От х:

Днес в x:

Второкласници с първа коледна салфетка за колекция

    Един неразделен клас прекара един нестандартен час  в библиотеката днес. Второкласниците от „Б“ паралелка на училище „ Христо Смирненски“ в Хасково минаха в Детския отдел на регионалната библиотека днес урок, посветен на Коледа. 
    По интересен, забавен и много увлекателен начин им го представиха библиотекарите.
    Още влизайки в книжното средище малчовците бяха посрещнати от главния библиотекар Анна Щилянова и нейната колежка, колекционерка на салфетки - Валерия Кавалджиева.  И до днес колекция, която събира от малка, продължава да й доставя огромно удоволствие. Тя наброява около 4 хил. броя. Има салфетки от всички краища на света, разказа Валерия Кавалджиева на учениците. А част от колекцията й салфетки на коледна тематика, които  второкласниците видяха подредени във витрини. 
    В библиотеката децата се научиха да търсят книжки по азбучния каталог - по автори и заглавие. Всеки от малките посетители си издърпа от чорапа на Снежко листче с книжка, която трябваше да открие по библиотечните рафтове. 
    Накрая децата толкова се отпуснаха в уютната атмосфера сред томчетата, че пожелаха да прочетат по абзац от своите книжки.
    Преди да си тръгнат второкласниците от училище „Смирненски“ получиха по една салфетка с коледни мотиви от Валерия Кавалджиев, която им пожела с нея да поставят началото на своя сбирка.
     
     Haskovo.net
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини