От х:

Днес в x:

15 °C

Подготвят биографична книга за отец Антони Енев

  Биографична книга за хасковския свещеник и почетен гражданин - отец Антони Енев ще бъде издадена скоро. Неин автор ще е писателят и адвокат Георги Зарчев, който е бил и областен управител на Хасково. Той е автор на книгите „Спомени от настоящето” (2017 година) и “Да намериш Губислав” (2019 година).

  "Смятам да ходя при отец Антони и да разговаряме, след което да възпроизведа това, което той разказва", заяви писателят.

  Отец Антони е роден на 19 януари 1928 г. в село Стрелча, община Панагюрище. През 1949 г. участва в изграждането на парк „Витоша“ – Златните мостове. От 1951 година служи в катедралния хасковски храм "Успение на Пресвета Богородица", където служи и до днес. Участва и в ремонта на църквата, която бе отворена за миряни след основния ремонт, продължил близо 2 години.

  Тази година, на 8 септември отецът ще отбележи 70 години свещеническа дейност. 91-годишният отец е служил известно време и в манастира в Атон. През 2017 година той бе отличен със званието Почетен гражданин на Хасково.

  Намерението на автора на биографичната книга е тя да бъде отпечатана до края на годината в поне 500 екземпляра. Писателят е отворен за идеи, подкрепа от съмишленици, както и за разкази за хасковския свещеник.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   89
   8957750
   4 -23
   17:00, 26 авг 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   🇧🇬
   🇧🇬
   9 -4
   17:26, 26 авг 2019
   8957750---Безбожник си, Маймунопитек шашав!
  • 3
   Го
   Гост1
   16 -4
   17:42, 26 авг 2019
   Един свестен човек да има и пак ще се намерят тъпи хейтъри да го оплюят.моля админа да му скрие коментара.
  • 4
   Ив
   иван петров
   22 0
   19:05, 26 авг 2019
   Браво на такива хора, като отец Антони Енев. Човека може да е възрастен, но е с ъкъла си . Затова добрите хора живеят дълго.
  • 5
   Ма
   мастикаджия
   16 0
   21:04, 26 авг 2019
   Поп Антон е един от най-свестните живи хора обитаващи Хасково.Само идиот не би преклонил глава пред него.Аз не съм идиот.
  • 6
   Ан
   Ани96
   14 0
   22:07, 26 авг 2019
   Просто нямам думи да ви опиша за да какъв човек става въпрос.Нужно е само миг да по говориш с този човек и ще осъзнаеш че доброто,смирението и човещината все още съществуват в този покварен живот.

  Хороскоп за 16.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако действията ви не влизат в конфликт със законността, то денят е решаващ за професионалното ви израстване. Идеите ви ще бъдат оценени. Нуждаете се от финансова подкрепа, която най-вероятно ще получите. Не надценявайте конкурентите си, с нищо не ви превъзхождат - както в работата, така и в любовта. Запазете дистанция по отношение на спор, в който ще бъдете въвлечени не по ваша воля.
  16 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  16 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Вие сте щастливци, защото можете спокойно да се облегнете на сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Личните ви емоции засягат само вас и не е нужно да ги правите публични.
  16 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В подготовка за изпити и усъвършенстване на способностите ви ще премине деня за много от вас. По-добри доходи и качество на живот, такива са амбициите ви и предвид реалностите около вас, сте обнадеждени. Измежду добрите развития около вас са новости, свързани с участието ви в чуждестранни проекти. Пътуванията ще са успешни.
  16 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ако на работното място зависите от някого, не се показвайте агресивни, както и не предприемайте действия през главата на началника си. Изпитвате желание за изява, но трябва повече да обмисляте действията си, за да не си навлечете нечии гняв, независимо от това какво мнение имате за себе си.
  16 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Благоприятни развития ще ви помогнат да напредне-те в планираните задачи. Обстоятелствата ще се нареждат във ваша полза, стига да сте съобразителни и прагматич-ни. Някои от вас ще пътуват в подкрепа на бизнеса си или във връзка с други нужди. Позабравено познанство с някого ще възкръсне, за да ви направи и двама ви доволни.
  16 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще сте доста заети и най-вероятно непрекъснато в движение. Работата ви ще изисква да се срещата с различни хора и да се съобразявате с желанията им. Едва ли има по-добри дипломати от вас, така че бъдете сигурни в успеха си. Очарователното ви присъствие ще бъде оценено от личност, с която бихте могли да имате емоционална връзка.
  16 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Започнатото в последно време ще го приключите днес, или с днешния ден ще поставите началото на нещо ново. Всичко ще зависи от вас и в този смисъл е добре да се приведете в подходящата форма. Ако вече сте на почивка ще имате спокоен ден, но не прекалявайте с претенциите си към околните.
  16 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вземете инициативата в свои ръце, не се поддавайте на течението. Ще срещнете нов човек, който коренно ще промени живота ви. Помислете и за работата си, днес е подходящ ден за бизнес контакти. Съумеете ли да се възползвате от изгодна за вас ситуация ще спечелите стратегическо предимство. Не пропускайте този шанс.
  16 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С много енергия и желание за работа ще подхождате към всеки възникнал проблем. С лекота ще отхвърлите всички стари за-дължения. Възползвайте се максимално от жизнеността и отличната си форма. У дома с радост ще се оставите да ви поглезят, но и вие пригответе изненада за близките си. Взаимните и споделени чувства ще ви сплотят и направят истински щастливи.
  16 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Развитието на делата ви подхранва увереността и надеждите ви. Новостите ще ви привличат и ще се посветите на смело начинание, обещаващо добра възвращаемост. В личен план е време да си дадете ясна сметка на къде са ориентирани предпочитанията ви и да не пречите на другите, ако не ви е интересно.
  16 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вариантите са повече, от вас зависи какво ще предпочетете. Порицанието, на което се подлагате не е начин да избегнете отговорностите си. Волята ви е силна. Дайте предпочитания на истинските и стойностни неща за вас и ще намерите по-бързо отговора на онова, което ви вълнува.
  16 май 2021
  Последни новини