От х:

Днес в x:

Втори случай на свински грип в Хасково?

Втори случай на грип внос от чужбина, със съмнения за свински регистрират епидемиолозите от регионалната здравна инспекция. 35 годишен мъж, работещ като международен шофьор на Тир е приет днес в хасковското инфекциозно отделение с много висока температура и грипоподобни симптоми, съобщи доктор Ели Ташева, заместник директор в здравната инспекиця. Мъжът е пътувал до Испания за около 3-4 дни, а вчера се е върнал в Хасково. Вечерта развива висока температура и треска, а сутринта е хоспитализиран. Случаят бе потвърден и от инфекциозно отделение. По думите на лекари там, мъжат е бил много блед, обезводнен, силно отпаднал, с болки в гръдните мускули.

Все пак се е движел сам, уточниха инфекционистите. Незабавно е взет материал, кръвна проба и носогърлени секрети и са изпратени в София за пълно изследване. Името на мъжа не се съобщава. Знае се, че контакт с него след завръщането са имали двама души-съпругата му и негов приятел. Към инфекциозно отделение е бил насочен от доктор Илиян Ванчев, общопрактикуващ лекар от ДКЦ "Свети Георги".

Съмненията за свински грип се пораждат от страната откъдето идва мъжът. Испания бе една от първите европейски държави със случаи на свински грип, а понастоящем там са най-много заболелите от всички страни на стария континент. Междувременно стана ясно че 53 годишната Кунка е дала отрицателна проба за свински грип. Новината е била съобщена по телефона и докато не дойде протокола не можем да я считаме за окончателна, коментира д-р Ташева.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини