От х:

Днес в x:

10 °C

Старческият дом в "Кенана" оборудван с климатици за близо 30 000 лева

Изображение 1 от 5

  Община Хасково снабди с климатици Дома за стари хора "Кенана" в Хасково. Устройствата са монтирани в стаите на третия етаж на дома, където са настанени лежащо болни възрастни хора, съобщиха от общинската администрация.
  Климатиците са в изпълнение на договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Подобряване качеството на живот и сигурността в Дом за стари хора „Кенана” - гр. Хасково”, финансиран със средства от фонд „Социална закрила“ /ФСЗ/ към Министерството на труда и социалната политика.
  Основната цел е да бъде повишено качеството на предлаганите услуги от Дома за стари хора „Кенана„ и да се подобрят условията за живот и сигурността на хората в пенсионна възраст, чрез доставка и монтаж на оборудване и подобряване на микроклимата в спалните помещения с поставяне на 19 климатични инсталации.

  Така отоплението и охлаждането на помещенията отговаря на нормативните изисквания за безопасност. Очаква се да се реализират икономии на средства от общинския бюджет, които да бъдат насочени към други дейности, свързани с повишаване качеството на предоставяната услуга. Стойността на проекта е 29 652 лв.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   La
   Lale
   11 -1
   18:52, 20 авг 2019
   Старите хора заслужават да се грижим за тях.Поздравления!!!
  • 2
   Ст
   старица
   6 -9
   19:07, 20 авг 2019
   Тъкмо, като включат климатиците санитарките , лежащите старци по-бързо да ...........................! Глупаци! На старите хора никога не им е топло бе! Няма те ли стари хора у вас! Божееееееее, прости им глупостите! Толкова им е акъла!
   • Мл
    Младеж
    4 -1
    11:59, 21 авг 2019
    Старице умна, климатиците освен да охлаждат, могат и да отопляват. И ако на Вас през лятото не Ви е топло, то през зимата предполагам Ви е студено (предвид, че сте написали, че сте "старица"). Та от тази гледна точка - ако през лятото климатик не смятате, че е необходим, то през зимата един отоплителен уред никога не е излишен.
  • 3
   Лу
   Луд
   3 -3
   01:44, 21 авг 2019
   19 климатика за 30 000 лв
   Просто не е реално това.
   • Ва
    Ваня
    0 0
    09:28, 23 авг 2019
    Няма как да не струват толкова, като са DAIKIN.Това са хубави и скъпи климатици, преди да пишете глупости се информирайте!
  • 4
   23
   234
   4 -1
   09:13, 21 авг 2019
   Отдавна е трябвало да бъде направено,при това за всички помещения!Става въпрос за възрастни и болни хора.По отношението ни към тях се съди за културата на всяка нация.
  • 5
   Са
   санитарка
   1 0
   14:09, 21 авг 2019
   Директора Пламен............. прибра два климатика за в къщи си.

  Хороскоп за 23.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  23 яну 2020
  Последни новини