От х:

Днес в x:

10 °C

Професор от Хасково с международно признание в медицината

Лекар, родом от Хасково, получи едно от най-големите международни признания в областта на  оториноларингологията. Проф. д-р Карен Джамбазов, който е изпълнителен директор на пловдивската УМБАЛ "Свети Георги", е отличен със званието "Почетен член на Немското дружество по оториноларингология“ по време на 90-ия Юбилеен конгрес на медицинското направление, съобщава сайтът plovdiv 24.bg.

Форумът, който е едно от най-престижните събития в тази областт на медицината в Европа, се е провел в Берлин. На него са присъствали над 500 представители от повече от 45 държави от целия свят.

Водещият български ринолог и негови колеги от страната са били сред лекторите. В панел "Онкология“ на форума проф. д-р Карен Джамбазов е изнесал презентация на тема "Предизвикателства при ендоскопското ендоназално лечение на тумори на околоносни кухини“, със съавтор д-р Александрина Топалова от Клиниката по УНГ болести на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД.

Пред колегите си от цял свят проф. Джамбазов е представил случаи на пациенти на различна възраст с доброкачествени и злокачествени тумори, при които са извършени миниинвазивни операции в Интегралния център за лечение на тумори и травми на глава и шия към УМБАЛ "Свети Георги“.

През 2017 година проф. д-р Карен Джамбазов беше част от екпа, извършил в клиниката уникална ендоскопска операция за премахване на аденом на хипофизната жлеза.

Проф.д-р Карен Джамбазов е потомствен лекар. И двамата му родители са известни медици проф. Ексапет Караханян-Джамбазова и д-р Джамбазов.

Проф Джамбазов е възпитаник на училище „Васил Левски“ и на Немската гимназия в Хасково.

Специализирал е многократно в Германия, в областта на УНГ болестите и хирургията на глава и шия.

През 2009 г. е обявен за почетен гражданин на град Пловдив.

Освен изпълнителен директор на УМБАЛ "Свети Георги", проф. Джамбазов е и ръководител на Катедра по ушно-носно-гърлени болести към МУ-Пловдив, член на управителните съвети на Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия, на Българското ринологично сдружение и на Асоциацията на Университетските болници, и изтъкнат специалист с над 100 публикации в областта на УНГ болестите в реферирани издания в страната и чужбина.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ал
  Алекс
  82 0
  14:31, 17 юни 2019
  Браво на Карен! Поздравления и още много успехи в медицината!
 • 2
  75
  758709
  7 -8
  22:52, 17 юни 2019
  А можеше да отвори златарски дюкян като аратлика Агопчо и да си върти синджирчето :))
 • 3
  Ма
  мастикаджия
  15 -4
  06:36, 18 юни 2019
  Добре ,че не е останал в Хасково.Тука има касапи.Няма лекари.Гелов,Атанасов,Петров.Или Чаталов,Кадри и кой ли не.Я.Янев,Р .Иванов,Ченголов! Абе дива Индия.
 • 4
  Ка
  Калина Монева
  6 0
  09:27, 18 юни 2019
  Със съвсем пресни впечатления съм от професора. Препоръчвам го горещо!
  • Ko
   kovo
   6 0
   09:38, 18 юни 2019
   Аз също! Голям човек и професионалист. С най-добри впечатления съм как се отнасяше към стажуващи лекари. Добрият специалист трябва да остави следа след себе си. Да е жив и здрав!
 • 5
  Да
  Дани
  4 0
  09:51, 18 юни 2019
  Те са в Хасково,защото са толкова кадърни.Всеки,който може повече,е по големите градове.А тези,които сте изброили,са отбор юнаци.
 • 6
  Въ
  Възхитен
  6 0
  12:59, 18 юни 2019
  Хасково може да се гордее с личности като Карен!
 • 7
  До
  Дон Хрристозо Мафиозо
  2 -2
  14:51, 18 юни 2019
  Хасково се гордее с професора а защо и не с ЛАТЕВ ЧЕНГОЛКАТА Амчи дава ги по националната телевизия като новатори лекари Нека се гордеем и с тях --пази боже
  • Па
   Пациент
   0 -2
   12:48, 21 юни 2019
   Латев е пич и добър доктор! Другото е подробност., която търпи промяна/ поправка.

Хороскоп за 31.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
31 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
31 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
31 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
31 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
31 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
31 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
31 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
31 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
31 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
31 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
31 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
31 мар 2020
Последни новини