От х:

Днес в x:

33 °C

Старческият дом в "Кенана" оборудван с климатици за близо 30 000 лева

Изображение 1 от 5

  Община Хасково снабди с климатици Дома за стари хора "Кенана" в Хасково. Устройствата са монтирани в стаите на третия етаж на дома, където са настанени лежащо болни възрастни хора, съобщиха от общинската администрация.
  Климатиците са в изпълнение на договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Подобряване качеството на живот и сигурността в Дом за стари хора „Кенана” - гр. Хасково”, финансиран със средства от фонд „Социална закрила“ /ФСЗ/ към Министерството на труда и социалната политика.
  Основната цел е да бъде повишено качеството на предлаганите услуги от Дома за стари хора „Кенана„ и да се подобрят условията за живот и сигурността на хората в пенсионна възраст, чрез доставка и монтаж на оборудване и подобряване на микроклимата в спалните помещения с поставяне на 19 климатични инсталации.

  Така отоплението и охлаждането на помещенията отговаря на нормативните изисквания за безопасност. Очаква се да се реализират икономии на средства от общинския бюджет, които да бъдат насочени към други дейности, свързани с повишаване качеството на предоставяната услуга. Стойността на проекта е 29 652 лв.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   La
   Lale
   11 -1
   18:52, 20 авг 2019
   Старите хора заслужават да се грижим за тях.Поздравления!!!
  • 2
   Ст
   старица
   6 -9
   19:07, 20 авг 2019
   Тъкмо, като включат климатиците санитарките , лежащите старци по-бързо да ...........................! Глупаци! На старите хора никога не им е топло бе! Няма те ли стари хора у вас! Божееееееее, прости им глупостите! Толкова им е акъла!
   • Мл
    Младеж
    4 -1
    11:59, 21 авг 2019
    Старице умна, климатиците освен да охлаждат, могат и да отопляват. И ако на Вас през лятото не Ви е топло, то през зимата предполагам Ви е студено (предвид, че сте написали, че сте "старица"). Та от тази гледна точка - ако през лятото климатик не смятате, че е необходим, то през зимата един отоплителен уред никога не е излишен.
  • 3
   Лу
   Луд
   3 -3
   01:44, 21 авг 2019
   19 климатика за 30 000 лв
   Просто не е реално това.
   • Ва
    Ваня
    0 0
    09:28, 23 авг 2019
    Няма как да не струват толкова, като са DAIKIN.Това са хубави и скъпи климатици, преди да пишете глупости се информирайте!
  • 4
   23
   234
   4 -1
   09:13, 21 авг 2019
   Отдавна е трябвало да бъде направено,при това за всички помещения!Става въпрос за възрастни и болни хора.По отношението ни към тях се съди за културата на всяка нация.
  • 5
   Са
   санитарка
   1 0
   14:09, 21 авг 2019
   Директора Пламен............. прибра два климатика за в къщи си.

  Хороскоп за 02.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
  02 юли 2020
  Последни новини