От х:

Днес в x:

Година на юбилеите в читалище „Заря“

    2019 година е годината на юбилеите в хасковското читалище „Заря“. Четири празника  за годишнина от създаването си ще отбележат самодейните състави до края й.

    Първото празнично юбилейно честване ще е още тази седмица.

    В събота ще бъде отбелязана 65-годишнината от основаването на Музикалната школа към читалището „Манол Иванов“. То ще се състои в рамките на 13-ото издание на Прегледа на младите таланти. Началото му е от 11 часа в събота, на 11-ти май.

    Секретарят на читалище „Заря“ Алексанъдр Милушев обяви, че тази година форматът се отваря и на сцената ще се изявят млади изпълнители освен с класически инструменти, и с фолклорни.

    Има рекордни заявки за включване в прегледа от 16 школи, които ще бъдат представени от над 300 изпълнители. Всички ще получат грамоти за участието си, медали са подготвени за призьорите. Ще бъдат наградени и преподавателите на най-изявилите се.

    След официалната част по награждаването в Прегледа на младия талант, ще бъдат специално почетени с юбилейни статуетки от настоятелството на читалище „Заря“ преподавателите в Музикална школа „Манол Иванов“.

    До края на годината има още три чествания на състави от читалището. Клубът по бални танци „Хасково“ ще отбележи своята 40 годишнина, Балетна формация “Рона“ също чества 40 години от създаването си. А на първи декември, когато е основан хор „Родна песен“ настоящите и бивши хористи ще отбележат с голям концерт 90 години. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини