От х:

Днес в x:

14 °C

14 000 полицаи са мобилизирани да няма търговия с гласове днес

Изградена е пряка връзка между звената на полицията и прокуратурата, които работят по противодействието на купуване на гласове. В различни региони на страната екипи на вътрешното министерство водят разследвания по различни сигнали.

"В осигуряването на изборния процес участват около 14 000 служители на МВР. Създадена е необходимата организация и координация между изградените звена със прокуратурата на Република България по противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите", съобщи комисар Тодор Грабенаров, заместник-началник на Главна дирекция "Национална полиция".

До края на днешния ден хората, които нямат редовни лични документи, ще могат да получат удостоверение от полицията, с което да могат да гласуват, обясни Светлана Ценева от Дирекция "Български документи за самоличност".

"Удостоверителните документи се издават в случай на изгубена или открадната лична карата или зелен граждански паспорт, лична карта, която е с изтекъл срок на валидност или ако лицето не притежава, т.е. за първи път ще му се издава лична карта", каза тя.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини