От х:

Днес в x:

Отец Антоний почерпи за имения си ден с локум от Истанбул

Изображение 1 от 5

    Хасковският свещеник отец Антоний, който е един от популярните именици в града, почерпи за празника си с рахат локум. Духовникът купил предвидливо вкусните изделия вчера от Истанбул, при посещението си в реставрираната и открита преди дни Желязна църква „Свети Стефан“. „Изключително съм впечатлен, действително храмът е много добре направен“, каза отецът и допълни, че за първи път ходи в турския мегаполис.

    Отец Антоний заяви, че се чувства малко тъжен заради невъзможността да извърши подобаващата за празника тържествена литургия в църквата „Успение на Пресвета Богородица“, в която ремонтът все още не е приключил. Днешният Антоновден обаче беше белязан с църковна служба параклис, каквато се провежда всяка сряда и петък. В божия храм служи и отец Митко.

    В края службата свещеникът-именик пожела за себе си, за семейството си и за всички миряни здраве, дълголетие и да се радват на хубав живот. Той пожела и повече хора да го надживеят и припомни, че след 2 дни ще празнува рожден ден, навършвайки 90-та си годишнина.

    Миряни пък изненадаха именика, който миналата година беше отличен със званието почетен гражданин на Хасково, със скромни подаръци и букет цветя. Те му пожелаха да доживее възрастта на св. преп. Антоний Велики, който е починал на 105-годишна възраст.

    Отец Антоний Енев заяви, че ще отбележи днешния празник семейно, заедно с още трима именици – внучка му Антония, зет му Антон и снаха му Донка.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Вя
      вяра
      22 -1
      17:08, 17 яну 2018
      Жив и здрав да сте, отче Антоний! Рядко благ и трудолюбив човек, пример за вяра и позитивизъм.
    • 2
      Ха
      хасковлийка
      18 -1
      17:51, 17 яну 2018
      Честит имен ден, отче Антоний и скоро, честит юбилей ! Честито и на останалите именници в семейството ! Ако има повече такива свещеници като вас, доста християни ще се приобщят към православната църква ! Да сте жив и здрав !
    Последни новини