От х:

Днес в x:

14 °C

Професор от Хасково с международно признание в медицината

Лекар, родом от Хасково, получи едно от най-големите международни признания в областта на  оториноларингологията. Проф. д-р Карен Джамбазов, който е изпълнителен директор на пловдивската УМБАЛ "Свети Георги", е отличен със званието "Почетен член на Немското дружество по оториноларингология“ по време на 90-ия Юбилеен конгрес на медицинското направление, съобщава сайтът plovdiv 24.bg.

Форумът, който е едно от най-престижните събития в тази областт на медицината в Европа, се е провел в Берлин. На него са присъствали над 500 представители от повече от 45 държави от целия свят.

Водещият български ринолог и негови колеги от страната са били сред лекторите. В панел "Онкология“ на форума проф. д-р Карен Джамбазов е изнесал презентация на тема "Предизвикателства при ендоскопското ендоназално лечение на тумори на околоносни кухини“, със съавтор д-р Александрина Топалова от Клиниката по УНГ болести на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД.

Пред колегите си от цял свят проф. Джамбазов е представил случаи на пациенти на различна възраст с доброкачествени и злокачествени тумори, при които са извършени миниинвазивни операции в Интегралния център за лечение на тумори и травми на глава и шия към УМБАЛ "Свети Георги“.

През 2017 година проф. д-р Карен Джамбазов беше част от екпа, извършил в клиниката уникална ендоскопска операция за премахване на аденом на хипофизната жлеза.

Проф.д-р Карен Джамбазов е потомствен лекар. И двамата му родители са известни медици проф. Ексапет Караханян-Джамбазова и д-р Джамбазов.

Проф Джамбазов е възпитаник на училище „Васил Левски“ и на Немската гимназия в Хасково.

Специализирал е многократно в Германия, в областта на УНГ болестите и хирургията на глава и шия.

През 2009 г. е обявен за почетен гражданин на град Пловдив.

Освен изпълнителен директор на УМБАЛ "Свети Георги", проф. Джамбазов е и ръководител на Катедра по ушно-носно-гърлени болести към МУ-Пловдив, член на управителните съвети на Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия, на Българското ринологично сдружение и на Асоциацията на Университетските болници, и изтъкнат специалист с над 100 публикации в областта на УНГ болестите в реферирани издания в страната и чужбина.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ал
  Алекс
  81 0
  14:31, 17 юни 2019
  Браво на Карен! Поздравления и още много успехи в медицината!
 • 2
  75
  758709
  7 -8
  22:52, 17 юни 2019
  А можеше да отвори златарски дюкян като аратлика Агопчо и да си върти синджирчето :))
 • 3
  Ма
  мастикаджия
  14 -4
  06:36, 18 юни 2019
  Добре ,че не е останал в Хасково.Тука има касапи.Няма лекари.Гелов,Атанасов,Петров.Или Чаталов,Кадри и кой ли не.Я.Янев,Р .Иванов,Ченголов! Абе дива Индия.
 • 4
  Ка
  Калина Монева
  6 0
  09:27, 18 юни 2019
  Със съвсем пресни впечатления съм от професора. Препоръчвам го горещо!
  • Ko
   kovo
   6 0
   09:38, 18 юни 2019
   Аз също! Голям човек и професионалист. С най-добри впечатления съм как се отнасяше към стажуващи лекари. Добрият специалист трябва да остави следа след себе си. Да е жив и здрав!
 • 5
  Да
  Дани
  4 0
  09:51, 18 юни 2019
  Те са в Хасково,защото са толкова кадърни.Всеки,който може повече,е по големите градове.А тези,които сте изброили,са отбор юнаци.
 • 6
  Въ
  Възхитен
  5 0
  12:59, 18 юни 2019
  Хасково може да се гордее с личности като Карен!
 • 7
  До
  Дон Хрристозо Мафиозо
  2 -2
  14:51, 18 юни 2019
  Хасково се гордее с професора а защо и не с ЛАТЕВ ЧЕНГОЛКАТА Амчи дава ги по националната телевизия като новатори лекари Нека се гордеем и с тях --пази боже
  • Па
   Пациент
   0 -2
   12:48, 21 юни 2019
   Латев е пич и добър доктор! Другото е подробност., която търпи промяна/ поправка.
Последни новини