От х:

Днес в x:

16 °C

Ново сметище от автомобилни гуми край Хасково

  Ново сметище от автомобилни гуми се образува край Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net. Десетки излезли от употреба гуми са изхвърлени в горичка край пътя между хасковския квартал Болярово и село Въгларово, установи репортерска проверка на място. В района има изхвърлени строителни и други отпадъци.

  Там ситуацията е сходна като при тази в бившия ТЕЦ край Хасково, където се образува сметище от стотици стари гуми, уточни подателят на сигнала.

  „Силно се надявам властите да се заемат сериозно и да накажат виновните”, пише още бдителният гражданин, пожелал анонимност. Той настоява за бързи и адекватни мерки от страна на институциите, защото в противен случай сметището край Въгларово скоро може да достигне мащаба на това в недовършената топлоелектрическа централа.

  За сметището в ТЕЦ-а от РИОСВ-Хасково са издали предписание на община Хасково, откъдето трябва да определят общински събирателен център, където да се преместят гумите и/или да бъдат предадени за рециклиране. Кметството има още около месец и половина да се справи с проблема. От администрацията заявиха, че търсят вариант за справяне със ситуацията, но допълниха, че теренът там е частен и това е пречка.

  За сметището между Болярово и Въгларово също очакваме отговор от РИОСВ и от община Хасково за справяне с проблема с незаконното сметище от автомобилни гуми, които са неразградим отпадък. При изгаряне те отделят замърсители във въздуха.

  Работещите в автосервизи също са на мнение, че трябва да се вземат спешни мерки, защото в момента проблемът е, че в Хасково няма пункт за изхвърляне на излезли от употреба гуми.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Пе
   Пешо
   29 0
   10:05, 1 май 2019
   Тези горички имат назначен горски от общината които трябва да санкционира хвърлянето на боклуци в гората и да ги опазват, къде спят пак?
  • 2
   Пе
   Петров
   22 -1
   10:35, 1 май 2019
   Има изхвърлени гуми и на изоставената карера преди село Гарваново! Намерете кой ги изхвърля тези гуми и го накажете със сериозна глоба. Сто процента е някой от гумаджиите в града, карат камиони с бракувани гуми от европа и квото става го продават квото не става го изхвърлят по такива места!
  • 3
   59
   59598
   1 -9
   11:49, 1 май 2019
   И в Америка така хвърлят и хвърляме , понеже так... Виж коментара
  • 4
   34
   34567
   14 -2
   14:16, 1 май 2019
   Тези от РИОСВ освен предписания друго не могат. Само знаят тук предписание там предписание. Ми заработете си заплатите. Ето ви един пример започнете от така наречените "гумаджийници" виж те имат ли всички договор за предаване на стари гуми ако няма предписание после глоба. Щом се купуват нови гуми старите се изхвърлят. Толкова е лесно. Заработете си заплатите които ви плащаме НИЕ.
   • Гр
    гражданин
    4 -1
    15:50, 1 май 2019
    Колега/колежке, съгласен съм, но мисля че на тези от РИОСВ нямат разследващи права. Техните фукции мисля че се простират до установяване на замърсен район, а разследващите органи като полиция + общинска , ония от КОНТРОЛ , горски и т.н. им предоставят информация а РИОСВ преминават към предписания и наказателни постановления. Наказателно постановление или АКТ се пишат при необратим процес примерно натровена риба, а при замърсяване на обект първо е предписанието за почистване и ако не се вземат мерки от извършителя тогава следва АКТ
    P.S. Извинете ме ако греша!!!
   • 34
    34567
    5 -1
    15:58, 1 май 2019
    Аз колега не говоря да разследват кой е изхвърлил гумите а да не се допуска изхвърляне още от пункта за смяна на гуми да се знае, че негодната за употреба гума ще отиде на екарисаж а не в полята. Това мисля, че е точно тяхна работа.
   • Се
    селянин
    5 0
    18:50, 1 май 2019
    Могат да изискат от пунктовете приемо-предавателни протоколи къде са извозвали гуми, но как могат да са сигурни че там са откарани всичките. Може би до всяка "гумаджииница" да стои по един постови и да ги следи! Аз мисле че закона ни не е измислен както трябва, може би ако закона ги задължава всички гумаджии минимум веднъж месечно да извозват гумите до пунктове по лесно могат да се проследят приемо - предавателните протоколи
  • 5
   Ка
   Катката
   8 0
   17:26, 1 май 2019
   Да ги хвърлят на мотопистата след хасково посока кърджали. Аз шъ ги подреда и шъ си карам моторчето
  • 6
   Ге
   Георги
   2 0
   16:19, 2 май 2019
   Не ви ли омръзна цял месец да дъвчете таз тема.Ако от таз беля имаше голяма далавера,депутатите закон щяха да приемат на мига.Да ама Не,оставили са Вие да се дъвчите.Да Ви е сладко!
   • 79
    7979
    0 0
    18:39, 2 май 2019
    ..
    Поръчкова Статия !!
    ..
    Фирмаджия искаше да слага в Стария Екарисаж инсталация за горене на гуми от Цяла Южна България :))

  Хороскоп за 15.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
  15 ное 2019
  Последни новини