От х:

Днес в x:

9 °C

МВР закупува 15 мощни високоскоростни коли за гонки

МВР пусна обществена поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е да са мощни поне 250 конски сили. Новите автомобили  ще дебнат за джигити по магистралите и първокласните пътища у нас.

Край на нелегалните гонки и джигитите по първокласните пътища у нас. Това се заканват от "Пътна полиция", които искат 15 нови, бързи, немаркирани автомобили. Процедурата по обявяването на обществената поръчка вече е в ход.

,,Виждате, че вече се е натрупало голямо напрежение в обществото, касаещи нетърпимост към водачи с агресивно каране и поведение на пътя'', обясни за Нова телевизия инспектор Мирослав Василев от ГДНП.

Анализ на "Пътна полиция" определил какви трябва да са новите коли.

,,Те ще трябва да бъдат с 4х4 система, която ще е за задвижване на колелата. Също така минималните изисквания, които са като критерии, те трябва да са минимум 250 конски сили'', каза още Василев.

За покупката на колите са отпуснати над 2,5 милиона лева. В сумата обаче влизало и оборудването.

,,Освен камери за скоростните режими, същите автомобили ще бъдат оборудвани с таблети, с мобилни принтери, със съответните комуникационни средства за връзка'', заяви Василев.

Държавната агенция по безопасност на движението е "за" закупуването на новите коли, уточниха от институцията. Критериите, на които те трябва да отговарят обаче, били твърде високи за отпуснатата сума. 

,,Бих се радвал на всеки един от колегите да може да ползва такива автомобили, типични за арабските държави. Но може би се доближаваме до колегите от Германия, от Австрия”, споделя Василев.

Новите полицейски коли ще имат аудио и видеозапис, за да се избегнат всякакви съмнения за корупция. А камерите щели да връщат клип назад, за да докажат извършеното нарушенията на джигитите.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ne
    nelicha - нелича
    9 0
    07:23, 30 ное 2019
    О , да . Ще се сравняваме с колегите от Германия и Австрия не по заплати а по коли ! Държа да отбележа , че милите родни журналисти употребяват често думата аутобан вместо магистрала . Аутобани унас няма . Аутобана има четвърта скоростна лента без ограничение на скороста и поради тази причина е със слаб трафик . При възникване на птп полицаите трябва да пристигнат по наѝ бързия начин и , ако се движат със скорост под 200 км/ч в скоростната лента може да предизвикат птп . Там проблеми с т- нар джигити няма .
  • 2
    Ec
    econ
    5 0
    10:33, 30 ное 2019
    15-те автомобила струват общо 4.5 млн. лв., а не 2.5 млн.
    Шайката пак лъже.
  • 3
    Ра
    Рали
    7 0
    13:44, 30 ное 2019
    Оправихме проблемите в населените места, вече ще гоним нарушителите по магистралите. Първо да спрат джигитите и трещящите возила по булевардите, спирането на забранени места и куп други нарушения , които се правят,че не виждат. Всичката Мара втасала....
Последни новини