От х:

Днес в x:

8 °C

Професор от Хасково с международно признание в медицината

Лекар, родом от Хасково, получи едно от най-големите международни признания в областта на  оториноларингологията. Проф. д-р Карен Джамбазов, който е изпълнителен директор на пловдивската УМБАЛ "Свети Георги", е отличен със званието "Почетен член на Немското дружество по оториноларингология“ по време на 90-ия Юбилеен конгрес на медицинското направление, съобщава сайтът plovdiv 24.bg.

Форумът, който е едно от най-престижните събития в тази областт на медицината в Европа, се е провел в Берлин. На него са присъствали над 500 представители от повече от 45 държави от целия свят.

Водещият български ринолог и негови колеги от страната са били сред лекторите. В панел "Онкология“ на форума проф. д-р Карен Джамбазов е изнесал презентация на тема "Предизвикателства при ендоскопското ендоназално лечение на тумори на околоносни кухини“, със съавтор д-р Александрина Топалова от Клиниката по УНГ болести на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД.

Пред колегите си от цял свят проф. Джамбазов е представил случаи на пациенти на различна възраст с доброкачествени и злокачествени тумори, при които са извършени миниинвазивни операции в Интегралния център за лечение на тумори и травми на глава и шия към УМБАЛ "Свети Георги“.

През 2017 година проф. д-р Карен Джамбазов беше част от екпа, извършил в клиниката уникална ендоскопска операция за премахване на аденом на хипофизната жлеза.

Проф.д-р Карен Джамбазов е потомствен лекар. И двамата му родители са известни медици проф. Ексапет Караханян-Джамбазова и д-р Джамбазов.

Проф Джамбазов е възпитаник на училище „Васил Левски“ и на Немската гимназия в Хасково.

Специализирал е многократно в Германия, в областта на УНГ болестите и хирургията на глава и шия.

През 2009 г. е обявен за почетен гражданин на град Пловдив.

Освен изпълнителен директор на УМБАЛ "Свети Георги", проф. Джамбазов е и ръководител на Катедра по ушно-носно-гърлени болести към МУ-Пловдив, член на управителните съвети на Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия, на Българското ринологично сдружение и на Асоциацията на Университетските болници, и изтъкнат специалист с над 100 публикации в областта на УНГ болестите в реферирани издания в страната и чужбина.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ал
  Алекс
  82 0
  14:31, 17 юни 2019
  Браво на Карен! Поздравления и още много успехи в медицината!
 • 2
  75
  758709
  7 -8
  22:52, 17 юни 2019
  А можеше да отвори златарски дюкян като аратлика Агопчо и да си върти синджирчето :))
 • 3
  Ма
  мастикаджия
  15 -4
  06:36, 18 юни 2019
  Добре ,че не е останал в Хасково.Тука има касапи.Няма лекари.Гелов,Атанасов,Петров.Или Чаталов,Кадри и кой ли не.Я.Янев,Р .Иванов,Ченголов! Абе дива Индия.
 • 4
  Ка
  Калина Монева
  6 0
  09:27, 18 юни 2019
  Със съвсем пресни впечатления съм от професора. Препоръчвам го горещо!
  • Ko
   kovo
   6 0
   09:38, 18 юни 2019
   Аз също! Голям човек и професионалист. С най-добри впечатления съм как се отнасяше към стажуващи лекари. Добрият специалист трябва да остави следа след себе си. Да е жив и здрав!
 • 5
  Да
  Дани
  4 0
  09:51, 18 юни 2019
  Те са в Хасково,защото са толкова кадърни.Всеки,който може повече,е по големите градове.А тези,които сте изброили,са отбор юнаци.
 • 6
  Въ
  Възхитен
  6 0
  12:59, 18 юни 2019
  Хасково може да се гордее с личности като Карен!
 • 7
  До
  Дон Хрристозо Мафиозо
  2 -2
  14:51, 18 юни 2019
  Хасково се гордее с професора а защо и не с ЛАТЕВ ЧЕНГОЛКАТА Амчи дава ги по националната телевизия като новатори лекари Нека се гордеем и с тях --пази боже
  • Па
   Пациент
   0 -2
   12:48, 21 юни 2019
   Латев е пич и добър доктор! Другото е подробност., която търпи промяна/ поправка.

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
04 апр 2020
Последни новини