От х:

Днес в x:

Иновации в действие демонстрираха паисиевци

За трета учебна година в СУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали се реализира проект „Иновативно училище“към МОН. Визитата на учители и ученици от СУ „Патриарх Евтимий“ гр. Пловдив, състояла се в периода 14 - 16.11.2019 г., е част от НП „Иновации в действие“. Целта на програмата е иновативни училища в България да имат възможност за пряк обмен и популяризиране на своите практики, нововъведения, продукти.

На гостите от Пловдив, избрали нашето училище като партнираща образователна институция, бяха демонстрирани добри практики и иновативни елементи в обучението на учениците и в организацията на учебния процес. Тридневната среща премина ползотворно и интересно. Чрез обмен на идеи, обсъждане на проблеми и демонстрация на иновативни практики по различни учебни предмети бе създадено едно добро партньорство за в бъдеще. 

На 14.11. в Актовата зала на училището г-жа Т. Богданова представи иновативен открит урок по история на тема: Априлско въстание- 1876 г. с учениците от VII В клас. Вълнуващи сцени от заседание на Гюргевския революционен комитет и от началото на въстанието в Панагюрище възкресиха духа на възрожденската епоха. Патриотични песни, подготвени и акомпанирани на пиано от г-жа Е. Пейкова - учител по музика, разкази за живота и делото на български революционери съживиха едни от най- величавите страници на нашата история. Урокът на г-жа Богданова доказа, че включването на повече иновативни елементи в преподаването насърчава учениците и стимулира познавателния им интерес. В края на часа седмокласниците демонстрираха знания за Априлското въстание чрез решаване на онлайн тест.

Нетрадиционен бе и иновативният, изнесен извън класната стая, бинарен урок, представен от учителите по география и биология - г-н Т. Кънчев и г-жа С. Барутчиева. На 15.11. до защитената зона с водолюбиви птици на р. Арда - край новия мост на гр. Кърджали - г-н Кънчев запозна присъстващите с интересни факти за единствената по рода си в Европа чаплова колония, която гнезди в коритото на реката. Местообитанието на птиците в средата на силно урбанизирана зона е уникално не само заради подходящия климат, а и защото на тази природна територия се поддържа естествената среда на водолюбивите птици. Г-жа Барутчиева представи основните характеристики, свързани с начина на живот, хранене и размножаване на различните видове птици, обитаващи чапловата колония. Гости на урока бяха г-н Зл. Атанасов - директор на училището, г-жа Д. Апостолова и г-н А. Хасан - експерти от РУО на МОН - гр. Кърджали, г-н Хр. Христов- орнитолог. Ученици и гости наблюдаваха с бинокъл зимуващите в момента корморани, разгледаха изложба на видовете водолюбиви птици, получиха книжки с интересни факти за лешоядите.

В програмата за гостуващото иновативно училище бяха включени: посещения на Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ и Регионален исторически музей – град Кърджали, запознаване с работата в новата училищна лаборатория по природни науки, както и дискусионен форум, представящ основни акценти от работата на паисиевци по проект Иновативно училище - „Учим з@едно“. Г-жа Светла Илчева презентира иновативни педагогически методи и елементи, постижения и качествени резултати в образователния процес през изминалия двугодишен проектен период.

Гостите от иновативното училище СУ „Патриарх Евтимий“ изразиха благодарност и задоволство от споделения опит на организираната кръгла маса и всички се обединиха около идеята, че обменът на иновативни практики е ползотворна и ефективна образователна дейност, а срещите популяризират и мултиплицират добрия опит. Предстои учители и ученици от СУ „Отец Паисий“ да посетят партниращото ни СУ “Патриарх Евтимий“ - гр. Пловдив. 

Като допълнителен ефект и добавена стойност от осъществените проектни дейности очакваме повишаване на мотивацията и интереса на учениците към ученето, подобряване на академичните резултати, повишаване на творческата активност в училищната и педагогическата общност.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
15 авг 2020
Последни новини