От х:

Днес в x:

Маша Илиева води клас на Националния фестивал на камерния танц

Изображение 1 от 2

    Хасково ще бъде домакин за 17-ти път на единствения у нас Национален фестивал на камерния танц. Организатор на танцовата надпревара е Младежкия център.

    513 изпълнители от 14 града на страната ще се включат във фестивала, обяви директорът на Младежкия Катя Демирева.

    Ръководителят на Детския танцов ансамбъл „Южняче“ към центъра Галина Щерева обясни, че състезанията ще са в четири танцови категории: народни, класически и съвременни танци, разпределени в различни възрастови групи.

    Откриването на Фестивала е на 3 май в 15.30 часа. В първия ден ще се представят народните формации. В събота в 12 часа състезателната програма продължава с класически и характерни танци. В последния ден на фестивала- 5-ти май закриването е с участниците в съвременните танци.

    Във всяка формация се допуска включването на не повече от 8 изпълнители за танц, посочва регламента.

    Журито на фестивала ще търси уникални и интересни композиции. Тази година оценяващите са в изцяло нов състав. Председател на комисията е прима балерината доц. Д-р Мария Илиева -Маша. Още в първия фестивален ден децата от класическия балет ще имат уникалната възможност да се включат в работно ателие, което тя ще ръководи. Танцовият съдия Кремена Маринашка и Мирослав Димитров, който е хореограф на Фолклорен ансамбъл “Пирин“-Благоевград и част от трупата на група „Вакали“ са другите членове на журито.

    Медали и купи ще има за призьорите от Фестивала. Купата на кмета на Хасково ще бъде дадена на състава с най-много събрани точки от фестивалните дни.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини