От х:

Днес в x:

Кошмар в Хисар: Млади мъже гинат един сред друг

На нокти са изправени жителите на курортното градче Хисар. В продължение на 2 дни са починали 3-ма мъже, а по непотвърдени информация вчера си е отишъл още един, на 37 години. Заради тройната смърт на мъжете, които са на средна възраст, в курорта тръгнаха слухове, че отново се е появил свински грип.
Паниката е масова, тъй като преди години в Пловдив за месец се споминаха около 7-8 млади мъже. Един от тях беше от Хисар. Тогава 27-годишният студент не успя да получи дипломата си за висше образование, тя бе занесена на гроба му от лектора на университета.

Заради ужаса, за който читатели ни сезираха, БЛИЦ извърши проверка за трите случаи на починалите. Преди четири дни е починал автобояджия от квартал „Веригово”. 50-годишният мъж е карал тежка бронхопневмония. Той е бил неосигурен, не е посетил лекар и не са му е било предписано адекватно лечение, съобщи за БЛИЦ директор дирекция „Надзор на заразните болести” към РЗИ Пловдив доктор Моника Троянчева.

Вторият случай е идентичен. 48-годишен бизнесмен също не е бил здравно осигурен, не се знае дали изобщо е лекуван, каза Троянчева. И двамата мъже са били алкохолици. По наша информация автобояджията е починал от бронхопневмония, която е лекувал самоволно и хапчетата са били гарнирани със солидно количество алкохол. При вторият случай бизнесменът е паднал и от удара е загинал. Той е бил изключително с отслабнала имунна система заради алкохола, наскоро е бил болен, имал е температура и силна кашлица, предполага се, че също е имал бронхопневмония.

Третият случай е 44-годишен бизнесмен. Преди две седмици той е карал бронхопневмония на крак и не е посетил лекар. Преди три дни получава масивен инфаркт и умира за 15 минути в Спешна помощ.

Ние не можем да кажем от какво точно са починали пациентите, тъй като те не са посетили личните си лекари. Извършената проверка сочи, че към момента няма остър грип от какъвто и да е вид в областта. От октомври до март всяка година е нормално да има циркулация на различни вируси, коментира още доктор Троянчева. Тя призова за пореден път при най-малко съмнение за каквото и да е заболяване хората да се обръщат към джипитата си.

Иначе в Хисар упорито се носи мълвата за свински грип-убиец. Хората са стресирани, тъй като градчето е малко и всички се познават с почернените семейства. Такова чудо, да си идат толкова хора за три дни никога не е било, страх ни е и не вярваме, че това е нещастно стечение на обстоятелствата, вайкат се местните и ходят да палят свещи в църквите.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини