От х:

Днес в x:

Какво е безлихвен заем и какво трябва да знаете за него, преди да изтеглите такъв

Тегленето на кредит обикновено е обвързано с даден лихвен процент, който се добавя към сумата на заема преди определяне на месечните вноски. Накратко, лихвеният процент е печалбата на кредитора, независимо дали това е банка или фирма за бързи кредити.

Най-често фирмите за бързи кредити предлагат преференциални условия за клиенти, които за пръв път използват услугите им. Един възможен вариант за преференциални условия е първи кредит без лихва. В този случай първият кредит, който даден потребител изтегли, е с промоционален нулев лихвен процент. Така потребителят връща точно толкова, колкото е взел на заем, а компанията не получава печалба.

Безлихвеният кредит е една от най-търсените промоционални оферти, предлагани от фирмите за бързи кредити, защото не натоварва допълнително задължението на кредитополучателя. Освен първи кредит без лихва, новите потребители обикновено могат да се възползват и от други промоционални условия като ускорено одобрение или опцията „кредит до заплата“.

Важно нещо, на което трябва да обърнете внимание, преди да изтеглите първи кредит без лихва, е, че въпреки промоционалните условия, това все пак е задължение, което трябва да можете да покриете. Преди да пристъпите към взимането на заем, внимателно пресметнете месечния си доход и евентуалната месечна вноска, която бихте могли да си позволите. Това е основна стъпка преди тегленето на всякакъв вид кредит.

Друг важен детайл за кредитите без лихва е, че в повечето случаи сроковете за погасяване са по-къси, а отпусканите суми са по-малки. Тази практика е въведена от фирмите за бързи кредити, за да могат да установят връзка и доверие с потребителите си, преди да им отпуснат по-големи суми пари. Въпреки това първият кредит без лихва е добър начин да си осигурите необходимите ви допълнителни финанси, без да трябва да плащате повече от това, което сте взели.
 

 

Видеа по темата

Последни новини