От х:

Днес в x:

12 °C

Старческият дом в "Кенана" оборудван с климатици за близо 30 000 лева

Изображение 1 от 5

  Община Хасково снабди с климатици Дома за стари хора "Кенана" в Хасково. Устройствата са монтирани в стаите на третия етаж на дома, където са настанени лежащо болни възрастни хора, съобщиха от общинската администрация.
  Климатиците са в изпълнение на договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Подобряване качеството на живот и сигурността в Дом за стари хора „Кенана” - гр. Хасково”, финансиран със средства от фонд „Социална закрила“ /ФСЗ/ към Министерството на труда и социалната политика.
  Основната цел е да бъде повишено качеството на предлаганите услуги от Дома за стари хора „Кенана„ и да се подобрят условията за живот и сигурността на хората в пенсионна възраст, чрез доставка и монтаж на оборудване и подобряване на микроклимата в спалните помещения с поставяне на 19 климатични инсталации.

  Така отоплението и охлаждането на помещенията отговаря на нормативните изисквания за безопасност. Очаква се да се реализират икономии на средства от общинския бюджет, които да бъдат насочени към други дейности, свързани с повишаване качеството на предоставяната услуга. Стойността на проекта е 29 652 лв.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   La
   Lale
   11 -1
   18:52, 20 авг 2019
   Старите хора заслужават да се грижим за тях.Поздравления!!!
  • 2
   Ст
   старица
   6 -9
   19:07, 20 авг 2019
   Тъкмо, като включат климатиците санитарките , лежащите старци по-бързо да ...........................! Глупаци! На старите хора никога не им е топло бе! Няма те ли стари хора у вас! Божееееееее, прости им глупостите! Толкова им е акъла!
   • Мл
    Младеж
    4 -1
    11:59, 21 авг 2019
    Старице умна, климатиците освен да охлаждат, могат и да отопляват. И ако на Вас през лятото не Ви е топло, то през зимата предполагам Ви е студено (предвид, че сте написали, че сте "старица"). Та от тази гледна точка - ако през лятото климатик не смятате, че е необходим, то през зимата един отоплителен уред никога не е излишен.
  • 3
   Лу
   Луд
   3 -3
   01:44, 21 авг 2019
   19 климатика за 30 000 лв
   Просто не е реално това.
   • Ва
    Ваня
    0 0
    09:28, 23 авг 2019
    Няма как да не струват толкова, като са DAIKIN.Това са хубави и скъпи климатици, преди да пишете глупости се информирайте!
  • 4
   23
   234
   4 -1
   09:13, 21 авг 2019
   Отдавна е трябвало да бъде направено,при това за всички помещения!Става въпрос за възрастни и болни хора.По отношението ни към тях се съди за културата на всяка нация.
  • 5
   Са
   санитарка
   1 0
   14:09, 21 авг 2019
   Директора Пламен............. прибра два климатика за в къщи си.

  Хороскоп за 22.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
  22 окт 2019
  Последни новини