От х:

Днес в x:

Златаровци се включват в Европейската седмица на програмирането

Изображение 1 от 4

    Ученици от 10. клас демонстрираха програмиране с Micro:bit на второкласници. На принципа на старата взаимоучителна методика, когато по-големите предават знанията на по-малките ученици, гимназистите от профил Софтуерни и хардуерни науки разкриват тайните на деца от началните класове. Инициативата е на преподавателката Татяна Попова. Така СУ„Златаров“, Първомай се включва в Европейската седмицата на програмирането. Целта е да се представи програмирането и цифровата грамотност по забавен и развлекателен начин.

    Micro:bit е миникомпютър с размерите на половин кредитна карта, който е проектиран и предназначен да подпомогне децата в първите им стъпки в програмирането. Притежава множество вградени сензори, които да направят програмирането интересно, но и да подпомогнат и провокират изследователски проекти и по други учебни предмети.

    Десетокласниците на Попова стават част от хилядите деца, младежи, родители и учители, които участват в уроци и занимания в класни стаи и библиотеки, за да се учат да програмират. Днес те ще продължат със занимания с първокласниците. Всички малчугани стават притежатели на сертификат за преминато обучение.

    В България са регистрирани общо 458 събития.


    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бр
      Браво
      2 0
      20:14, 17 окт 2019
      Това си стана като училищен вестник. Не че е маловажно, ама има далеч по - общественозначими събития за общината.
    Последни новини