От х:

Днес в x:

Мидов поиска стола на кмета. ДАНС изрови сандък злато в хасковско ателие. Преглед на печата

Мидов поиска стола на кмета, така интерпретира "Новинар юг" темата за внесеното в съда вчера искане от прокурора Петър Мидов за отстраняване от длъжност на градоначалника на Хасково Георги Иванов.

Новината е водеща и за "Хасковска Марица" – "Искат отстраняването на Георги Иванов". Мотивите на прокуратурата са възпрепятстване на разследването и забавяне на поискани документи. Съдът трябва да насрочи дата за разглеждане на искането.

Днес започва друг процес срещу градоначалника – по делото за подкуп от 5 000 лв. от фирма "Дусман". Подсъдим е и тогавашният шеф на фирмата Тошко Борисов.

4 лв. билетчето за Александрово, четем на втора страница в "Новинар юг". В докладна записка, която ще се разглежда на заседание на ОбС следващата седмица, са определени входните такси за новия музей на тракийското изкуство край Александрово.


Гробето в Елена отесня, информира още на страницата изданието. Информацията също е от докладна записка за сесията на ОбС. Кметът на Елена иска общината да купи 20 дка от частници, за да разшири гробищния парк.

220 лв. месечен наем за Емо Г., друга новина от предстоящата сесия на 4 страница. Зам.-кметът Недялка Станева предлага нов размер на наема за федерацията на потребителите, чийто шеф е Емил Георгиев.


Николет и Димчо – умните ВИП-ове, четем на 6 страница. Очеркът е за двамата абитуриенти на Езиковата гимназия в Хасково.

54-годишен от Свиленград изнася антики по пощата, съобщава на първата си страница "Хасковска Марица". Става дума за вчерашното съобщение на МВР, че е спипан колет с антични монети, адресиран до Франция и Англия. Подателят бил мъж от Свиленград.
По същата тема проверка на "Новинар юг" показва, че набеденият Петко П., работник на газстанция на шосето за Любимец, всъщност бил безобиден колекционер и "античните монети" са копия. Човекът търгувал по интернет чрез аукциона eBay.
В материала за антиките в "Хасковска Марица" четем и новината, че натъпканият с над 2000 монети и 200 бронзови фигури сандък, иззети при акцията срещу бижутериите в Хасково, е на Милко Ранчев.
По темата за златото и каналите за износ на антики "Хасковска Марица" отделя цялата 4 страница. Заглавието е "ДАНС изрови сандък злато в хасковско ателие".

Хасковски лекар умира в Ню Йорк, четем в акцента на 3 страница в "Хасковска Марица". 44-годишният д-р Янчо Янакиев, родом от Болярово, починал при съмнителни обстоятелства в САЩ. Вестникът лансира хипотезата за свински грип.

Не копирам Мариус, казва пред вестника актьорът Веселин Анчев. Интервюто с него е в приложението "Арена".

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини