От х:

Днес в x:

13 °C

Младите огнеборци от Хасково показаха професията на деца от лятната занималня

Изображение 1 от 5

    Незабравим урок за смелостта и как няма място за нерешителност, когато трябва да се помага, предадоха пожарникарите от екипа в Хасково на децата от учебния център „Домино“.

    Малките възпитаници на школата гостуваха на място при пожарникарите и научиха от първо лице за нелеката им професия. Но пък останаха впечатлени от нагласата за бъза реакция, когато чуеш сигналът да те призовава към изпълнение на дълга.

    Със сладкодумието си инспектор Веско Бекяров запали не един и двама да сбъдват мечтата -да станат пожарникари.

    Момчетата и момичета чуха и важните правила за противопожарна безопасност, които са още по-ценни през лятото-времето, когато стават най-многото и опасни запалвания.

    Младият пожарникар Николай Димчев показа на децата как се гаси пожар. Силни впечатления остави у тях и моментът, в който имаха възможност да разгледат пожарникарските коли.

    Посещението в пожарната е още една възможност за най-малките не само да се научат да ценят труда, но и да опознаят различните професии отблизо, а това пък ще помогне за по-ранното им кариерно ориентиране, споделиха учителките от центъра, които също са силно впечатлени от посрещането  и отзивчивостта на огнеборческия екип в Хасково.

     Haskovo.HET

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини