От х:

Днес в x:

14 °C

Център "Марина" отбеляза 19 -години от създаването си с парти на открито

  19 години от създаването на Дневен център „Марина“ в Хасково отбелязаха днес възпитаниците, педагозите и рехабилитаторите в него.

  Социалният център е единственият в областния град и в него дневните си занимания провеждат от малки деца до възрастни.

  Доскоро Дом "Марина" предоставяше грижи за деца и младежи с увреждания, които обаче след навършване на 35-годишна възраст бяха изписвани, което налагаше прехвърлянето им в център в Димитровград. С преустройството на „Марина“ наскоро обаче това неудобство отпадна. 

  В момента капацитетът на северната част на сградата, където са по-големите възпитаници на дома, е изпълнен почти на 100 %, посочи директорът на „Марина“ Таня Ганева.

  А днес за празника се събраха и малки, и големи. Актрисата Силвия Предова, която от години е сред най-добрите приятели на децата и младежите от дом „Марина“, се погрижи те да се чувстват още по-специални, като ги превърна в любимите им герои с помощта на четка и боички.

  Един от най-дългогодишните възпитаници на Център „Марина“-Гошко, както всичко го знаят, пое ангажимента да посреща гостите и да ги черпи с бонбони за „Добре дошли“.

  На гости на партито за рождения ден беше и кметът Добри Беливанов, който пожела на децата да са най-вече здрави и да имат повече поводи за празници. Рождениците поздрави и Иванка Христозова- майка на Марина, момичето на чието име е наречен центъра. Преди години Марина изгуби битката с коварно заболяване и родители й дариха събраните за лечението й средства за изграждането на център за деца с увреждания, затова той носи нейното име.

  „Доволни сме от грижата, която се полага за децата ни всеки ден. Като цяло сме спокойни, когато те са в центъра. А празникът за рождения ден всяка година се отбелязва много тържествено и децата са много въодушевени на този ден. “, казва Надя Йорданова, чийто син Кристиян е от три години в дом „Марина“. Вече е на 11 години, почти може да чете, със смятането повече се оправя, но винаги е сред най-активните. 

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ян
   Янков
   2 0
   08:52, 12 сеп 2019
   Честито!
   Да благодарим на всички, които се грижат за децата в този дом!
   Да полагаш грижи за детето си - това е мисията на живота, на всеки родител.
   Но да се грижиш за чужди деца,при това с различна степен на недъг - за мен това си благородство!
   Успех, и бъдете такива каквито сте!
   Бог да Ви поживи!

  Хороскоп за 14.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От вас зависи денят ви да е спокоен, ползотворен и приятен. Имате сили да приключите в срок със задачите си, оставяйки си време и за себе си. Добрите ви намерения ще ви отведат на интересни места и срещнат с подходящите хора. Починете си. Самотата не е добър партньор на никому.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Избирате доста перспективна насока за действие. Успявате да си създадете ангажименти, които поглъщат цялото ви внимание. Работата ви е интересна и напълно ви удовлетворява. Не бързайте да отговаряте на направено ви предложение. Изчакайте известно време, ситуацията съвсем скоро много ще се промени. Готови сте да помогнете на ваш близък, но самият той като че ли не иска да излезе от затрудненото положение.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят е подходящ за активни действие във всички посоки. Много от вас ще се заемат с решаването на административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Сами ще се уверите в повишаващите ви се творчески и професионални възможности, възползвайте се от момента.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С ясни цели и овладени емоции ще продължите да работите, спазвайки срокове, обещания и лични интереси. В такъв дух новите ви идеи, споделени с подходящите хора, ще намерят по-бързата си реализация. Добрите взаимоотношения ви дават кураж и сила, които се отразяват благоприятно на самочувствието, плановете и настроението ви.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Грижата за някого ще ви натовари допълнително, но няма да съжалявате. Помощта ви ще бъде оценена, но най-важното е, че чрез подкрепата ви ще се изправи и продължи. Има друго, което ви притеснява. Не всичко е такова, каквото би ви се искало в интимните отношения и голяма тежест ще свалите от гърба си, ако част по-скоро изясните положението.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Животът ви е научил да се справяте с новостите без да жалите себе си, и без особени затруднения. Ще имате на своя страна добър помощник, макар, че все още не го припознавате в тази му роля. Ще вземете решение по проблем, който не търпи отлагане. Децата ще ви зарадват с добрите си постижения.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съсредоточете се върху краткосрочните си планове, като дадете предимство на професионалните си и бизнес-изяви. Днес ще можете да осъществите отлагано мероприятие и да постигнете съгласие по общ въпрос с роднини или партньори. Други ще получат интересна оферта, която ще ги занимава през следващите дни.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възможността да ви оценят справедливо и според заслугите ви е реална. В тази връзка покажете добрите си страни и не се главозамайвайте, ако отзивите надминат очакванията ви, продължете с упорството си над трудните въпроси и дайте своя принос за решението им.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви налага да смирите егото си, ако обстоятелствата ви срещнат и с други, като вас властни и можещи хора. Ще се радвате на нещата, които обичате и ще се заредите с положителна енергия за дните напред, стига да отворите сетивата си и погледнете на живота си от към добрата му страна.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Придобивате повече опит в нова за вас област. Това ви дава увереността да се заемете с въпроси, които сте избягвали досега. Бъдете сигурни, че късметът е на ваша страна. Очаква ви интересно запознанство, което може да прерасне в нещо сериозно. Инициативата е изцяло във вас. Вие избирате как да се развие всичко.
  14 ное 2019
  Последни новини