От х:

Днес в x:

"Нашата планета: Нашият бизнес" - послание, което всеки трябва да види (документален филм)

Този документален филм е създаден в сътрудничество със Silverback Productions и WWF - Световния фонд за дива природа и в него става дума за нашата планета. "Не е въпрос на оцеляване на планетата. Въпросът е нашето оцеляване", прозвучава някъде посредата на 40-минутното видео. Сериалът на Netflix "Нашата планета" стана най-успешната документална поредица на всички времена, гледана в 25 милиона домакинства, и първата с такова съществено послание: опазване на околната среда.

В "Нашата планета: Нашият бизнес"има невероятни кадри с шокиращото многобразие на живота на Земята. Но има и история, която всяки трябва да види.

Ненапразно от хилядолетия човекът е господар на планетата. Ние сме толкова умни, толкова изобретателни. И в това сме постигнали ужасяващ резултат. Този филм показва именно какъв е резултатът. Има и няколко неща, с които трябва да се справи бизнесът.

Планетата е била съвсем различна преди появата на живота. Именно животът я променя. Токсичната атмосфера и океани на суровата някогашна Земя са трансформирани през еоните именно от тогавашните първи живи организми. техният живот съзадал условия за по-сложни форми и организми. Животът еволюирал, създавайки условия за по-разнообразни и по-сложни форми на живот. Така днес имаме плодородна почва, богати на кислород океански води и огромното разнообразие видове с огромен брой живи същества на тази наша планета. През холоцена условията за живот на Земята били доста стабилни. Сезоните се редували, мусоните идвали периодично, тропическите дъждове се изсипвали по едно и също време. И животът на планетата се пригодил добре към тези сравнително постоянни условия. Докато не настъпил антропоценът. Ерата, в която най-могъщото същество на Земята започнало осезаемо да я променя. за стигнем до нашето време. По средата сме на масово измиране в момента. И започваме да го осъзнаване.

Вижте изумителните кадри и значимото послание на този документален филм. За съжаление няма възможност за субтитри, но пък историята е предадена внушително визуално.

Всичко е всързано с всичко на тази планета. Мангровите горички по океанското крайбрежие, кораловите рифове и арктическия лед, но само по силите на човека е да спре тяхното изчезване (щом е имал силата и алчността да го предизвика). И сега само няколко думи за бизнеса: повечето хора смятат, че бизнесът е успешен, когато носи пари, но точно това сега се променя. Вижте във филма как.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини