От х:

Днес в x:

1 °C

В хасковския квартал „Хисаря“ вече се радват на нова детска площадка

  В хасковския квартал „Хисаря“ вече се радват на нова детска площадка. Тя се намира зад блока край улица „Пещера“ и е единствената в района.

  В пространството зад жилищната сграда е положена нова настилка, има монтирани детски съоръжения, маса за тенис, баскетболен кош, пейки и ново озеленяване.

  Изграждането на детската площадка се забави малко, тъй като се наложи проектът да бъде променен, защото се оказа, че част от парцела е частен терен.

  Днес кметът Добри Беливанов дойде за символично откриване на детската площадка, където вече имаше малки деца, придружени от майки и баби. Градоначалникът пожела на хората в района да ползват с радост новата придобивка, но и да я пазят. Той допълни, че идеята на общинската администрация е да откупят частния терен, за да се разшири паркът. Предстои там да се монтира осветление.

  Междувременно хората от квартала поискаха да се ремонтират улици в района заради лошото им състояние.

  Детската площадка в „Хисаря“ е изградена със средства от община Хасково. Беше обявена обществена поръчка на обща стойност около 370 000 лева за общо 8 детски площадки в областния град. Някои от тях са на мястото на вече съществуващи.

  От местната администрация заявиха, че 6 от детските площадки са напълно завършени. На останалите две площадки - край улица „Добруджа“ и в квартал „Каменни“ предстои да бъдат монтирани уреди и да бъдат издадени.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Ас
   Асан
   10 -8
   12:26, 27 авг 2019
   А ф републиката кага ба ?
  • 2
   Лу
   Лудиа репортер
   13 -7
   13:02, 27 авг 2019
   никога в република умирайте ******иии мръсни
   • Го
    Гост
    17 -4
    13:05, 27 авг 2019
    по-добре да имат , за да не слизат към центъра :)
   • Ас
    Асен
    11 -3
    13:15, 27 авг 2019
    То само кмета и дпс на тази прощадка
   • Ас
    Асан
    11 0
    14:56, 27 авг 2019
    Е ас като съм сиганин какво бе , и аз съм нормиалин шовек , крада по малко , пия по малко мойте 15 деса къде да играят докато ги науча да крадат
  • 3
   !
   !
   15 -5
   13:02, 27 авг 2019
   Площадката е готова, но улиците са непроходими! Не знам докога ще плащаме данъци напразно!
  • 4
   !
   !
   8 -1
   13:05, 27 авг 2019
   Какво стана с първата КОПКА?! Чакаме изборите (хах)!
  • 5
   Хх
   Ххх
   22 -2
   14:40, 27 авг 2019
   Чудесно! Хайде сега да се научат и да поддържат площадките! Дни след откриването мизерията започва.. И половината площадки в града са изпотрошени от подрастващи деца идиотчета, дето явно си нямат родители, щом няма кой да им каже че това не е правилно!
  • 6
   Пе
   Педо
   3 -9
   14:52, 27 авг 2019
   Мижели тия дето говорят глупости за кв. Република... Виж коментара
  • 7
   Ха
   хасковлийка
   4 -2
   16:22, 27 авг 2019
   А в междублоковото пространство на Ком кога ще се ремонтира детската площадка? Зее дупка до коляно в плочата и е въпрос на време да стане инцидент. А люлката се крепи на честна дума.
   • Ko
    kom
    8 -4
    16:29, 27 авг 2019
    На ул.Ком НЯМА детска площадка, а и по-добре нищо да не правят, че ще съсипят и малко останала сянка. Може да няма люлки но поне макар и малко място децата има къде да играят без да ги бие слънцето в главата. Или предпочиташ прегряла напечена желязна или пластмасова люлка под ярко слънце....
   • Ха
    хасковлийка
    2 0
    11:11, 28 авг 2019
    Разбира се, че има площадка...Разходи се да я видиш:) А люлката и сега е на слънце, но точно до нея зее дупката.. А за дърветата не се бой, те не пречат на евентуално реновиране.
   • Ха
    хасковлийка
    2 0
    11:58, 28 авг 2019
    А, освен това чети правилно ,моля: Междублоково пространство на Ком, не улица Ком :)
  • 8
   Пе
   Пепи
   11 -7
   16:23, 27 авг 2019
   Аз да попитам това детска площадка за игра ли е или открит плувен басейн със солариум. Няма нито една сянка било то естествена или изкуствена там постоянно ще играят малки деца или ще седят възрастни хора под прякото ярко слънце и ако температурата на въздуха е 30 градуса там ще е поне 40 градуса. Всичко напечено топло каквото и да пипнеш пари как да играят децата. Седнат на люлката или пързалката те целите почервенеят. Въздуха горещ, земята прегряла не се седи.
   Малко мисъл се иска да дойде ама да е навреме. Сложете някакви навеси или нещо което да прави сянка над цялата площадка, а и не само на тази те всички в града са на този принцип ....
  • 9
   Ив
   Ива
   12 -7
   16:31, 27 авг 2019
   Аз не бих желала децата ми да играят на подобни места жалко наричани детски площадки с постоянен риск от претопляне или топлинен удър... Нищо от това не е направено за децата и не е в тяхна полза, просто поредните изпрани пари и прах в очите на хората
  • 10
   Га
   Галя
   13 -5
   16:39, 27 авг 2019
   И кога да играят там децата в 6:00 сутринта или след 20:00ч. вечерта, защото през останалото време там не се седи..... Поредна пародия ...........
  • 11
   См
   Смарт
   16 -9
   17:15, 27 авг 2019
   Ало майките, къде сте видяли покрити площадки по света? Още малко и Кенана ще искате да ви покрият.. Стойте си вкъщи като пече или поискайте разрешение да засадите дръвчета около площадките за сянка.. Само ревете някой нещо да ви направи
  • 12
   11
   11111
   3 -1
   07:28, 28 авг 2019
   Само мрънкалници в хасково.като се направи нещо не бива кат не се прави пак.

  Още новини

  Хороскоп за 08.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  08 мар 2021
  Последни новини