От х:

Днес в x:

Обвиненият за прегазване на мотоциклетист край КЦМ остава в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, с което бе взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 56-годишния Димитър Иванов, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. 

Според обвинението, на 10 август 2019 г. на пътя от Пловдив за Асеновград, в района на КЦМ, при управление на моторно превозно средство Иванов е нарушил правилата за движение по пътищата, като по непредпазливост е причинил смъртта на мотоциклетист. Обвиняемият не е спрял, а е избягал и е управлявал микробус, без да има необходимата правоспособност. За престъпленията, в които е обвинен, най-тежкото наказание, предвидено в закона, е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Димитър Иванов е извършил това, в което е обвинен, на база свидетелски показания на очевидци, експертна медицинска справка и откритите следи по управлявания от него автомобил при извършения оглед, сочещи, че е прегазено човешко тяло. Относно липсата на свидетелство за правоуправление на обвиняемия съдът прие, че освен доказателствата, сочещи, че притежаваното от него не съответства на образците, издавани в република Турция в подкрепа на обоснованото предположение е и фактът, че обвиняемият е неграмотен, не може да чете и пише, освен това има проблеми със слуха, което е обективна пречка да се придобие по законен път шофьорска книжка в която и да е държава.

Апелативните съдил приеха, че е налице опасност за извършване на престъпление, а опасността от укриване не само съществува, но е реализирана, тъй като Иванов е напуснал местопроизшествието. 
Определението на Апелативния съд е окончателно.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини