От х:

Днес в x:

14 °C

Трима стопани с предписания да заколят прасетата си, проверките продължават

Трима стопани от димитровградското село Каснаково са получили предписания вчера да заколят доброволно прасетата си. Срокът за изпълнение е 48 часа, заяви шефът на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково д-р Георги Илиев. Той поясни, че при неизпълнение следва акт за установяване на административно нарушение между 150 и 1000 лева, а по-късно следва хуманно умъртвяване на животните.

Мерките са наложени заради разпоредбата за клане на домашните прасета заради ситуацията с Африканската чума. В тази връзка от Областната дирекция по безопасност на храните /ОБДХ/ започнаха проверки от вчера за спазване на указанията. Освен в Каснаково, инспекцията е минала и през хасковското село Клокотница, където не е констатирано нерегламентирано отглеждане на прасета в така наречения "заден двор". Двете населени места попадат в периметъра на 3-километровата зона от промишлената свинеферма.

От ОБДХ заявиха, че проверките продължават и през следващите дни.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Ви
  вип
  30 -3
  15:29, 8 авг 2019
  Да го духат бабх
  • Гк
   Гкфйъхи
   4 -11
   21:40, 8 авг 2019
   Ти на кой го дуфаш е по-интересно. Явно не на БАБ... Виж коментара
 • 2
  87
  879080-9-
  30 -7
  15:33, 8 авг 2019
  Ха , зоната от 20 км станала на 3 км .......
  Делчев , тъпа герберастка треперушко ..... излез и обясни що в ГРОБ се посрахте от страх пред Българския селянин
  .......
  Браво на Хасковските селяни - показаха на ГРОБ как се разговаря "демократично" со кротце , со блажко :))
  ....
 • 3
  Въ
  Възмутен
  54 -7
  15:35, 8 авг 2019
  От кога гледането на домашни животни с цел самозадоволяване на хранителните нужди на семейството е незаконна дейност? Има си наредба за това колко на брой от кой вид домашни животни могат да се отглеждат за лични нужди. Следователно излиза, че нашите институции защитават лобистки интереси. После защо хората нямат вяра в държавата и институциите...вие си отговорете.
  По тази логика трябва да си регистрирам доматите, краставиците и овошките в двора. И както тази година има нашествие на комари, белокрила и черешова муха ще дойдат да ми ги изкоренят , за да запазим промишлените градини ли?
  Няма да се оправим никога така!!!
 • 4
  Въ
  Възмутен
  21 -3
  15:35, 8 авг 2019
  От кога гледането на домашни животни с цел самозадоволяване на хранителните нужди на семейството е незаконна дейност? Има си наредба за това колко на брой от кой вид домашни животни могат да се отглеждат за лични нужди. Следователно излиза, че нашите институции защитават лобистки интереси. После защо хората нямат вяра в държавата и институциите...вие си отговорете.
  По тази логика трябва да си регистрирам доматите, краставиците и овошките в двора. И както тази година има нашествие на комари, белокрила и черешова муха ще дойдат да ми ги изкоренят , за да запазим промишлените градини ли?
  Няма да се оправим никога така!!!
 • 5
  79
  798709
  23 -1
  15:50, 8 авг 2019
  Треската (на английски не е чума) се пренася от заразени кърлежи ,
  Кърлежа може да даде заразата и на куче и на чакал и на вълк и на Уфца. Те ням да се заразят , обаче кръвта им става заразна
  ....
  Обаче никой не избива кърлежите ..?
  ...
  • 77
   777
   6 -3
   23:02, 8 авг 2019
   Кърлежа е евреина на насекомите и го закрилят евреите
 • 6
  Ба
  баба
  14 -10
  16:47, 8 авг 2019
  Гледането на животни за лични нужди не е забранено но трябва да се регистрираш по Закона за ветеринарно-медицинска дейност и прасето да има ушна марка и личен ветеринарен лекар/джи пи/
  • 76
   76879
   28 -4
   17:08, 8 авг 2019
   и Мюмюн Искандер и Форукомци трябва да си регистрират всички доходи ама Не :)))
 • 7
  По
  Порчо
  22 -1
  17:50, 8 авг 2019
  Ти да си благодарен, че тиквите и калинките не са ни подкарали и нас човеците през някоя грипна епидемия!
  Щото за тях е най-лесно, с нещо като не могат да се справят и почват да го трепят. Както Тиквата нищо не разбира от металургия и закри Кремиковци. Нищо не разбира от електроенергия и продаде останалите държавни акции на ЕРП-тата. И трябва под сурдинка да ти кажа, че той разбира от много малко работи. И мога да ти ги изброя на пръстите на едната ръка. Пожарогасене, рекет (застраховане на улично ниво), може би и малко от карате. За другото нищо не пише във Винету!
 • 8
  🇧🇬
  🇧🇬
  7 -16
  17:52, 8 авг 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 86
   86879
   6 -4
   18:00, 8 авг 2019
   Пълните имена на Тодор Живков са Тодор Фердинандов Яшаров Живков Сакскобургота - 50% немец , 50% ромлянин ,
   .... А Ахмет Демир Доган по акт за раждане е ромлянина Ахмет Исмаилов Ахметов
   ......
   Надявам се че си наясно че Боци Маймуната , УБО-СИК-Олимпийски Надежди "Иван Славков" , Ипон , ГРОБ са ратайчетата на БКП Живковисти и Сакскобурготите .
   .......
   Така че Аз при все че съм Християнин Комунист съм и Анти-Живковист и Анти-Фашист :)))
   ......
   Тежка е съдбата на неграмотния човек
  • За
   Зари
   2 -1
   13:25, 9 авг 2019
   Без кражби сън не ги лови, а това също е заболяване. Усетиха, че се затяга дисциплината и вият. Ами който и нарушител да настъпиш за мазола, естествено, че ще го заболи. Нека да отглеждат прасета и каквито е позволено други животинки, но поне малко познания трябват!
 • 9
  🇧🇬
  🇧🇬
  5 -7
  19:22, 8 авг 2019
  Ха ха хаха.... Християнин комунист....
  Звучи като дървено желязо...
  ХА ха ха...
  Тежка е съдбата на неграмотници, като теб(маймун кенански)... От аналогова шайба, мина на цифрова(86879)......
  А светът върви напред...
  Толкова гнусни същества сте, че човек се отвращава даже като ви настъпи.....
  ХА ха ха ха
  • 76
   7680798
   4 -2
   20:15, 8 авг 2019
   Първия комунист Исус от Назарет ни е завещал 5 морални принципа -Свобода , Равенство , Братство , Справедливост , и Да не се Страхуваш да умреш за тях
   .......
   Никъде в учението на Исус не е казано че Свинчо Георги Гергов от БСП-ту , Боци Маймуната или Аньо Джамбазчето от ВМРО са по-големи и по-важни и по благородни християни от теб или мен ,
   както ни набива в главите Антихриста Кардинал Николай Ролекса :))
 • 10
  Gg
  Ggjy
  3 -10
  21:45, 8 авг 2019
  Ужаст ! ...и в регионалните медии пълно с цървени... Виж коментара
  • Мю
   МЮФТИЯТА
   5 -2
   22:19, 8 авг 2019
   Една е Мара .........(отварачката)
   Един е аАллах ....................(рома но Джипси Парти София)
   И Боци Маймуната е техния ляф ташак
   .......
 • 11
  За
  запознат
  12 -3
  08:23, 9 авг 2019
  Какъв балък трябва да си да му вярваш на тоя, който имал само една къща в Банкя, а всяка сутрин се събужда в Бистрица или колко наивен си, ако си мислиш, че още е на филии с мас, та само зетят му кара автомобил на стойност 400 000 лева, интересното е че това момче няма и един трудов стаж.
  Откъде събра толкова пари да си я купи тази кола, коментират запознати софиянци. Като споделят още, че момчето е било бедно, не е разполагало със средства преди старата му любов, дъщерята на Бойко Борисов след като се връща от САЩ не го взема пак при себе си.
  Лукс удобство и цена по висока от тази на апартамента на Цветан Цветанов, това са фактите и нека Бойко Борисов да обясни първо за зет си, който явно вече е приел за свой син и тогава да ни залъгва с приказките си от 1001 нощ, че в България всички виновни щели да бъдат наказани.  Всички сме наясно, че докато той е на власт, никой няма да бъде наказан, но не се знае ако падне от власт, дали първият на който ще бъде потърсена сметка, не са той и цялата му фамилия, които явно се возят в лукс за 400 000 лева, но все пак не трябва да забравяме, че зетя вози внучетата на бащицата и трябва да им е удобно.
  • 🇧🇬
   🇧🇬
   2 -4
   14:58, 9 авг 2019
   Поредният не(запознат) копи-пейст жалкар...... Гледаш да лъснеш, като свински мъ_де в кал... Знаеш ли, че нищо не знаеш ?.. Ха ха ха ха

Хороскоп за 20.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
20 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
20 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
20 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
20 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
20 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
20 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
20 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
20 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
20 ное 2019
Последни новини