От х:

Днес в x:

Хасковски танцьори блестят измежду 6000 двойки в Блякпул

Неофициалното световно първенство по спортни танци в английския град Блякпул събра от 21-ви до 31-ви май, повече от 6000 двойки в 12 категории. Това разказаха участниците от Хасково Павлина Вълчева и Николай Манолов. Местните асове в латиноамериканските танци се класираха 109-ти от 480 участника в най силния и престижен клас-при професионалистите. Това бе и най-предно класираната българска двойка която се готви и тренира в България. Считаните за най-добри при аматьорите в страната Петър Даскалов и Елена Мерджанова се провалиха още на първия кръг.

За разлика от тях Павлина и Николай преодоляха два квалификационни кръга и само 4 съдийски гласа ги лишиха от място в следващия етап. Танцьорите признаха че са нямали необходимата психическа нагласа за подобен супер-турнир.

"Едно е да се състезаваш с 50-на двойки дори и на най-големите турнири в страната, друго е с 500. И пред десетки хиляди души" , поясни Павлина. По добре класирани са само две български двойки които обаче от 10 години се готвят съответно в САЩ и Русия. Слабото участие от България се обяснява с високия разход за пътуване и участие в Блякпул. "Удоволствието" е струвало на Павлина и Николай 3 хиляди лева. Хасковските танцьори считат че инвестицията си струва защото там са установили връзка с 14 кратната световна шампионка за професионалисти Гейнър Фериуедър. В момента тя е един от най реномираните треньори в света. Двойката на клуб Гранд разчита Фериудър да се съгласи да ги тренира за важните международни турнири.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини