От х:

Днес в x:

Видеозаписите с НЛО са истински, повърдиха американските ВМС

И те въобще не възнамерявали да ги публикуват.

Военноморските сили на САЩ потвърдиха, че трите онлайн видеоклипа, за които се предполага, че показват НЛО, са истински. Службите казват, че видеозаписите, направени от пилотите на ВМС, показват „необясними въздушни явления“, но също така заявява, че клиповете не би трябвало никога да бъдат показвани публично.

Въпросните три видеоклипа са озаглавени "FLIR1", "Gimbal" и "GoFast". Те показват две отделни срещи между ВМС и НЛО.

Единият видеоклип е заснет през 2015 г. край Източното крайбрежие от изтребител, използващ бордови Raytheon AN/ASQ-228 Advanced Targeting Inwarding Inward IR (ATFLIR) Pod. Другият клип, също записан със Super Hornet ATFLIR Pod, е заснет край бреговете на Калифорния през 2004 г. от пилоти, летящи от самолетоносача "Нимиц". Във видеоклиповете екипажите оживено обсъждат какви са предметите и откъде са дошли.

Видеоклиповете бяха пуснати за обществено гледане от The New York Times и To The Stars Academy of Arts & Sciences, изследователска група за НЛО от бившия член на Blink-182 Том ДеЛондж.

Във всеки случай обектите във видеоклиповете са предприели въздушни маневри, които не са възможни с настоящата авиационна технология. При инцидента през 2004 г., според The ​​New York Times, обектите "се появяват внезапно на 80 000 фута (над 24 000 метра) и след това нахлуват към морето, в крайна сметка спират на 20 000 фута (около 6000 метра) и стоят на едно място във въздуха. След това или излизат от обсега на радара, или се изстрелват обратно нагоре. "

Джоузеф Грейдишър, официален говорител на заместник-началника на военноморските операции по информационната война, заяви пред The ​​Black Vault, онлайн хранилище на секретни и класифицирани по друг начин документи, че ВМС "определя обектите, съдържащи се в тези видеоклипове, като неидентифицирани въздушни феномени".

Тази терминология е важна. "Неидентифицирани въздушни феномени" е "основен дескриптор за виждане/наблюдения на неоторизирани/неидентифицирани летателни апарати/предмети, които са били наблюдавани при влизане/работа във въздушното пространство на различни военно-контролирани тренировъчни диапазони", казва Градишър пред Black Vault.

С други думи, Пентагонът казва, че въздушните обекти във видеоклиповете са просто неидентифицирани и засега необясними. Военноморският флот не казва, че обектите са летящи чинии или контролирани по друг начин от извънземни.

В началото на тази година Министерството на отбраната заяви пред The ​​Black Vault, че видеоклиповете са некласифицирани, но никога не са били разрешени за публично показване и че в Пентагона не е било разглеждано тяхното публикуване.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини