От х:

Днес в x:

27 °C

В хасковския квартал „Хисаря“ вече се радват на нова детска площадка

  В хасковския квартал „Хисаря“ вече се радват на нова детска площадка. Тя се намира зад блока край улица „Пещера“ и е единствената в района.

  В пространството зад жилищната сграда е положена нова настилка, има монтирани детски съоръжения, маса за тенис, баскетболен кош, пейки и ново озеленяване.

  Изграждането на детската площадка се забави малко, тъй като се наложи проектът да бъде променен, защото се оказа, че част от парцела е частен терен.

  Днес кметът Добри Беливанов дойде за символично откриване на детската площадка, където вече имаше малки деца, придружени от майки и баби. Градоначалникът пожела на хората в района да ползват с радост новата придобивка, но и да я пазят. Той допълни, че идеята на общинската администрация е да откупят частния терен, за да се разшири паркът. Предстои там да се монтира осветление.

  Междувременно хората от квартала поискаха да се ремонтират улици в района заради лошото им състояние.

  Детската площадка в „Хисаря“ е изградена със средства от община Хасково. Беше обявена обществена поръчка на обща стойност около 370 000 лева за общо 8 детски площадки в областния град. Някои от тях са на мястото на вече съществуващи.

  От местната администрация заявиха, че 6 от детските площадки са напълно завършени. На останалите две площадки - край улица „Добруджа“ и в квартал „Каменни“ предстои да бъдат монтирани уреди и да бъдат издадени.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Ас
   Асан
   10 -8
   12:26, 27 авг 2019
   А ф републиката кага ба ?
  • 2
   Лу
   Лудиа репортер
   13 -7
   13:02, 27 авг 2019
   никога в република умирайте ******иии мръсни
   • Го
    Гост
    17 -4
    13:05, 27 авг 2019
    по-добре да имат , за да не слизат към центъра :)
   • Ас
    Асен
    11 -3
    13:15, 27 авг 2019
    То само кмета и дпс на тази прощадка
   • Ас
    Асан
    11 0
    14:56, 27 авг 2019
    Е ас като съм сиганин какво бе , и аз съм нормиалин шовек , крада по малко , пия по малко мойте 15 деса къде да играят докато ги науча да крадат
  • 3
   !
   !
   15 -5
   13:02, 27 авг 2019
   Площадката е готова, но улиците са непроходими! Не знам докога ще плащаме данъци напразно!
  • 4
   !
   !
   8 -1
   13:05, 27 авг 2019
   Какво стана с първата КОПКА?! Чакаме изборите (хах)!
  • 5
   Хх
   Ххх
   22 -2
   14:40, 27 авг 2019
   Чудесно! Хайде сега да се научат и да поддържат площадките! Дни след откриването мизерията започва.. И половината площадки в града са изпотрошени от подрастващи деца идиотчета, дето явно си нямат родители, щом няма кой да им каже че това не е правилно!
  • 6
   Пе
   Педо
   3 -9
   14:52, 27 авг 2019
   Мижели тия дето говорят глупости за кв. Република... Виж коментара
  • 7
   Ха
   хасковлийка
   4 -2
   16:22, 27 авг 2019
   А в междублоковото пространство на Ком кога ще се ремонтира детската площадка? Зее дупка до коляно в плочата и е въпрос на време да стане инцидент. А люлката се крепи на честна дума.
   • Ko
    kom
    8 -4
    16:29, 27 авг 2019
    На ул.Ком НЯМА детска площадка, а и по-добре нищо да не правят, че ще съсипят и малко останала сянка. Може да няма люлки но поне макар и малко място децата има къде да играят без да ги бие слънцето в главата. Или предпочиташ прегряла напечена желязна или пластмасова люлка под ярко слънце....
   • Ха
    хасковлийка
    2 0
    11:11, 28 авг 2019
    Разбира се, че има площадка...Разходи се да я видиш:) А люлката и сега е на слънце, но точно до нея зее дупката.. А за дърветата не се бой, те не пречат на евентуално реновиране.
   • Ха
    хасковлийка
    2 0
    11:58, 28 авг 2019
    А, освен това чети правилно ,моля: Междублоково пространство на Ком, не улица Ком :)
  • 8
   Пе
   Пепи
   11 -7
   16:23, 27 авг 2019
   Аз да попитам това детска площадка за игра ли е или открит плувен басейн със солариум. Няма нито една сянка било то естествена или изкуствена там постоянно ще играят малки деца или ще седят възрастни хора под прякото ярко слънце и ако температурата на въздуха е 30 градуса там ще е поне 40 градуса. Всичко напечено топло каквото и да пипнеш пари как да играят децата. Седнат на люлката или пързалката те целите почервенеят. Въздуха горещ, земята прегряла не се седи.
   Малко мисъл се иска да дойде ама да е навреме. Сложете някакви навеси или нещо което да прави сянка над цялата площадка, а и не само на тази те всички в града са на този принцип ....
  • 9
   Ив
   Ива
   12 -7
   16:31, 27 авг 2019
   Аз не бих желала децата ми да играят на подобни места жалко наричани детски площадки с постоянен риск от претопляне или топлинен удър... Нищо от това не е направено за децата и не е в тяхна полза, просто поредните изпрани пари и прах в очите на хората
  • 10
   Га
   Галя
   13 -5
   16:39, 27 авг 2019
   И кога да играят там децата в 6:00 сутринта или след 20:00ч. вечерта, защото през останалото време там не се седи..... Поредна пародия ...........
  • 11
   См
   Смарт
   16 -9
   17:15, 27 авг 2019
   Ало майките, къде сте видяли покрити площадки по света? Още малко и Кенана ще искате да ви покрият.. Стойте си вкъщи като пече или поискайте разрешение да засадите дръвчета около площадките за сянка.. Само ревете някой нещо да ви направи
  • 12
   11
   11111
   3 -1
   07:28, 28 авг 2019
   Само мрънкалници в хасково.като се направи нещо не бива кат не се прави пак.

  Още новини

  Хороскоп за 22.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  22 юни 2021
  Последни новини