От х:

Днес в x:

24 години зад решетките за убиеца на Миджурина в Слънчев бряг

24 години затвор получи Михаил Станчев, който на 2 юни миналата година уби бизнесмена Коста Николов - Миджурина и простреля тежко 22-годишната Симона Тодорова. Решението е на Окръжен съд - Бургас.

Убийството беше извършено пред хотел в Слънчев бряг. Тогава Михаил простреля от ревност и Симона, която дълго време се лекува в болница от тежките увреждания и беше с опасност за живота.

Делото бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

Подсъдимият изцяло призна всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и своята вина. Окръжен съд - Бургас намери, че направените самопризнания от страна на подсъдимия се подкрепят от събраните в досъдебното производство доказателства и ги прие.

В съдебно заседание Михаил С. изрази съжаление за извършеното деяние и съболезнования към близките на пострадалите, съобщиха от пресцентъра на съда.

Станчев е осъден да заплати на дъщерята на починалия бизнесмен граждански иск в размер на 150 000 лв., на майката на починалия 100 000 лв., а на сестра му – 20 000 лв., представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди. Той трябва да заплати на пострадалата Симона Тодорова 70 000 лв., обезщетение за неимуществени вреди от причинените й увреждания.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.
 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ем
    Емо
    2 0
    21:36, 17 сеп 2019
    Заради курвата долна два живота погубени
Последни новини