От х:

Днес в x:

Онлайн системата за кандидатстване след 7-ми клас шашна родители и деца

Изображение 1 от 5

    Онлайн системата за приема на заявление за кандидатстване след седми клас притесни родители и деца. Попълването на желанията за училище и специалност, в които седмокласниците искат да продължат стартира днес, а за първи път тази година това може да става и през електронната система за кандидатстване.

    При попълването обаче в някои случаи системата не генерира оценките от свидетелството за завършения клас, сигнализираха притеснени родителите. Оказа се, че това не е проблем. ОТ РУО-Хасково обясниха, че тези оценки ще са необходими едва след 8-ми юли, когато ще се извършва самото класиране.

    „Това, че не виждат оценките, не означава, че те няма да бъдат вписани при общото балообразуване. Оценките минават през допълнителна обработка и системата ги синхронизира с подадените заявления поетапно. Това означава, че в момента част от тези, които попълват заявленията си виждат тези оценки, а други-все още не. До осми юли обаче системите ще бъдат синхронизирани и всички оценки нанесени. Затова нека децата да попълват смело желанията си и онлайн“, обясни шефът на Регионалното управление на образованието в Хасково Христина Боева.

    Според първоначалните наблюдения на експертите много от кандидатите за 8-ми клас тази година са се насочили именно към онлайн подаването на заявленията си и това ще облекчи цялостната процедура по кандидатстването.

    Не малка част обаче избраха и традиционния начин-да попълват заявление на хартия. В Хасково приемния център е в Общежитията над автогарата.

    Още рано сутринта експертите се заеха да помагат на бъдещите осмокласници при избора и подреждането на желанията. 20 души минаха още в първия час на старта на кампанията. За да проследни началото й на място беше и началникът на отдел „Организационно-методическа дейност“ в РУО Хасково Иван Панайотов.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ни
      ние
      14 0
      16:43, 3 юли 2019
      На нас кандидастването ни отне не повече от 5-7 минути - буквално. / в едно със сканиране и прикчване на медицинското свиделство/ Системата работи перфектно и бързо. Дори ми направи впечатление, че още в полунощ беше отворена за подаване. Успех на всички седмокласници и техните родители!
    • 2
      Ст
      Стоян
      3 0
      08:20, 4 юли 2019
      Яка мама с черното потниче, браво! Дал бог всекиму такава женска!
      • Ду
        Душепитонец
        0 0
        01:13, 6 юли 2019
        Хубаво милф-че, да.
    Последни новини