От х:

Днес в x:

„Колорит“ с изложба „Рисунка в чекмедже“ в галерия „Форум“

    Възпитаници на школата по приложни изкуства „Колорит“ за пореден път показаха красиви произведения. Творбите им са подредени в изложба под надслов „Рисунка в чекмедже“, която бе официално открита днес в художествената галерия „Форум“ в Хасково.

    В изложбата са включени творби на 30 млади художници, които са вдъхнали живот на стари чекмеджета. Дървените предмети са изрисувани с бои, а по някои от тях има и апликации.

    „Всеки от нас има в дома си поне едно позабравено чекмедже. Ние решихме да му дадем нов живот със спомени и мечти. Разбира се всяко едно дете е предало своята идея по различен начин, което е уникалното и интересното в творбите им“, заяви ръководителката на школата Веселина Делчева.

    На откриването на изложбата присъства кметът Добри Беливанов, който поздрави талантливите младежи и им полежа с творбите си да носят славата на Хасково и на България.

    Сред гостите на събитието бяха представители на общината, деца, родители, приятели. Уредникът на галерията Татяна Форева пък обясни, че още при подреждане на творбите имало желаещи хора да си купят от произведенията, които на този етап не се продават.

    Изложбата е по повод предстоящия Международен ден на детето – 1 юни. Тя ще остане в галерията поне през следващите две седмици.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ян
      Янко Митев
      8 -2
      20:33, 27 май 2019
      Изложбата е невероятна!
    • 2
      Ян
      Янков
      4 -1
      09:17, 28 май 2019
      БРАВО!!!
      Адмирации за всички , сътворили тази феерия от красота!

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини