От х:

Днес в x:

Вадят ни от квалификациите за Мондиал 2022?

България да бъде изхвърлена от допълнителните квалификации за европейско първенство, които ще се проведат през март догодина. Това е поискала FARE (Футболна асоциация срещу расизма в Европа), чийто агенти са били под прикритие на трибуните на стадион "Васил Левски" за мача между България и Англия (0:6).

Националите ни почти сигурно ще добият право да участват тях заради класирането си в Лигата на нациите, а настроенията бяха, че това са същинските квалификации за нашия отбор, който беше в изключително тежка група.

Представителят на организацията за Източна Европа Павел Клименко потвърди, че в расистките скандирания са се включили и стюарди на стадиона.

"20-ина момчета си съблякоха жилетките и се включиха в скандиранията. Това е огромно нарушение от страна на БФС", категоричен е Клименко.

ФИФА също ще направи свое разследване на инцидента, съобщи президентът на Световната централа Джани Инфантино. Според него трябва да има доживотно наказание за расизъм. Това щяло да бъде прието още на следващото заседание на управата на ФИФА.

Думите на Инфантино бяха разтълкувани и като заплаха за изваждането на България от световните квалификации за първенството в Катар през 2022 г.

УЕФА вече стартира дисциплинарна процедура срещу България и Англия за евроквалификацията, съобщиха от евроцентралата вчера.

Лошото дисциплинарно досие, което имаме в УЕФА, не ни помага. По време само на тези евроквалификации отнесохме две наказания по член 14, който третира расизма и други дисциплинарни нарушения. Затворени бяха сектори за двубоя с Англия, такива ще има и за Чехия.

Проблемът идва от точка 4 на правилника, която гласи: "Ако обстоятелствата налагат, компетентното дисциплинарно тяло може да наложи допълнителни дисциплинарни санкции на асоциацията или клуба, който е виновен, като да се играят един или повече мачове на затворени врати, намаляване на точките и/ или дисквалификация от състезанието".

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини