От х:

Днес в x:

32 °C

Трима стопани с предписания да заколят прасетата си, проверките продължават

Трима стопани от димитровградското село Каснаково са получили предписания вчера да заколят доброволно прасетата си. Срокът за изпълнение е 48 часа, заяви шефът на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково д-р Георги Илиев. Той поясни, че при неизпълнение следва акт за установяване на административно нарушение между 150 и 1000 лева, а по-късно следва хуманно умъртвяване на животните.

Мерките са наложени заради разпоредбата за клане на домашните прасета заради ситуацията с Африканската чума. В тази връзка от Областната дирекция по безопасност на храните /ОБДХ/ започнаха проверки от вчера за спазване на указанията. Освен в Каснаково, инспекцията е минала и през хасковското село Клокотница, където не е констатирано нерегламентирано отглеждане на прасета в така наречения "заден двор". Двете населени места попадат в периметъра на 3-километровата зона от промишлената свинеферма.

От ОБДХ заявиха, че проверките продължават и през следващите дни.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Ви
  вип
  30 -3
  15:29, 8 авг 2019
  Да го духат бабх
  • Гк
   Гкфйъхи
   4 -11
   21:40, 8 авг 2019
   Ти на кой го дуфаш е по-интересно. Явно не на БАБ... Виж коментара
 • 2
  87
  879080-9-
  30 -7
  15:33, 8 авг 2019
  Ха , зоната от 20 км станала на 3 км .......
  Делчев , тъпа герберастка треперушко ..... излез и обясни що в ГРОБ се посрахте от страх пред Българския селянин
  .......
  Браво на Хасковските селяни - показаха на ГРОБ как се разговаря "демократично" со кротце , со блажко :))
  ....
 • 3
  Въ
  Възмутен
  54 -7
  15:35, 8 авг 2019
  От кога гледането на домашни животни с цел самозадоволяване на хранителните нужди на семейството е незаконна дейност? Има си наредба за това колко на брой от кой вид домашни животни могат да се отглеждат за лични нужди. Следователно излиза, че нашите институции защитават лобистки интереси. После защо хората нямат вяра в държавата и институциите...вие си отговорете.
  По тази логика трябва да си регистрирам доматите, краставиците и овошките в двора. И както тази година има нашествие на комари, белокрила и черешова муха ще дойдат да ми ги изкоренят , за да запазим промишлените градини ли?
  Няма да се оправим никога така!!!
 • 4
  Въ
  Възмутен
  21 -3
  15:35, 8 авг 2019
  От кога гледането на домашни животни с цел самозадоволяване на хранителните нужди на семейството е незаконна дейност? Има си наредба за това колко на брой от кой вид домашни животни могат да се отглеждат за лични нужди. Следователно излиза, че нашите институции защитават лобистки интереси. После защо хората нямат вяра в държавата и институциите...вие си отговорете.
  По тази логика трябва да си регистрирам доматите, краставиците и овошките в двора. И както тази година има нашествие на комари, белокрила и черешова муха ще дойдат да ми ги изкоренят , за да запазим промишлените градини ли?
  Няма да се оправим никога така!!!
 • 5
  79
  798709
  23 -1
  15:50, 8 авг 2019
  Треската (на английски не е чума) се пренася от заразени кърлежи ,
  Кърлежа може да даде заразата и на куче и на чакал и на вълк и на Уфца. Те ням да се заразят , обаче кръвта им става заразна
  ....
  Обаче никой не избива кърлежите ..?
  ...
  • 77
   777
   6 -3
   23:02, 8 авг 2019
   Кърлежа е евреина на насекомите и го закрилят евреите
 • 6
  Ба
  баба
  14 -10
  16:47, 8 авг 2019
  Гледането на животни за лични нужди не е забранено но трябва да се регистрираш по Закона за ветеринарно-медицинска дейност и прасето да има ушна марка и личен ветеринарен лекар/джи пи/
  • 76
   76879
   28 -4
   17:08, 8 авг 2019
   и Мюмюн Искандер и Форукомци трябва да си регистрират всички доходи ама Не :)))
 • 7
  По
  Порчо
  22 -1
  17:50, 8 авг 2019
  Ти да си благодарен, че тиквите и калинките не са ни подкарали и нас човеците през някоя грипна епидемия!
  Щото за тях е най-лесно, с нещо като не могат да се справят и почват да го трепят. Както Тиквата нищо не разбира от металургия и закри Кремиковци. Нищо не разбира от електроенергия и продаде останалите държавни акции на ЕРП-тата. И трябва под сурдинка да ти кажа, че той разбира от много малко работи. И мога да ти ги изброя на пръстите на едната ръка. Пожарогасене, рекет (застраховане на улично ниво), може би и малко от карате. За другото нищо не пише във Винету!
 • 8
  🇧🇬
  🇧🇬
  7 -16
  17:52, 8 авг 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 86
   86879
   6 -4
   18:00, 8 авг 2019
   Пълните имена на Тодор Живков са Тодор Фердинандов Яшаров Живков Сакскобургота - 50% немец , 50% ромлянин ,
   .... А Ахмет Демир Доган по акт за раждане е ромлянина Ахмет Исмаилов Ахметов
   ......
   Надявам се че си наясно че Боци Маймуната , УБО-СИК-Олимпийски Надежди "Иван Славков" , Ипон , ГРОБ са ратайчетата на БКП Живковисти и Сакскобурготите .
   .......
   Така че Аз при все че съм Християнин Комунист съм и Анти-Живковист и Анти-Фашист :)))
   ......
   Тежка е съдбата на неграмотния човек
  • За
   Зари
   2 -1
   13:25, 9 авг 2019
   Без кражби сън не ги лови, а това също е заболяване. Усетиха, че се затяга дисциплината и вият. Ами който и нарушител да настъпиш за мазола, естествено, че ще го заболи. Нека да отглеждат прасета и каквито е позволено други животинки, но поне малко познания трябват!
 • 9
  🇧🇬
  🇧🇬
  5 -7
  19:22, 8 авг 2019
  Ха ха хаха.... Християнин комунист....
  Звучи като дървено желязо...
  ХА ха ха...
  Тежка е съдбата на неграмотници, като теб(маймун кенански)... От аналогова шайба, мина на цифрова(86879)......
  А светът върви напред...
  Толкова гнусни същества сте, че човек се отвращава даже като ви настъпи.....
  ХА ха ха ха
  • 76
   7680798
   4 -2
   20:15, 8 авг 2019
   Първия комунист Исус от Назарет ни е завещал 5 морални принципа -Свобода , Равенство , Братство , Справедливост , и Да не се Страхуваш да умреш за тях
   .......
   Никъде в учението на Исус не е казано че Свинчо Георги Гергов от БСП-ту , Боци Маймуната или Аньо Джамбазчето от ВМРО са по-големи и по-важни и по благородни християни от теб или мен ,
   както ни набива в главите Антихриста Кардинал Николай Ролекса :))
 • 10
  Gg
  Ggjy
  3 -10
  21:45, 8 авг 2019
  Ужаст ! ...и в регионалните медии пълно с цървени... Виж коментара
  • Мю
   МЮФТИЯТА
   5 -2
   22:19, 8 авг 2019
   Една е Мара .........(отварачката)
   Един е аАллах ....................(рома но Джипси Парти София)
   И Боци Маймуната е техния ляф ташак
   .......
 • 11
  За
  запознат
  12 -3
  08:23, 9 авг 2019
  Какъв балък трябва да си да му вярваш на тоя, който имал само една къща в Банкя, а всяка сутрин се събужда в Бистрица или колко наивен си, ако си мислиш, че още е на филии с мас, та само зетят му кара автомобил на стойност 400 000 лева, интересното е че това момче няма и един трудов стаж.
  Откъде събра толкова пари да си я купи тази кола, коментират запознати софиянци. Като споделят още, че момчето е било бедно, не е разполагало със средства преди старата му любов, дъщерята на Бойко Борисов след като се връща от САЩ не го взема пак при себе си.
  Лукс удобство и цена по висока от тази на апартамента на Цветан Цветанов, това са фактите и нека Бойко Борисов да обясни първо за зет си, който явно вече е приел за свой син и тогава да ни залъгва с приказките си от 1001 нощ, че в България всички виновни щели да бъдат наказани.  Всички сме наясно, че докато той е на власт, никой няма да бъде наказан, но не се знае ако падне от власт, дали първият на който ще бъде потърсена сметка, не са той и цялата му фамилия, които явно се возят в лукс за 400 000 лева, но все пак не трябва да забравяме, че зетя вози внучетата на бащицата и трябва да им е удобно.
  • 🇧🇬
   🇧🇬
   2 -4
   14:58, 9 авг 2019
   Поредният не(запознат) копи-пейст жалкар...... Гледаш да лъснеш, като свински мъ_де в кал... Знаеш ли, че нищо не знаеш ?.. Ха ха ха ха

Хороскоп за 12.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
12 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
12 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
12 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
12 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
12 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
12 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
12 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
12 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
12 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
12 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
12 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
12 авг 2020
Последни новини