,
   затова и си бил на преподобните украшение, достохвален пустинен гражданин,
   затова ти и зовем: Радвай се, Саво пребогати."
  • 2
   55
   555
   2 -1
   15:29, 5 дек 2019
   В храма да стоиш с шапка...
   • 55
    55
    4 0
    18:17, 5 дек 2019
    Същото е като да наречеш свещенослужител Поп...
   • Ар
    Архимед
    4 -1
    23:40, 5 дек 2019
    Да....
    Шапка се сваля пред :
    Бога, майка, хляб, родина.
    Това е израз на преклонение, уважение и почит към нещо/някого.
  • 3
   Кр
   Красимира
   4 0
   20:21, 5 дек 2019
   Уникална статия. Просто е един малък връх в журналистиката
  • 4
   22
   2288
   7 0
   02:33, 6 дек 2019
   каквото и кажат това пише тединка е химикалка която се мисли за компютър
  • 5
   Ст
   Странно
   3 0
   05:41, 6 дек 2019
   Поради заетост ли свещениците вчера , на свети Сава, изпълниха служба в чест на днешния свети Николай в Дебърския храм? Щом канонът го позволява???!!!
   • 33
    333
    4 -3
    07:30, 6 дек 2019
    Стига с тези "каузи"!!!!Престанете да вземата и последните левчета от бедните!Хората умират от глад,а на някои им трябват пари за читалището!На всичкото отгоре използват и труда на децата!
   • Хр
    Християнство
    3 0
    20:39, 7 дек 2019
    Няма нищо нередно или смущаващо в това. Така е. Сутринта се извършва литургия на празника, вечерта се извършва вечерня която е служба за следващия ден. А снощи вечерта се е извършла вечернята на днешния празник.
    В църковния живот празника започва от предната вечер затова се е служило на св. Никола.
    Примерно рождество е на 25ти но празника започва на 24ти вечерта с трапеза на бъдни вечер. Трапезата задължително постна.
  • 6
   12
   123
   7 0
   09:11, 6 дек 2019
   Абе,някой ще ми каже ли защо бившия кмет Папазов вече стана атеист. Не го виждам вече на службите.
   • Дж
    джонгата
    5 0
    13:44, 6 дек 2019
    Вероятно си мисли, че Бог му е обърнал гръб щом не спечели изборите хахаха.....
   • Би
    бивш папазовист
    0 0
    15:51, 7 дек 2019
    Ако питаш мене, Папазов е преоткрил телескопа, така както Галилео Галилей го е открил преди повече от 400 години.
   • 42
    4282986
    2 0
    19:32, 7 дек 2019
    друго дюнме има сега папаза гледа сега от страни и внимава да не го застигне правосъдието
   • Дя
    Дякон
    1 0
    20:26, 7 дек 2019
    Щото друг смъртен бог му даде всичко и на него се кланя.

  Хороскоп за 03.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
  03 апр 2020
  Последни новини