От х:

Днес в x:

Гозбите на дедите ни показват за втори път в Сталево

Изображение 1 от 2
    На 31 август 2019г. село Сталево ще бъде домакин за втори път на кулинарния празник за автентични ястия "С гозбите на дедите ни". Над 150 участника от селата Сталево, Скобелево, Върбица, Горски извор, Ябълково, Бодрово, Добрич, Достиево, Неделино и Смилян ще представят своите певчески и танцови умения, както и кулинарните си заложби в изложението за автентична българска кухня.
     
    Старите гозби от поколенията на предците ни ще бъдат изложени и споделени като рецепти и начин на приготвяне от 10.00ч. на площада пред читалището в село Сталево.
     
    Гостите на събитието ще видят смигдаль, качамак, пазлами, месен хляб с квас, баници и други. Местните майстори ще демонстрират как се бие масло с бутало, как се добива прясно сирене, както и приготвянето на тюрлю гювеч под връшник и булгур, а от село Смилян, община Смолян ще представят типичния смилянски боб. 
     
    Организатори на празника са НЧ "Васил Левски 1929", кметство село Сталево и община Димитровград. Конкурс за "Най-добър танцьор сред готвачите" и "Най-добър готвач сред танцьорите" допълнително ще повдигне настроението и емоциите в празничния ден.   
    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини