От х:

Днес в x:

Мърфи натри носа на ИАРА с 54 кг сом

Панчо Панушев-Мърфи с лично уловеният сом

Кметът на димитровградското село Сталево публично натри носа на риболовната инспекция ИАРА като улови, както твърди с въдица, 54 килограмов сом от река Марица. Както е известно ИАРА глоби селянин от Сталево, който хвана 17 килограмов сом, а Мърфи публично го подари на Бойко Борисов в знак на благодарност за обещания ЖП надлез над строящата се до Сталево високоскоростна железница.

Риболовните ченгета обаче не се трогнаха. Под предтекст че рибата спи през зимата, те удариха рибаря Дойчо Господинов със 100 лв. Формалният повод-Георгиев не вписал улова си в риболовния билет.

Мърфи полудял. Купил си билет/специално/. Купил си въдица /нарочно/. И лично хвърли такъмите в ранното утро на 28-ми януари. Заредил за стръв жива каракуда. Два часа по-късно, клъвнал сом. При това не какъв да е, а абсолютен рекорд за последните две години-54 килограма. Уловът надлежно бил вписан в ловния билет. „Искам да кажа на д-р Милчев/шефът на ИАРА/ Б.Р./ че не рибата спи, той спи!”, обяви Мърфи. Според него сомът далеч не спи през зимата а просто е по-малко активен, но това не му пречи да ловува. Вписването на сома в риболовният билет, няма как да донесе на ловецът му обвинение в бракониерство. Каквото и да показва рибарската практита. А тя е че сом с подобни размери може да бъде измъкнат само…с мрежи. Което е незаконно.

Новоизлюпеният рибар обяви че рибокът таози път няма да бъде подаряван, а просто изяден. Но в бъдеще ще се ловят още сомове за да се подаряват на хора, които правят нещо за Сталево.Как се лови сом за Премиера, пи това с въдица, вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Сомът е с един човешки бой. Тежи колкото фина манекенка-54 кг
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини