От х:

Днес в x:

Атрактивно събитие ще популяризира българското биоземеделие

Изображение 1 от 2

    Пазар и дегустация на органични продукти на Централния площад в Хасково

    Богато разнообразие от биопродукти ще зарадва гражданите на Хасково тази неделя, 9 юни. В 10:00 ч. на Централния площад започва пазар на биопродукти на родни производители, който обещава да се превърне в истински кулинарен празник за малки и големи. Изложението ще бъде съпътствано от забавна шоу-програма в подкрепа на българското биоземеделие с начален час 11:00 и водещ Ути Бъчваров.

    Предлаганите органични продукти, произведени в България и подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.), са отличен начин жителите на Хасково и региона да се убедят в предимствата на родното биоземеделие. Посетителите на пазара ще могат да си вземат продукти с гарантирани производители и качество, които са едновременно вкусни и полезни за здравето.

    Част от пазара на биопродукти е и атрактивна кулинарна демонстрация, в рамките на която Ути Бъчваров ще приготви местния деликатес „Душѐн кебап“. Крехкото телешко ще се задушава бавно в масло и собствен сос в Големия тиган – уникално съоръжение, направено от челото на локомотив, произведен през 1907 г. Тиганът събира приблизително 1 000 порции и се подгрява с жив огън и със стойка на газ. Гостите на събитието ще имат възможност да опитат от традиционния за региона деликатес, приготвен пред тях. „Тайната съставка“ са, разбира се, отглежданите по органичен начин местни продукти. Уникалната кулинарна демонстрация в Хасково е част от „Похода за вкусна България“ – серия от събития в страната в подкрепа на българското биоземеделие.

    Последни новини