От х:

Днес в x:

2 °C

В хасковския квартал „Хисаря“ вече се радват на нова детска площадка

  В хасковския квартал „Хисаря“ вече се радват на нова детска площадка. Тя се намира зад блока край улица „Пещера“ и е единствената в района.

  В пространството зад жилищната сграда е положена нова настилка, има монтирани детски съоръжения, маса за тенис, баскетболен кош, пейки и ново озеленяване.

  Изграждането на детската площадка се забави малко, тъй като се наложи проектът да бъде променен, защото се оказа, че част от парцела е частен терен.

  Днес кметът Добри Беливанов дойде за символично откриване на детската площадка, където вече имаше малки деца, придружени от майки и баби. Градоначалникът пожела на хората в района да ползват с радост новата придобивка, но и да я пазят. Той допълни, че идеята на общинската администрация е да откупят частния терен, за да се разшири паркът. Предстои там да се монтира осветление.

  Междувременно хората от квартала поискаха да се ремонтират улици в района заради лошото им състояние.

  Детската площадка в „Хисаря“ е изградена със средства от община Хасково. Беше обявена обществена поръчка на обща стойност около 370 000 лева за общо 8 детски площадки в областния град. Някои от тях са на мястото на вече съществуващи.

  От местната администрация заявиха, че 6 от детските площадки са напълно завършени. На останалите две площадки - край улица „Добруджа“ и в квартал „Каменни“ предстои да бъдат монтирани уреди и да бъдат издадени.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Ас
   Асан
   10 -8
   12:26, 27 авг 2019
   А ф републиката кага ба ?
  • 2
   Лу
   Лудиа репортер
   13 -7
   13:02, 27 авг 2019
   никога в република умирайте ******иии мръсни
   • Го
    Гост
    17 -4
    13:05, 27 авг 2019
    по-добре да имат , за да не слизат към центъра :)
   • Ас
    Асен
    11 -3
    13:15, 27 авг 2019
    То само кмета и дпс на тази прощадка
   • Ас
    Асан
    11 0
    14:56, 27 авг 2019
    Е ас като съм сиганин какво бе , и аз съм нормиалин шовек , крада по малко , пия по малко мойте 15 деса къде да играят докато ги науча да крадат
  • 3
   !
   !
   15 -5
   13:02, 27 авг 2019
   Площадката е готова, но улиците са непроходими! Не знам докога ще плащаме данъци напразно!
  • 4
   !
   !
   8 -1
   13:05, 27 авг 2019
   Какво стана с първата КОПКА?! Чакаме изборите (хах)!
  • 5
   Хх
   Ххх
   22 -2
   14:40, 27 авг 2019
   Чудесно! Хайде сега да се научат и да поддържат площадките! Дни след откриването мизерията започва.. И половината площадки в града са изпотрошени от подрастващи деца идиотчета, дето явно си нямат родители, щом няма кой да им каже че това не е правилно!
  • 6
   Пе
   Педо
   3 -9
   14:52, 27 авг 2019
   Мижели тия дето говорят глупости за кв. Република... Виж коментара
  • 7
   Ха
   хасковлийка
   4 -2
   16:22, 27 авг 2019
   А в междублоковото пространство на Ком кога ще се ремонтира детската площадка? Зее дупка до коляно в плочата и е въпрос на време да стане инцидент. А люлката се крепи на честна дума.
   • Ko
    kom
    8 -4
    16:29, 27 авг 2019
    На ул.Ком НЯМА детска площадка, а и по-добре нищо да не правят, че ще съсипят и малко останала сянка. Може да няма люлки но поне макар и малко място децата има къде да играят без да ги бие слънцето в главата. Или предпочиташ прегряла напечена желязна или пластмасова люлка под ярко слънце....
   • Ха
    хасковлийка
    2 0
    11:11, 28 авг 2019
    Разбира се, че има площадка...Разходи се да я видиш:) А люлката и сега е на слънце, но точно до нея зее дупката.. А за дърветата не се бой, те не пречат на евентуално реновиране.
   • Ха
    хасковлийка
    2 0
    11:58, 28 авг 2019
    А, освен това чети правилно ,моля: Междублоково пространство на Ком, не улица Ком :)
  • 8
   Пе
   Пепи
   11 -7
   16:23, 27 авг 2019
   Аз да попитам това детска площадка за игра ли е или открит плувен басейн със солариум. Няма нито една сянка било то естествена или изкуствена там постоянно ще играят малки деца или ще седят възрастни хора под прякото ярко слънце и ако температурата на въздуха е 30 градуса там ще е поне 40 градуса. Всичко напечено топло каквото и да пипнеш пари как да играят децата. Седнат на люлката или пързалката те целите почервенеят. Въздуха горещ, земята прегряла не се седи.
   Малко мисъл се иска да дойде ама да е навреме. Сложете някакви навеси или нещо което да прави сянка над цялата площадка, а и не само на тази те всички в града са на този принцип ....
  • 9
   Ив
   Ива
   12 -7
   16:31, 27 авг 2019
   Аз не бих желала децата ми да играят на подобни места жалко наричани детски площадки с постоянен риск от претопляне или топлинен удър... Нищо от това не е направено за децата и не е в тяхна полза, просто поредните изпрани пари и прах в очите на хората
  • 10
   Га
   Галя
   13 -5
   16:39, 27 авг 2019
   И кога да играят там децата в 6:00 сутринта или след 20:00ч. вечерта, защото през останалото време там не се седи..... Поредна пародия ...........
  • 11
   См
   Смарт
   16 -9
   17:15, 27 авг 2019
   Ало майките, къде сте видяли покрити площадки по света? Още малко и Кенана ще искате да ви покрият.. Стойте си вкъщи като пече или поискайте разрешение да засадите дръвчета около площадките за сянка.. Само ревете някой нещо да ви направи
  • 12
   11
   11111
   3 -1
   07:28, 28 авг 2019
   Само мрънкалници в хасково.като се направи нещо не бива кат не се прави пак.

  Още новини

  Хороскоп за 02.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
  02 апр 2020
  Последни новини