От х:

Днес в x:

На 13-ти май без глоби в библиотеката

Регионалната библиотека "Христо Смирненски" в Хасково започва от днес с инициативите, посветени на Национална библиотечна седмица, която се отбелязва от 13 до 17 май.

Тази сутрин малките читатели на библиотеката се запознаха с книжките на автора на поредицата „Книга за татковци” -детския писател Иван Раденков.

От 17 часа в централното фоайе на библиотеката ще бъде открита изложбата ”175 г. български периодичен печат”. Инициативата е в партньорство със Съюза на българските журналисти. Ще бъде представен снимков материал от гилдията и стари броеве на вестници, като „Хасковски гласъ“, „Утринна поща“ и „Хасковска мисъль“.

На 13-ти май е Ден на отворените врати. Тогава е и ден без глоби в библиотеката. Читатели, задържали книги извън регламентираното време, могат да ги върнат без глоба, а читатели, чиято регистрация изтича през май, могат да я подновят безплатно.

На16-ти май петокласниците от училище „Хр. Смирненски” ще са библиотекари за един ден. Те ще работят заедно с професионалистите и ще опознаят професията.

Същият ден от 17.30 часа е представянето на дебютната поетична книга „На дъх от лятото“ на популярния журналист и телевизионен водещ Костадин Филипов.


Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини