От х:

Днес в x:

Арестуваха още един кандидат за общински съветник в Несебър

Арестуваха още един кандидат за общински съветник в Несебър. Задържането е станало снощи - вечерта на деня за размисъл. Той е конвоиран до София, съобщи bTV.

Това е станало след искане на главния прокурор за снемане на имунитета му поради обвинение в участие в организирана престъпна група за купуване на гласове. 

Така шестима са кандидатите за местната власт, които имат обвинение. 

Един от тях е освободен поради липса на достатъчно доказателства. Досегашният кмет и кандидат за четвърти мандат Николай Димитров, кандидат-кмет на Свети Влас и трима кандидати за общински съветници остават в ареста.

По информация на bTV е подаден сигнал за купуване на гласове през нощта в Несебър и съседните села. Цената е 200 лв. за кандидат-съветник плюс 200 лв. за кмет. 

В петък вечерта в Царево и Ахтопол имаше полицейска акция срещу купуването на гласове. Задържани бяха трима души, които по-късно бяха освободени заради липсата на достатъчно доказателства.

От полицията отричат слуховете за задържан бизнесмен в Царево. Иначе изборният ден в Несебър започна нормално. Въпреки ранния час, има опашка от желаещи да гласуват. 

 
Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини