От х:

Днес в x:

Проверяват за незаконни сметища под мостовете в Хасково

228 моста и пътни възли, които са на територията на Хасковска област са под обсега на наблюдение на Районните пътни служби. Проверката в региона е част от разпоредената от шефа на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски инспекция в цялата страна за състоянието на съоръженията. Той я наложи след големия пожар на АМ „Струма“ край Дупница, който тръгна от струпани под моста там вторични суровини.
3 888 съоръжения на републиканската пътна мрежа са проверени за седмица, при 120 от мостовете проверяващите са се натъкнали на нерегламентирани пространства. 
Според доклада на Областното пътно управление в Хасково, изпратен ден преди дадения като краен срок за инспекциите-23 -ти август, на територията на региона няма нарушения. Проверката е обхванала не само републиканската пътна мрежа, но и второкласните и третокласните пътища. 
Обход е направен от началниците и техниците на съответните Районни пътни служби и на големите съоръжения- над 5 метра, които са по АМ „Марица“ на територията на Хасковска област, обясни инж. Соня Атанасова от Областното пътно управление.
Тя посочи, че огледите ще продължат циклично.
От АПИ днес съобщиха, че при проверките под мостовете са констатирани сметища на битови и строителни отпадъци, депа за складиране на слама и дори временни кошари с животни. Там, където собствениците не могат да бъдат издирени, с разчистването ще се заеме АПИ.
Шефът на Агенцията Георги Терзийски апелира за спазване на нормите. "Вместо тези средства да бъдат използвани за текущ ремонт и поддържане на пътища, за обновяването на маркировката на второкласната и третокласна пътна мрежа, ще се наложи да се хвърлят за почистване на боклуци, които някои недобросъвестни граждани, фирми и организации са допуснали“, възмути се той.
 
Красимира Славова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дя
    ДЯДО МРАЗ
    13 -1
    20:37, 28 авг 2019
    Терзийски знаеш ли думата ПРОФИЛАКТИКА какво значи Всички се задействувахте след инцидента на магистралата А защо досега спяхте зимен сън Всичката ви работа е такава но такова ви е и управлението ----на герба
    • Jo
      John
      9 -1
      21:29, 28 авг 2019
      АПИ кога ще си почисти кочината преди ГКПП Капитан Андреево?
Последни новини