От х:

Днес в x:

24 °C

Център "Марина" отбеляза 19 -години от създаването си с парти на открито

  19 години от създаването на Дневен център „Марина“ в Хасково отбелязаха днес възпитаниците, педагозите и рехабилитаторите в него.

  Социалният център е единственият в областния град и в него дневните си занимания провеждат от малки деца до възрастни.

  Доскоро Дом "Марина" предоставяше грижи за деца и младежи с увреждания, които обаче след навършване на 35-годишна възраст бяха изписвани, което налагаше прехвърлянето им в център в Димитровград. С преустройството на „Марина“ наскоро обаче това неудобство отпадна. 

  В момента капацитетът на северната част на сградата, където са по-големите възпитаници на дома, е изпълнен почти на 100 %, посочи директорът на „Марина“ Таня Ганева.

  А днес за празника се събраха и малки, и големи. Актрисата Силвия Предова, която от години е сред най-добрите приятели на децата и младежите от дом „Марина“, се погрижи те да се чувстват още по-специални, като ги превърна в любимите им герои с помощта на четка и боички.

  Един от най-дългогодишните възпитаници на Център „Марина“-Гошко, както всичко го знаят, пое ангажимента да посреща гостите и да ги черпи с бонбони за „Добре дошли“.

  На гости на партито за рождения ден беше и кметът Добри Беливанов, който пожела на децата да са най-вече здрави и да имат повече поводи за празници. Рождениците поздрави и Иванка Христозова- майка на Марина, момичето на чието име е наречен центъра. Преди години Марина изгуби битката с коварно заболяване и родители й дариха събраните за лечението й средства за изграждането на център за деца с увреждания, затова той носи нейното име.

  „Доволни сме от грижата, която се полага за децата ни всеки ден. Като цяло сме спокойни, когато те са в центъра. А празникът за рождения ден всяка година се отбелязва много тържествено и децата са много въодушевени на този ден. “, казва Надя Йорданова, чийто син Кристиян е от три години в дом „Марина“. Вече е на 11 години, почти може да чете, със смятането повече се оправя, но винаги е сред най-активните. 

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ян
   Янков
   2 0
   08:52, 12 сеп 2019
   Честито!
   Да благодарим на всички, които се грижат за децата в този дом!
   Да полагаш грижи за детето си - това е мисията на живота, на всеки родител.
   Но да се грижиш за чужди деца,при това с различна степен на недъг - за мен това си благородство!
   Успех, и бъдете такива каквито сте!
   Бог да Ви поживи!

  Хороскоп за 22.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доказали сте на себе си и на света, че никакви трудности не могат да ви откажат от посоката, която сте избрали да следвате. Това ви качество привлича към вас силните на деня и отваря възможности с широк периметър. За някои денят се свързва с уреждане на битови въпроси или промяна на местоживеенето.
  22.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е конкретен въпрос, свързан с деловите ви ангажименти да ви струва усилия днес. Ще се справите и ще получите заслужени овации от околните. Не пренебрегвайте семейните си ангажименти. Точно сега близките ви се нуждаят от вниманието ви. Правите големи планове за седмицата, предстои ви немалко работа.
  22.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Най-после ви се отдава възможност да свършите нещо, което отдавна отлагате. Нека това бъде приоритетът ви през този ден. Бъдете сигурни, че постигнатия резултат ще ви зареди с усещане за добре свършена работа и добро самочувствие. Постарайте се да се съобразявате повече с желанията на околните и да не преследвате единствено личните си интереси.
  22.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се плашете от трудностите, които е възможно да ви съпътстват днес. Те няма да са в състояние да разрушат граденото от вас в продължение на дълго време. Изчакайте по-благоприятен момент за активни действия, а докато го правите вършете нещо полезно.
  22.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Колебаете се между няколко възможности, от които можете да избирате. Имате конкретни идеи и сега е момента да преминете към осъществяването им. Имате късмета да попаднете на човек, който също се нуждае от вас. Бъдете внимателни при разговор с близък приятел. Твърде възможно е да кажете нещо, за което после ще съжалявате.
  22.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С подходящите хора денят ви ще е приятен и емоционално наситен. Предстои да научите добри вести, имащи отношение към живота ви, вашият и на близките ви, свързани със семейството и дома. Бизнесът, пътуванията и образованието също влизат в плановете ви. Няма да сте безразлични и към сигналите, идващи от другия пол.
  22.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви добра новина. Изживейте мига пълноценно и не се натоварвайте с мисли за грижите и несгодите ви. За да се справите по-добре с проблемите се доверете на най-близките си хора. Наред с активността си ще се наложи и вие да направите компромиси. Това едва ли ще е по вкуса ви, но трябва.
  22.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вътрешното ви усещане за нещата ще ви насочи в перспективна посока на действие. Имате финансовата възможност да организирате пътуване и нечие тържество. Семейството очаква от вас повече активност по отношение на планирано вече начинание. Ако сте лоялни бизнес-партньори не бива да се тревожите за изхода на търговска сделка.
  22.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес избягвайте споровете, има вероятност да влезнете в дълбоки противоречия и това да помрачи отношенията ви. Със спокоен тон ще ви се отдава по-лесно да решавате въпросите, които ви вълнуват. Желанието ви да общувате и да създавате нови познанства ще се засили, а и времето ще благоприятства това.
  22.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Умората и стреса ще ви накарат да се ориентирате към активна почивка. Подходящи занимания с хората, които ви помагат да се отпуснете са измежду добрите възможности, но ще има и такива, които ще се посветят на идея, обещаваща да е печеливша. Внимателно изпипвайте детайлите и ще постигнете резултати.
  22.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Някои от вас се сблъскват с проблем, който са пренебрегнали преди известно време и сега трябва да го решат. Не се притеснявайте от грешки, защото рано или късно ще успеете да се справите. Можете да се доверите на свой близък, който има достатъчно опит. Намерете повече време за почивка и разтоварване.
  22.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес разчитайте на себе си и не се впечатлявайте особено от забележките си на околните. Поведението ви може да породи желание у някои за дистанция, но това да не ви тревожи. Гледайте си работата и ще постигнете повече. С наличните финанси ще успеете да покриете повече от нуждите си. Вечерта се отпуснете и задоволете желанията си.
  22.09.2019
  Последни новини