От х:

Днес в x:

Директор на училище от Харманли с отличието за образование “Св. Иван Рилски”

Директорът на  Център за специална образователна подкрепа „Петко Рачов Славейков“ в Харманли Георги Бакалов е сред отличените четирима директори от страната с високата награда на МОН “Св. Иван Рилски”.

Наградите бяха връчени от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова на 11 май – Деня на Св. Св. Кирил и Методий в Рилския манастир.

По инициатива на Георги Бакалов в Харманли е създаден Терапевтичен център, обзаведен с нови мебели, технически съоръжения, конструкции и модули. Цялостно е санирана пететажната сграда. Обновени са 15 класни стаи, както и кабинетите по арттерапия, музикотерапия, кинезитерапия, лечебна физкултура и рехабилитация, два логопедични кабинета, два психологични кабинета, кабинет на социален педагог, сензорна зала, интерактивен кабинет, игротека, библиотека на играчките, стаи за родители. Осигурен е 32-местен автобус за нуждите на центъра и за извозване на децата със специални нужди. След 7-ми  клас се предоставя професионално обучение.

Директорът на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ в Габрово Васил Христов, Златко Атанасов, директор на Средно училище „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост в Кърджали и директорът на 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“ в София Нина Чанева са другите наградени.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини