От х:

Днес в x:

Съдът отхвърли и втората жалба на заличения общински съветник д-р Деливълчев

Тричленен състав на Административен съд – Хасково отхвърли и втората жалба на заличения общински съветник д-р Валентин Деливълчев от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Това гласи решението на Темида, постановено вчера.

Д-р Деливълчев се отказа от мястото си в Общинския съвет със заявление до Общинската избирателна комисия в Хасково, с чието решение бе заличен. Впоследствие обаче той поиска да оттегли отказа си и подаде ново заявление до ОИК, но желанието му не бе удовлетворено. Той обжалва двете решения на комисията пред съда.

Съдебният състав е преценил, че обжалваното решение на ОИК – Хасково е издадено при спазване на процесуалните правила и материалния закон. Приел е, че изводът на ОИК в оспорваното решение - да бъде оставено заявлението на д-р Деливълчев без разглеждане, е правилен. Установил е, че оттеглянето на отказа е направено несвоевременно, т.е. след като ОИК – Хасково вече се е произнесла по направеното заявление за отказ от мандат.

Решението на съда е окончателно.

Така в ОбС-Хасково на мястото на д-р Деливълчев остава Здравко Запрянов, който излезе от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ и се обяви за независим.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Зд
    Здравко
    7 -8
    17:06, 4 дек 2019
    Административен сьд Хасково са слуги на Герб! Позор- грешно решение!
    • Зд
      Здравко Запрянов
      2 0
      01:21, 6 дек 2019
      И сега какво... хахах ще се опитате да ме скарате с някого с анонимни коментарчета? Я стига. Докато не чуето от устата ми думи всичко написано е ЛЪЖА. Хахх
  • 2
    За
    Запрянов
    12 -2
    17:38, 4 дек 2019
    Що не идеш ти , бе, другарю Жорко Пеев да решаваш правилно. А за слугуването , разбираш ги тези работи, нали 20 години вече си аргатин в Узунджово.
    • Зз
      ЗЗ
      2 0
      01:19, 6 дек 2019
      Моля без изказвания от мое име!
      Всичко, което имам да кажа ще бъде в очите. Коментари негативни освен за Един човек, за друг няма да прочетете. Поредната цигания! Браво ама няма да в бъде.
Последни новини